M
Misafir
Forum Okuru
Meleklere özel Sütlü Biber Turşusu Tarifi
Sütlü Biber Turşusu nasıl yapılır
Sütlü Biber Turşusu Tarifi
Merhaba Sevgili Melek'ler, bu yazımızda kolay turşu tarifleri konularımıza bir yenisini daha ekliyor ve sütlü biber turşusu tarifi veriyoruz. Şimdi gelin hepbirlikte sütlü biber turşusu nasıl yapılır öğrenelim.
Sütlü Biber Turşusu Malzemeler :
1 Kg Çarliston Biber
1 Kalıp Sert Beyaz Peynir
5 Kg Koyun veya Keçi Sütü
Tuz
Sütlü Biber Turşusu Yapılışı :
Süt iyice kaynatılır.
Peynirin de tuz oranı gözönüne alınarak arzu edilen oranda tuz ilave edilir.
Süt bir kenarda ılınmaya bırakılır. ( Yoğurt mayalanacak sütten biraz daha ılık olmalıdır. )
Biberler 3-4 cm uzunluğunda doğranır.
Doğranan biberler 1 litrelik kavanozun yarısını dolduracak kadar doldurulur.
Kavanozdaki biberlerin üzerini biriki parmak geçecek kadar kırıklı sert beyaz peynir konulur.
Sütün ılıklığı önemlidir. Yoğurt için tercih edilen sıcaklıktan, biraz daha ılık süt kavanozlara ağzına kadar doldurulur.
Kavanozlar sıkıca kapatılır.
Ters çevrilen kavanozlar, bir sofra bezi üzerine alınarak üzerleri sıkıca örtülür. Sofra bezi ayrıca biriki kat örtüyle kapatılarak, kavanozlar yoğurt mayalar gibi mayalanmaya bırakılır.
Yaklaşık 2 gün bir kenarda mayalanmaya bırakılan kavanozlar, arada kontrol edilir.
Yoğurt kıvamından daha sıkıca bir kıvam bağladıklarında kavanozlar buzdolabına alınırlar.
10 Gün sonra yemeye hazır hale gelirler. Fakat, buzdolabında soğuklanma süreleri biraz daha uzun tutulursa lezzeti ve kıvamı daha artar.
Sütlü Biber Turşusu Tarifi
Merhaba Sevgili Melek'ler, bu yazımızda kolay turşu tarifleri konularımıza bir yenisini daha ekliyor ve sütlü biber turşusu tarifi veriyoruz. Şimdi gelin hepbirlikte sütlü biber turşusu nasıl yapılır öğrenelim.
Sütlü Biber Turşusu Malzemeler :
1 Kg Çarliston Biber
1 Kalıp Sert Beyaz Peynir
5 Kg Koyun veya Keçi Sütü
Tuz
Sütlü Biber Turşusu Yapılışı :
Süt iyice kaynatılır.
Peynirin de tuz oranı gözönüne alınarak arzu edilen oranda tuz ilave edilir.
Süt bir kenarda ılınmaya bırakılır. ( Yoğurt mayalanacak sütten biraz daha ılık olmalıdır. )
Biberler 3-4 cm uzunluğunda doğranır.
Doğranan biberler 1 litrelik kavanozun yarısını dolduracak kadar doldurulur.
Kavanozdaki biberlerin üzerini biriki parmak geçecek kadar kırıklı sert beyaz peynir konulur.
Sütün ılıklığı önemlidir. Yoğurt için tercih edilen sıcaklıktan, biraz daha ılık süt kavanozlara ağzına kadar doldurulur.
Kavanozlar sıkıca kapatılır.
Ters çevrilen kavanozlar, bir sofra bezi üzerine alınarak üzerleri sıkıca örtülür. Sofra bezi ayrıca biriki kat örtüyle kapatılarak, kavanozlar yoğurt mayalar gibi mayalanmaya bırakılır.
Yaklaşık 2 gün bir kenarda mayalanmaya bırakılan kavanozlar, arada kontrol edilir.
Yoğurt kıvamından daha sıkıca bir kıvam bağladıklarında kavanozlar buzdolabına alınırlar.
10 Gün sonra yemeye hazır hale gelirler. Fakat, buzdolabında soğuklanma süreleri biraz daha uzun tutulursa lezzeti ve kıvamı daha artar.