yaa yumruta bugün çatlıyo desem ovulasyon testinde koyu çizgileri 12.gün görmüştüm yani 13.günde silikti artık çizgiler ama tabi onlarda yüzde yüz güvenli değiller.ne biliim yaa hiç bişi anlamıyorum RABBİM yalvarıyorum sana nolur hayırlısyla tez zamanda meleğimle müjdele beni nolur ALLAHIM ve bekleyen tüm arkadaşlarımı nolurrr AMİNNNNNNNNNN
bilgemelekçim hoşgeldin cnm yazdıklarımı okumuşdur belki yaşadınmı hiç böle şeyler cnm yaa sancım var demişsin acaba benmki gibi mi seninde belimde falan ağrım yok benm sadece kasıklarımda var regl olcak gibi ama daha çok var günüme aslında çokta değil ovulasyon testlerine göre bir hafta kalmış
kızlar yaa bende hafifi açık kahverengi lekelenmeler var damla damla ama uff yaa yine ara kanama olmaz inş geçen sefer olduğunda reglimin tam orasındaydı ve daha koyuydu bu sefer çok açık kahverengi ve çok az dün başladı bi damlaydı bugün bir iki damla yine var çamaşırımdaa inşş kötü bişi değildir izgillllyaa senin lekelenmen nasıldı tatlım ben hiç umutlu değilim bu leklerden sonra moralim çok bozuldu.bugün 19.günüm yaa noluyo bana habirede regl sancısı gibi sancım var bugün tüm gün sürdü kasıklarımda halada devam ediyo dua edin banada nolur arkadaşlarrr doktora geçen aylarda olanı sordum yumrutlama kanaması demişti ama bukez daha az ve çok açık renklii inşş hayırlı şeyler oluyodurrrr🙁
yaa yumruta bugün çatlıyo desem ovulasyon testinde koyu çizgileri 12.gün görmüştüm yani 13.günde silikti artık çizgiler ama tabi onlarda yüzde yüz güvenli değiller.ne biliim yaa hiç bişi anlamıyorum RABBİM yalvarıyorum sana nolur hayırlısyla tez zamanda meleğimle müjdele beni nolur ALLAHIM ve bekleyen tüm arkadaşlarımı nolurrr AMİNNNNNNNNNN
canım benim , doktoruna sorsan için rahatlar hem , ben kötü birşey olacağını sanmıyorum , zaten senin döngülerin uzun değilmiydi, sen 13 e 14 e takılma bence kendi döngüne göre düşün ...Arayıp sorabileceğin bir doktorun varsa konuş,bilgi al rahatlarsın ,yanlış anlama bize sordun diye demiyorum , bilmediğim birşey olupta yardımcı olamamak beni çok üzüyüor,ama yinede hemen bakacağım netten ...
canım benim , doktoruna sorsan için rahatlar hem , ben kötü birşey olacağını sanmıyorum , zaten senin döngülerin uzun değilmiydi, sen 13 e 14 e takılma bence kendi döngüne göre düşün ...Arayıp sorabileceğin bir doktorun varsa konuş,bilgi al rahatlarsın ,yanlış anlama bize sordun diye demiyorum , bilmediğim birşey olupta yardımcı olamamak beni çok üzüyüor,ama yinede hemen bakacağım netten ...
