mezeler.
kırmızı biber meze kebap mezeleri kırmızı biberle yapılan mezeler kabakla yapılan mezeler çıtır kabak kızartması
HAVYARLI PATATES
1 minik kavanoz siyah havyar 50 gr
2 orta boy patates, haslanmis, kabuklari soyulmus ve kucuk karelere kesilmis veya 10 adet kadar mini patates, haslanmis ve ortadan ikiye bolunmus (kabuklarini soyun veya birakin)
Suzme yogurt veya sour cream
Once hazirladiginiz butun malzemelerini buzdolabinda birkac saat sogumaya birakin. Patatesleri servis tabagina dizin, ortalarindan biraz alarak cukur yapin. Uzerlerine tatli kasigi ile suzme yogurt (veya sour cream) koyun. Onunda uzerine iki kucuk kasik yardimi ile havyar koyun. Soguk olarak servis yapin.
HAVUCLU HAYDARI
3-4 adet buyuk boy havuc, kabuklari soyulup, rendelenmis
3-4 dis sarimsak, dilim dilim kesilmis
1 kk nane
3 yk sizma zeytinyag
1 kap Suzme Yogurt
Tuz
Karabiber
Uzeri icin:
Yeteri kadar yariya bolunmus ceviz
Pul biber
Once tavada yag ile sarimsagi kokusu cikana kadar sote edin. Hemen uzerine havuclari atin. 3-4 dakika orta isida, arada karistirarak pisirin. Uzerine tuz ve karabiber serpin, naneyi ilave edin ve sogumaya birakin. Suzme yogurt ile karisitirin. Servis tabagina yerlestirin. Yarim ceviz taneleri ve pul biber ile susleyip servis yapin. Her turlu Kebap yaninda, pide ile birlikte meze olarak ikram edin.
MAMZANA
1 veya 2 adet patlican, kozlenmis ve dogranmis
1 adet kirmizi biber, kozlenmis ve kucuk dogranmis
2 adet taze sogan, kucuk dogranmis
1 adet domates, kucuk dogranmis
1-2 adet carliston biber, kucuk dogranmis
2-3 yk maydanoz, kucuk dogranmis
Tuz
Karabiber
Sos:
1-2 dis sarimsak, tuz ile dovulmus
1 kap yogurt, oda sicakliginda
Uzeri icin:
1 yk sivi yag
1 tk aci kirmizi biber
Servis tabagina, kozlenmis patlicanlari yerlestirin. Uzerine kozlenmis kirmizi biber, taze sogan, domates, yesil biber ve maydanozu ilave edin. Tuz ve karabiberi serpin. En uste sarimsakli yogurdu koyun. Cicek yaginda kizdirilmis kirmizi biberi yogurdun uzerinde gezdirin ve servis yapin.
KABAK KIZARTMASI
2 kucuk boy kabak, kabuklari soyulmus ve yuvarlak dilimlenmis
1/4 kap sut
1/2 kap un
1/2 kap cicek yagi
Yogurt Sos:
1/2 kap yogurt
1 dis sarimsak, tuz ile dovulmus
2 yk dere otu, kucuk dogranmis
Yayvan bir tabak icine kabak dilimlerini koyun, uzerine sutu dokun. 20 dakika kadar bekletin.
Baska bir tabagin icine unu koyun. Kabaklari sikmadan sutun icinden cikarip una bulayin.
Tavada once yagi isitin, icine kabaklari atip, her iki tarafida acik altin sarisi rengini alana kadar kizartin. Kagit havlu uzerine koyun, fazla yagini biraksin. Servis tabagina yerlestirin. Oda sicakliginda, citir citir yogurtlu sos ile servis yapin.
Bu kabak kizartmasini hazirladiginiz gun servis yapin.
HUMUS
1 nohut konserve (540 ml), yikanmis, kabuklari soyulmus
3 dis sarimsak, tuz ile dovulmus
1 1/2 limon suyu
3/4 kap tahin
2 tk kimyon
100 ml su
Tuz
Uzeri icin:
2 yk cicek yagi
1 tk kirmizi biber
Butun malzemeleri mutfak robotuna koyun ve pure yapin. Karisimi servis tabagina gecirin. Uzerine catal ile sekil verin. Kucuk bir tava icinde cicek yagini isitin, kirmizi biberi ilave edin. Biber kopurunce atesten alin. Humusun uzerine dokun.
Humusu meze olarak olarak kizarmis pide dilimleri ile servis yapin.
HAVYARLI YUMURTA DOLMASI
3 adet yumurta, haslanmis
1 yk siyah ya da kirmizi havyar
1 tk limon suyu
1 cimdik kirmizi pul biber
Yumurtalari uzunlamasina ortadan ikiye bolun. Duz durmalari icin beyaz kisimlarinin altlarindan kucuk bir parca kesin. Tel suzgeci (cay icin kullanilan degil) bir tasin uzerine koyun. Yumurta sarilarini cikarip icine koyup kasik tersi ile ezerek suzgecten gecirin. Havyar, limon suyu ve kirmizi biberi yumurta sarilarina ilave edip catal ile ezmeden karisitirin, kasik ile karisitirmayin! Tatli kasigi ile karisimi yumurta beyazlarinin icine yerlestirin, uzerlerine bastirmayin!
Servis tabagina yerlestirin, dere otu ile susleyin. Buzdolabinda 30 dakika kadar soguttuktan sonra ikram edin.
SARMISAKLI ZEYTIN
1 kap siyah zeytin, cekirdegi cikarilmis ve dilimlenmis
50 ml olive oil
2 adet sarimsak, dovulmus
1/2 limon suyu
1 yk kekik
1 ck nane veya bir miktar taze nane, kucuk kesilmis
Butun malzemeleri kasik ile karistirin. Kuzu etinin yaninda servis yapin.
