M
Misafir
Forum Okuru
Meleklere özel Kolay Zeytinyağlı Kereviz Yapılışı
Kolay Zeytinyağlı Kereviz Tarifi
Kolay Zeytinyağlı Kereviz Yapılışı
Kereviz sever misiniz bilmiyorum ama kerevizin faydaları hakkında bilginiz var ise sevmesenizde yersiniz biliyorum 🙂 Sevgili Melek'ler, bu yazımızda sizler için ve bizden zeytinyağlı kereviz yemekleri tarifi isteyen tüm misafirlerimiz için, kolay zeytinyağlı kereviz tarifi veriyoruz.
Kolay Zeytinyağlı Kereviz Malzemeleri:
1 kg kereviz
3 adet havuç
1 adet iri soğan
1 çay bardağı bardağı zeytinyağı
1 adet büyük patetes
1 tatlı kaşığı şeker
2 su bardağı portakal suyu
Tuz
Kolay Zeytinyağlı Kereviz Yapılışı:
Kerevizleri ayıklayın ve küp küp doğrayın, pişirme işlemine geçene kadar belirttiğim gibi unlu suda bekletin. Soğanı yemeklik doğrayın ve tencereye alın, şeker, zeytinyağı ve tuz ilave ederek pembeleşene kadar kavurun.Pateteslerin kabuklarını soyduktan sonra kerevizler gibi doğrayın. Havuçları soyun ve enine doğrayın. Pembeleşen soğana havuçları ilave edin ve 1-2 dakika kavurun.
Daha sonra kereviz ve patatesleri ilave edin. 1-2 kez karıştırın ve 2 su bardağı portakal suyunu ilave edin. Yüksek ateşte 1 taşım kaynatın ve ocağı en kısığa alarak kerevizler yumuşayana kadar pişirin.
Kolay Zeytinyağlı Kereviz Yapılışı
Kereviz sever misiniz bilmiyorum ama kerevizin faydaları hakkında bilginiz var ise sevmesenizde yersiniz biliyorum 🙂 Sevgili Melek'ler, bu yazımızda sizler için ve bizden zeytinyağlı kereviz yemekleri tarifi isteyen tüm misafirlerimiz için, kolay zeytinyağlı kereviz tarifi veriyoruz.
Kolay Zeytinyağlı Kereviz Malzemeleri:
1 kg kereviz
3 adet havuç
1 adet iri soğan
1 çay bardağı bardağı zeytinyağı
1 adet büyük patetes
1 tatlı kaşığı şeker
2 su bardağı portakal suyu
Tuz
Kolay Zeytinyağlı Kereviz Yapılışı:
Kerevizleri ayıklayın ve küp küp doğrayın, pişirme işlemine geçene kadar belirttiğim gibi unlu suda bekletin. Soğanı yemeklik doğrayın ve tencereye alın, şeker, zeytinyağı ve tuz ilave ederek pembeleşene kadar kavurun.Pateteslerin kabuklarını soyduktan sonra kerevizler gibi doğrayın. Havuçları soyun ve enine doğrayın. Pembeleşen soğana havuçları ilave edin ve 1-2 dakika kavurun.
Daha sonra kereviz ve patatesleri ilave edin. 1-2 kez karıştırın ve 2 su bardağı portakal suyunu ilave edin. Yüksek ateşte 1 taşım kaynatın ve ocağı en kısığa alarak kerevizler yumuşayana kadar pişirin.