Evet evet ya valla hatırladım Ecrin. Hatta resmini de kısa bir süre yayınladım sonra kaldırdım demiştin ben görememiştim. Adıyla yaşasın inşallah. Canım hiç utanma. Ben İç Anadolu nun küçük bir şehrinde yaşıyorum. Bizim buralarda diş bulguru derler. Diş buğdayı... Aynı şey. Elbette tam buğday kaynatılıyor, çabuk pişmesi için düdüklü kullanıyorlar. Akrabaların, ahbapların çağrılıyor. Onlara da üstüne toz şeker, dövülmüş ceviz serpip ikram edebilirsin. Bebeği diş buğdayını döktüğün siniye oturturlar. Yanına kalem, makas, altın gibi şeyler koyarlar bizde. Haha işin eğlencesi... Başka bir şey değil. Kalem alırsa okuyacak. Makas alırsa eline terzi olacak, altın alırsa kuyumcu olacak gibi komik çıkarımlarda bulunuruz. Benim yeğenim önce kalem, sonra makas aldı biz de doktor olacak okuyup, ameliyat makası kullanacak, ameliyat yapacak dedik. Ya tatlı bir anı maksat... Burda Maraşlı bir komşum var. O şekerli, çikolatalı leblebilerle bile süslemiş. Yaş pasta, kuru pasta ikram etmiş misafirlerine. Bana da getirmişti. Ben de tabağına para koydum. Almaz... Bak burda bile yöreden yöreye değişiyor adetler. Ya al kızına bir şey alırsın bizde böyledir dedim hazırlığın varsa hediye verilir. Yoksa tabağına para atılır... Yok bizde para konmaz almam sen o zaman ufak bir şey al dedi.
🙂)) Sonra hediyesini alıp bir ara verdim. Neyse uzun yazdım.