HAVYARLI PATATES
1 minik kavanoz siyah havyar 50 gr
2 orta boy patates, haslanmis, kabuklari soyulmus ve kucuk karelere kesilmis veya 10 adet kadar mini patates, haslanmis ve ortadan ikiye bolunmus (kabuklarini soyun veya birakin)
Suzme yogurt veya sour cream
Once hazirladiginiz butun malzemelerini buzdolabinda birkac saat sogumaya birakin. Patatesleri servis tabagina dizin, ortalarindan biraz alarak cukur yapin. Uzerlerine tatli kasigi ile suzme yogurt (veya sour cream) koyun. Onunda uzerine iki kucuk kasik yardimi ile havyar koyun. Soguk olarak servis yapin.
HAVUCLU HAYDARI
3-4 adet buyuk boy havuc, kabuklari soyulup, rendelenmis
3-4 dis sarimsak, dilim dilim kesilmis
1 kk nane
3 yk sizma zeytinyag
1 kap Suzme Yogurt
Tuz
Karabiber
Uzeri icin:
Yeteri kadar yariya bolunmus ceviz
Pul biber
Once tavada yag ile sarimsagi kokusu cikana kadar sote edin. Hemen uzerine havuclari atin. 3-4 dakika orta isida, arada karistirarak pisirin. Uzerine tuz ve karabiber serpin, naneyi ilave edin ve sogumaya birakin. Suzme yogurt ile karisitirin. Servis tabagina yerlestirin. Yarim ceviz taneleri ve pul biber ile susleyip servis yapin. Her turlu Kebap yaninda, pide ile birlikte meze olarak ikram edin.
MAMZANA
1 veya 2 adet patlican, kozlenmis ve dogranmis
1 adet kirmizi biber, kozlenmis ve kucuk dogranmis
2 adet taze sogan, kucuk dogranmis
1 adet domates, kucuk dogranmis
1-2 adet carliston biber, kucuk dogranmis
2-3 yk maydanoz, kucuk dogranmis
Tuz
Karabiber
Sos:
1-2 dis sarimsak, tuz ile dovulmus
1 kap yogurt, oda sicakliginda
Uzeri icin:
1 yk sivi yag
1 tk aci kirmizi biber
Servis tabagina, kozlenmis patlicanlari yerlestirin. Uzerine kozlenmis kirmizi biber, taze sogan, domates, yesil biber ve maydanozu ilave edin. Tuz ve karabiberi serpin. En uste sarimsakli yogurdu koyun. Cicek yaginda kizdirilmis kirmizi biberi yogurdun uzerinde gezdirin ve servis yapin.
KABAK KIZARTMASI
2 kucuk boy kabak, kabuklari soyulmus ve yuvarlak dilimlenmis
1/4 kap sut
1/2 kap un
1/2 kap cicek yagi
Yogurt Sos:
1/2 kap yogurt
1 dis sarimsak, tuz ile dovulmus
2 yk dere otu, kucuk dogranmis
Yayvan bir tabak icine kabak dilimlerini koyun, uzerine sutu dokun. 20 dakika kadar bekletin.
Baska bir tabagin icine unu koyun. Kabaklari sikmadan sutun icinden cikarip una bulayin.
Tavada once yagi isitin, icine kabaklari atip, her iki tarafida acik altin sarisi rengini alana kadar kizartin. Kagit havlu uzerine koyun, fazla yagini biraksin. Servis tabagina yerlestirin. Oda sicakliginda, citir citir yogurtlu sos ile servis yapin.
Bu kabak kizartmasini hazirladiginiz gun servis yapin.
HUMUS
1 nohut konserve (540 ml), yikanmis, kabuklari soyulmus
3 dis sarimsak, tuz ile dovulmus
1 1/2 limon suyu
3/4 kap tahin
2 tk kimyon
100 ml su
Tuz
Uzeri icin:
2 yk cicek yagi
1 tk kirmizi biber
Butun malzemeleri mutfak robotuna koyun ve pure yapin. Karisimi servis tabagina gecirin. Uzerine catal ile sekil verin. Kucuk bir tava icinde cicek yagini isitin, kirmizi biberi ilave edin. Biber kopurunce atesten alin. Humusun uzerine dokun.
Humusu meze olarak olarak kizarmis pide dilimleri ile servis yapin.
HAVYARLI YUMURTA DOLMASI
3 adet yumurta, haslanmis
1 yk siyah ya da kirmizi havyar
1 tk limon suyu
1 cimdik kirmizi pul biber
Yumurtalari uzunlamasina ortadan ikiye bolun. Duz durmalari icin beyaz kisimlarinin altlarindan kucuk bir parca kesin. Tel suzgeci (cay icin kullanilan degil) bir tasin uzerine koyun. Yumurta sarilarini cikarip icine koyup kasik tersi ile ezerek suzgecten gecirin. Havyar, limon suyu ve kirmizi biberi yumurta sarilarina ilave edip catal ile ezmeden karisitirin, kasik ile karisitirmayin! Tatli kasigi ile karisimi yumurta beyazlarinin icine yerlestirin, uzerlerine bastirmayin!
Servis tabagina yerlestirin, dere otu ile susleyin. Buzdolabinda 30 dakika kadar soguttuktan sonra ikram edin.
SARMISAKLI ZEYTIN
1 kap siyah zeytin, cekirdegi cikarilmis ve dilimlenmis
50 ml olive oil
2 adet sarimsak, dovulmus
1/2 limon suyu
1 yk kekik
1 ck nane veya bir miktar taze nane, kucuk kesilmis
Butun malzemeleri kasik ile karistirin. Kuzu etinin yaninda servis yapin.