mektup böreği ...harika bişey...resimli..
mektup böreği resimli börek çeşitleri börek çeşitleri resimli mektup böreği tarifi cesitleri
MEKTUP BÖREĞİ
MALZEME:
MEKTUP BÖREĞİ
MALZEME:
- [FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]Yarım çay bardağı sıvı yağ[/FONT]
- [FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]Yarım çay bardağı sirke[/FONT]
- [FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif] 2 su bardağı su[/FONT]
- [FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif] 1 tatlı kaşığı tuz[/FONT]
- [FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif] 6 su bardağı un[/FONT]
İÇ MALZEME:
- [FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif] 250 gram beyaz peynir[/FONT]
- [FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif] Maydanoz[/FONT]
- [FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif] 1 paket margarin(250gram)eritilmiş[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]YAPILIŞI: Sıvı yağ,sirke,Su ve tuzu yoğurma kabına alın..Un ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun..hamurun üzerini kapakla yada streçle kapatıp 15-20 dakika dinlendirin..Hamuru 15 bezeye ayırın.Üçerli guruplar halinde beş guruba ayırın..Margarini eritin..Merdaneyle 3 bezeyi unlanmış bir zeminde bıçak sırtı kalınlığında açın.Yufkaların üzerine erittiğimiz yağı sürün.Üçüncü yufkanın üzerinede yağ sürüp karşılıklı kenarlarını;aralarınada yağ sürerek bohça gibi kapatın.hamuru buzlukta 10 dakika bekletin.Diğer bezeleride aynı şekilde hazırlayın.ve onar dakika buzlukta bekletin.İlk koyduğumuz hamuru buzluktan alıp merdaneyle yarım santim kalınlığında açın.Sonra artı şeklinde kesip 4 kare oluşturun.her karenin ortasına peynirli harçtan koyup zarf şeklinde kapatın..Diğer hamurlarıda buzluktan alıp aynı şekilde hazırlayın..Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırına verin.Pembeleşene kadar pişirin..AFİYET OLSUN..[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]Not: pişer pişmez fırından alın çıtırlığını kaybetmesin..[/FONT]
(alıntı)
[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]Not: pişer pişmez fırından alın çıtırlığını kaybetmesin..[/FONT]
(alıntı)