BeyazMelek
Daimi Üye
Meleklerime ebruli kek tarifi
Bu konu; ebruli kek ile ilgili bilgi vermektedir.
Tam bir görsel şölen bu kek gösterişli duruşuyla dikkatimi çok çekti. Lezzet olarak bildik kek tadı ama görüntü eklendiği için kekin tadı daha bir güzel geldi. Geçen akşam yeni evlenmiş bir arkadaşımızın evine gittiğimizde hazırladığı enfes sunumlardan biri de ebruli kekti. Tabi hemen sordum nasıl yapılıyor diye püf noktalarını öğrendim İki renkli revaninin bu görüntü de yapılınca daha çok beğenileceğini düşünüyorum
Malzemeler:
Yapılışı:
1. Yumurtaları tozşekerle kabarıp krema gibi olana kadar çırpın.
2. Sıvıyağı azar azar ilave edip çırpmaya devam edin.
3. Unu kabartma tozu ve vanilya ile birlikte eleyin.
4. Sütle unu sıra ile ilave ederek yumurtalı karışıma ilave edin. (biraz un biraz süt)
5. Karışımın yarısı başka bir kaba ayırıp üzerine kakaoyu eleyin ve gerekirse 1-2 yemek kaşığı sütle tekrar karıştırın.
6. Tepsinizi yağlayıp unlayın. Tepsinin ortasından başlayarak yarım bardak kadar kakaolu daha sonra sade kek karışımından dökmeye başlayın. Her seferinde ortadan dökdükçe kek yayılacak ve çizgiler oluşturacaktır.
7. Kek hamurunun hepsini dökdükten sonra eğer tam yayılmamışsa tepsiyi hafif eğerek heryerine yayılmasını sağlayın.
8. Kürdanla ortadan yanlara doğru çizgiler yapın. Çizgileri yaparken derine batırmadan sadece üst yüzeyden batırın.
9. İsterseniz bir içerden dışarı bir dışardan içeri doğru çizgiler yaparak ebrularınızı oluşturabilirsiniz.
10. 170C dereceli ısıtılmış fırında içi pişip üstü kızarana kadar pişirip ılınınca servis yapın.
Tam bir görsel şölen bu kek gösterişli duruşuyla dikkatimi çok çekti. Lezzet olarak bildik kek tadı ama görüntü eklendiği için kekin tadı daha bir güzel geldi. Geçen akşam yeni evlenmiş bir arkadaşımızın evine gittiğimizde hazırladığı enfes sunumlardan biri de ebruli kekti. Tabi hemen sordum nasıl yapılıyor diye püf noktalarını öğrendim İki renkli revaninin bu görüntü de yapılınca daha çok beğenileceğini düşünüyorum
Malzemeler:
- 3 adet yumurta (oda ısısında)
- 1 su bardağından 2 parmak fazla tozşeker
- 3/4 su bardağı mısırözü yağı
- 1 su bardağı süt
- 3 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- şekli vermek için büyük yuvarlak fırın tepsisi
Yapılışı:
1. Yumurtaları tozşekerle kabarıp krema gibi olana kadar çırpın.
2. Sıvıyağı azar azar ilave edip çırpmaya devam edin.
3. Unu kabartma tozu ve vanilya ile birlikte eleyin.
4. Sütle unu sıra ile ilave ederek yumurtalı karışıma ilave edin. (biraz un biraz süt)
5. Karışımın yarısı başka bir kaba ayırıp üzerine kakaoyu eleyin ve gerekirse 1-2 yemek kaşığı sütle tekrar karıştırın.
6. Tepsinizi yağlayıp unlayın. Tepsinin ortasından başlayarak yarım bardak kadar kakaolu daha sonra sade kek karışımından dökmeye başlayın. Her seferinde ortadan dökdükçe kek yayılacak ve çizgiler oluşturacaktır.
7. Kek hamurunun hepsini dökdükten sonra eğer tam yayılmamışsa tepsiyi hafif eğerek heryerine yayılmasını sağlayın.
8. Kürdanla ortadan yanlara doğru çizgiler yapın. Çizgileri yaparken derine batırmadan sadece üst yüzeyden batırın.
9. İsterseniz bir içerden dışarı bir dışardan içeri doğru çizgiler yaparak ebrularınızı oluşturabilirsiniz.
10. 170C dereceli ısıtılmış fırında içi pişip üstü kızarana kadar pişirip ılınınca servis yapın.