canım çok saol ilgin için Allah razı olsun tatlım ama doktoruma arayıp soramıyorum biraz sinirli bi bayan ama regl olup gidersem doğru düzgün bi takip yapmasını isticem öyle bi kere gitmeyke yumurata takibi mi yapılır neyse gerildim ben çıkıyorum cnm grşz aeoll
canım çok saol ilgin için Allah razı olsun tatlım ama doktoruma arayıp soramıyorum biraz sinirli bi bayan ama regl olup gidersem doğru düzgün bi takip yapmasını isticem öyle bi kere gitmeyke yumurata takibi mi yapılır neyse gerildim ben çıkıyorum cnm grşz aeoll
ya sinir oluyorum öyle doktorlara ben, gitmeyin ya değiştirin böyle doktorları ,onların hastalarına kızmaya terslemeye hakkı yokki,canım bulabildiklerimi yazıyorum , bu arada istanbul anadolu yakasında isen doktor önerebilirim
Gebeliğin başlangıcına, embriyonun rahim duvarına tutunmasından itibaren salgıladığı beta-hCG hormonu ve vücutta yarattığı etkiler damgasını vurmaktadır. Bu hormonun etkisi ile önce halsizlik, yorgunluk, çabuk yorulma, uykuya meyil, göğüslerde hassasiyet, hafif bulantı ve karında şişkinlik hissi gibi genel değişiklikler ortaya çıkar.
Gıdalarla tüm vitaminlerin yeterince alınabilirken, folik asit ihtiyacı tam olarak karşılanamamaktadır. Bu nedenle dikkat edilmesi gereken nokta, folik asit vitamininin eksik edilmemesidir. Aslında folik asit takviyesine gebelikten yaklaşık 3 ay önce başlayarak bebekte gözlenebilecek sinir sistemi anomalilerin önüne geçilebilmektedir. Eğer erken başlanmadı ise folik asit desteği için en ideal olanı içerisinde 800 – 1000 mg folik asit barındıran bir multivitamin kullanmaktır.
Gıdalar seçilirken süt ürünlerine mutlaka ağırlık verilmeli, hergün mutlaka süt, yoğurt ya da peynir tüketilmeli ve pastorize olmasına dikkat edilmelidir. Çiğ et barındıran gıdalar tüketilmemeli, hijyenik açıdan riskli gıdalardan uzak durulmalıdır. Gebeliğin tüm dönemleri için geçerli uyarı, gebelikte sıvı ihtiyacının fazla olmasından dolayı bol sıvı alımının ihmal edilmemesidir. Su ve doğal meyve suları gibi sıvıların bol tüketimi oldukça faydalıdır.
10 HAFTADA DÜŞÜK RİSKİ
Düşük riski özellikle ilk 10 hafta içerisinde daha yüksektir. Bu dönemde gözlenecek bir kanama halinde, hemen istirahata geçerek doktorunuza haber vermeniz gerekir. Kahverengi leke tarzı kanamalar sık görülür. Asıl korktuğumuz açık kırmızı renkli kanamadır. Doktor kontrolünü takiben mutlak istirahat gerektirir.
kızlar yaa bende hafifi açık kahverengi lekelenmeler var damla damla ama uff yaa yine ara kanama olmaz inş geçen sefer olduğunda reglimin tam orasındaydı ve daha koyuydu bu sefer çok açık kahverengi ve çok az dün başladı bi damlaydı bugün bir iki damla yine var çamaşırımdaa inşş kötü bişi değildir izgillllyaa senin lekelenmen nasıldı tatlım ben hiç umutlu değilim bu leklerden sonra moralim çok bozuldu.bugün 19.günüm yaa noluyo bana habirede regl sancısı gibi sancım var bugün tüm gün sürdü kasıklarımda halada devam ediyo dua edin banada nolur arkadaşlarrr doktora geçen aylarda olanı sordum yumrutlama kanaması demişti ama bukez daha az ve çok açık renklii inşş hayırlı şeyler oluyodurrrr🙁
canım benim yaaaaaaaaaa inş kötü bişey yoktur ilgiz akıntısı 13 gün olmuşdu sanırım senin ki nezaman dı
bitanem ya inanki sana yardım etmeyi çok isterdimm drumda soramıyorum sinirli bir bayan demişsin ayyy nekar sinir oluyorum öyle drlara yaa sırf bu yüzden hala düzenli gidebildiğiğim bir dr um yok sende gitme öyle anlayışsız sevimsiz drşlara güzelim sonra böyle kendi kendimiz yiyoruz inş herşey yolundadr meleğin seninledir duaram sen,inle canım