Meleklere özel Kolay Zeytinyağlı Kereviz Yapılışı

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Misafir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
M

Misafir

Forum Okuru
Meleklere özel Kolay Zeytinyağlı Kereviz Yapılışı
Kolay Zeytinyağlı Kereviz Tarifi
Kolay Zeytinyağlı Kereviz Yapılışı



Kereviz sever misiniz bilmiyorum ama kerevizin faydaları hakkında bilginiz var ise sevmesenizde yersiniz biliyorum 🙂 Sevgili Melek'ler, bu yazımızda sizler için ve bizden zeytinyağlı kereviz yemekleri tarifi isteyen tüm misafirlerimiz için, kolay zeytinyağlı kereviz tarifi veriyoruz.



zeytinyagli_kereviz_tarifi.JPG-2b3.jpg



Kolay Zeytinyağlı Kereviz Malzemeleri:
1 kg kereviz
3 adet havuç
1 adet iri soğan
1 çay bardağı bardağı zeytinyağı
1 adet büyük patetes
1 tatlı kaşığı şeker
2 su bardağı portakal suyu
Tuz


Kolay Zeytinyağlı Kereviz Yapılışı:
Kerevizleri ayıklayın ve küp küp doğrayın, pişirme işlemine geçene kadar belirttiğim gibi unlu suda bekletin. Soğanı yemeklik doğrayın ve tencereye alın, şeker, zeytinyağı ve tuz ilave ederek pembeleşene kadar kavurun.Pateteslerin kabuklarını soyduktan sonra kerevizler gibi doğrayın. Havuçları soyun ve enine doğrayın. Pembeleşen soğana havuçları ilave edin ve 1-2 dakika kavurun.
Daha sonra kereviz ve patatesleri ilave edin. 1-2 kez karıştırın ve 2 su bardağı portakal suyunu ilave edin. Yüksek ateşte 1 taşım kaynatın ve ocağı en kısığa alarak kerevizler yumuşayana kadar pişirin.
 
Kereviz çok faydalı bir besin. Bende genelde bu tarife uygun pişiriyorum.Birde rendeleyip üzerine yoğutlu sarımsak ve ceviz ekliyorum.Meze şeklinde tüketiyorum. Tadını pek sevmiyorum ama sırf sağlık açısından kerevizi tüketmeye çalışıyorum.
 
Geri
Üst