Uzman SühaN
Administrator
Mide duvarı kalınlaşması nedenleri
Mide duvarı kalınlaşması melek kadınlar kulübün'de
Mide duvarı kalınlaşması gastroin testinal olarak tanımlanan mide hastalıklarının önemli bir belirtisidir. Çok kesitli BT teknolojisi mide duvarı kalınlaşması durumunu ve kenarların değerlendirilebilmesi aşamasında kullanılan oldukça etkili bir yöntemdir. Helicobacter pylori adı verilen bakterinin etkisi oldukça büyüktür.
Mide çeperindeki kanser oluşumunda çok etkili olan helicobacter pylori beslenme şekline bağlı olarak daha etkili bir hale gelebilmektedir. Özellikle tuzlu ve fümelenip turşu haline getirilen yiyeceklerden meydana gelen bir beslenme şeklinin mide duvarı kalınlaşması hastalığını tetiklediği düşünülüyor. Ayrıca bu beslenme şeklinden başka uzun süreli gastrit hastalığının olması yada aileden birinin mide kanseri olması bu hastalıkla karşı karşıya kalınması riskini son derece güçlendirmektedir.
Şu ana kadar yapılan yapılan araştırmaların sonuçlarına göre tüketilen tuz miktarı oranı mide ve boğaz kanserini önemsenmesi gereken bir miktarda arttırdığı belirlenmiştir. Bu nedenle beslenme düzeni son derece önemsenmesi gereken bir durumdur. Mide duvarı kalınlaşması hastalığına karşı mide için faydalı olacak yiyecekler tüketilmelidir. Burada tüketildikleri zaman mideye faydalı olabilen yiyecekler kısaca belirtilecektir.
MİDE DUVARI KALINLAŞMASINA İYİ GELEN YİYECEKLER NE İYİ GELİR ?
Karnabahar : Haşlanmış karnabaharın midede üretilen asit salgılarına karşı koruyucu etki sağladığı belirlenmiştir.
Lahana : Çiğ olarak tüketilen lahananın oldukça faydalı olduğu belirlenmiştir. Şeritler halinde kesilerek salataya katılan yada meyve presi ile suyu çıkarılıp elma suyuna karıştırılarak içilebilir. Bu şekilde tüketilen lahana suyunun Mide duvarı kalınlaşması başta olmak üzere gastrit ve ülsere çok iyi geldiği belirtilmektedir.
Patates : Çiğ patatesin suyu çıkarılıp tüketilmesi mide yanmasına karşı oldukça etkilidir. Mide duvarı kalınlaşmasına karşı da faydalı olduğu bilinmektedir.
Elma sirkesi : Mide duvarı kalınlaşması ve diğer mide sorunlarına karşı salata, meze türü yiyeceklerde elma sirkesi kullanmak faydalıdır.
Maden suyu : Midedeki asidin ve mide duvarının kalınlaşması etkilerini azaltır ama bu etkiler nedeniyle tüketimde aşırıya kaçılmaması gerekir.
Ispanak : Buharda haşlanarak hazırlanan pırasa mide duvarı kalınlaşmasına karşı olumlu etki yapar. Taze ıspanak yapraklarının da tüketilmesi fayda sağlar.
Mide duvarı kalınlaşması yeterli oranda distansiyonunu sağlamak gereklidir. En iyi distansiyon aracı su olarak bilinir. Suyun iyi tolerasyon edebilme etkisi nedeniyle tercih edilmektedir. Mide duvarı kalınlaşması midede tümör oluşumuna işarettir. Ama bu tümörlerin ne oranda iyi huylu yada kötü huylu olduklarının anlaşılması için tıbbi tetkiklerin yapılması gerekir. Yapılan testler sonucunda Mide duvarı kalınlaşmasına yol açan tümörlerin ne yapıda oldukları belirlenir, tespit yapılması uygulanacak tedavi yöntemini belirlemektedir.
Mide duvarı kalınlaşması gastroin testinal olarak tanımlanan mide hastalıklarının önemli bir belirtisidir. Çok kesitli BT teknolojisi mide duvarı kalınlaşması durumunu ve kenarların değerlendirilebilmesi aşamasında kullanılan oldukça etkili bir yöntemdir. Helicobacter pylori adı verilen bakterinin etkisi oldukça büyüktür.
Mide çeperindeki kanser oluşumunda çok etkili olan helicobacter pylori beslenme şekline bağlı olarak daha etkili bir hale gelebilmektedir. Özellikle tuzlu ve fümelenip turşu haline getirilen yiyeceklerden meydana gelen bir beslenme şeklinin mide duvarı kalınlaşması hastalığını tetiklediği düşünülüyor. Ayrıca bu beslenme şeklinden başka uzun süreli gastrit hastalığının olması yada aileden birinin mide kanseri olması bu hastalıkla karşı karşıya kalınması riskini son derece güçlendirmektedir.
Şu ana kadar yapılan yapılan araştırmaların sonuçlarına göre tüketilen tuz miktarı oranı mide ve boğaz kanserini önemsenmesi gereken bir miktarda arttırdığı belirlenmiştir. Bu nedenle beslenme düzeni son derece önemsenmesi gereken bir durumdur. Mide duvarı kalınlaşması hastalığına karşı mide için faydalı olacak yiyecekler tüketilmelidir. Burada tüketildikleri zaman mideye faydalı olabilen yiyecekler kısaca belirtilecektir.
MİDE DUVARI KALINLAŞMASINA İYİ GELEN YİYECEKLER NE İYİ GELİR ?
Karnabahar : Haşlanmış karnabaharın midede üretilen asit salgılarına karşı koruyucu etki sağladığı belirlenmiştir.
Lahana : Çiğ olarak tüketilen lahananın oldukça faydalı olduğu belirlenmiştir. Şeritler halinde kesilerek salataya katılan yada meyve presi ile suyu çıkarılıp elma suyuna karıştırılarak içilebilir. Bu şekilde tüketilen lahana suyunun Mide duvarı kalınlaşması başta olmak üzere gastrit ve ülsere çok iyi geldiği belirtilmektedir.
Patates : Çiğ patatesin suyu çıkarılıp tüketilmesi mide yanmasına karşı oldukça etkilidir. Mide duvarı kalınlaşmasına karşı da faydalı olduğu bilinmektedir.
Elma sirkesi : Mide duvarı kalınlaşması ve diğer mide sorunlarına karşı salata, meze türü yiyeceklerde elma sirkesi kullanmak faydalıdır.
Maden suyu : Midedeki asidin ve mide duvarının kalınlaşması etkilerini azaltır ama bu etkiler nedeniyle tüketimde aşırıya kaçılmaması gerekir.
Ispanak : Buharda haşlanarak hazırlanan pırasa mide duvarı kalınlaşmasına karşı olumlu etki yapar. Taze ıspanak yapraklarının da tüketilmesi fayda sağlar.
Mide duvarı kalınlaşması yeterli oranda distansiyonunu sağlamak gereklidir. En iyi distansiyon aracı su olarak bilinir. Suyun iyi tolerasyon edebilme etkisi nedeniyle tercih edilmektedir. Mide duvarı kalınlaşması midede tümör oluşumuna işarettir. Ama bu tümörlerin ne oranda iyi huylu yada kötü huylu olduklarının anlaşılması için tıbbi tetkiklerin yapılması gerekir. Yapılan testler sonucunda Mide duvarı kalınlaşmasına yol açan tümörlerin ne yapıda oldukları belirlenir, tespit yapılması uygulanacak tedavi yöntemini belirlemektedir.
Moderatör tarafında düzenlendi: