Maş fasulyesi nedir maş fasulyesninin faydaları nelerdir ?

Uzman SühaN

Administrator
Maş fasulyesi nedir maş fasulyesninin faydaları nelerdir ?
Maş fasulyesi yeşil bir baklagil çeşididir.Yüksek miktarda protein, lif, antioksidan içerir.Diğer baklagillerden daha az popüler olmalarına rağmen , bir çok sağlık faydası sunmaktadır.Maş fasulyesi, antioksidan, antimikrobiyal, antidiyabetik, antienflamatuar, antihipertansif ve antitümör etkiler sağlar.Maş fasulyesindeki çok çeşitli bitki besleyicileri sadece anti-enflamatuar değil aynı zamanda anti-mikrobiyaldir. Bunlar zararlı bakterilerle ve virüslerle savaşmaya, sağlıklı bağırsak bakterilerini sürdürmeye ve bağışıklık seviyelerini yükseltmeye yardımcı olur. Optimal sindirim sistemi sağlığını sağlarlar ve böylece optimum besin emilimini arttırırlar. Makalemizin devamında maş fasulyesinin sağlık üzerindeki sayısız faydalarından sadece bir kaçına değineceğiz. Maş fasulyesi ile ilgili daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.




maş fasulyesinin faydaları ve zararları.jpg






Maş fasulyesinin faydaları zararları ; Maş fasulyesinin bazı sağlık yararları vardır; kilo kontrolünde yardımcı olur, kan basıncını düşürür. kolesterol ve kalp hastalığı riskini azaltır, kanserle savaşmaya yardımcı olabilir, bağışıklık sistemini güçlendirir ve enfeksiyonlara karşı korur, cilt sağlığını geliştirir, detoksifikasyon yararları sağlar, PMS sendromunu azaltır. Maş fasulyesi Niasin , Pantotenik asit, riboflavin, tiyamin, Vitamin A , özellikle gama, B12 vitamini, B6 vitamini, C vitamini , D vitamini , E vitamini, K vitamini . Kalsiyum , Bakır, Demir , Magnezyum , Manganez, Fosfor, Potasyum , Selenyum , Sodyum ve Çinko içeren minerallerden oluşur .Tüm baklagiller sağlık açısından için iyidir, çünkü temel besinlerle doludurlar. Bununla birlikte, bu özel tür, genel refahınız üzerindeki güçlü etkisinden dolayı kesinlikle en iyilerden biridir.Diyabetli insanlar düşük glisemik indeksli yiyecekleri yemelidir, bu da baklagillerin kendileri için mükemmel olduğu anlamına gelir. Bazı çalışmaların sonuçlarına göre, maş fasulyesi tüketmek diyabeti % 45'e kadar düşürebilir. Maş fasulyesinin zararı varmıdır sorusuna gelirsek güvenilir bir yerden temin edilmeli ve iyi yıkanmalıdır E. Coli kaynağı olma olasılığı vardır. Bunun dışında maş fasulyesinin zararları yoktur.




Maş fasulyesi kalori


protein oranı yüksek

düşük kalorili

lif oranı yüksek

yağ oranı düşük

sodyum oranı düşük

kolesterolü düşük

B-kompleksi vitaminleri ve bazı A, C, E ve K vitaminlerini içerir.

kalsiyum, potasyum, demir, manganez, bakır ve magnezyum arasında çeşitli seviyelerde mükemmel minerallere sahiptir.

Diyabetliler için iyi bir besindir

Kolayca sindirilebilir

mükemmel antioksidan ve bitki besinleri kaynağıdır





maş fasulyesi nedir.jpg




Kalp hastalığının başlıca tetikleyicilerinden biri yüksek LDL kolesterol seviyesidir. Bu madde, atardamarlarınızı tıkar ve sertleşmelerini sağlar. Bu, dolaşım sisteminizi bir bütün olarak zayıflatır. Maş fasulyesi LDL oksidasyonunu etkili bir şekilde önleyebilir ve bu zararlı maddenin kan damarlarınızdan uzaklaştırılmasına yardımcı olabilir.% 100 güvence ile sizi kanserden koruyacak mucize yiyecek ya da hap bulunmamasına rağmen, bazı spesifik yiyecekleri içeren dengeli bir beslenmenin bu hastalığı geliştirme şansını önemli ölçüde azalttığı kanıtlanmıştır. Özellikle maş fasulyelerinin karaciğer kanseri hücrelerinin büyümesini bastırdığı kanıtlanmıştır. Bununla birlikte, diğer hastalık türlerine karşı da etkilidirler.Maş fasulyesi diyet programına dahil edildiğinde bir çok fayda sağlar. Maş fasulyesini haftada iki kez tüketmek, meme kanseri riskini % 24 azaltır ve günlük alım, kolon kanseri gelişme şansını % 42'ye kadar düşürebilir.Maş fasulyesi nerede üretiliyor ? Güneydoğu Akdeniz ve Ege Bölgeleri’nde üretimi yapılıyor.



Maş fasulyesi filizi faydaları da saymakla bitmiyor. Maş fasulyesi güçlü bir yaşlanma karşıtı ajandır . Maş fasulyesinin yaşlanma karşıtı özelliğinin ardındaki sır bakır, kırışıklıkların , yaşlılık lekelerinin ve yaşlanma çizgilerinin ciltteki görünümünü azaltır . Düzenli tüketimi sizi orijinal yaşınızdan 10 yaş daha küçük gösterebilir. Cildinize parlaklık ve ışıltı katar. Maş fasulyesinde bulunan bakır saç derisinin sağlığını korumak için gerekli bir mineraldir. Bakır, insan vücudunda demir, kalsiyum ve magnezyumun uygun şekilde kullanılmasını sağlar. Maş fasulyesi tüketimi vücuda gerekli miktarda bakır ilave eder. Bu, demirin işini verimli bir şekilde yapmasını sağlar. Kafa derisinin normal PH dengesini sağlar ve kepek oluşumunu önler. Zayıf metabolizması olan bir çok kişi hazımsızlıktan muzdariptir. Maş fasulyesi lif bakımından zengindir ve sindirimi kolaylaştırır. Kabızlık problemi olanlar maş fasulyesi tüketebilir. Maş fasulyesi çorbası, salatası yapılarak tüketilebilir. Çorbasından ziyade salata olarak tüketmeyi şahsen tercih ediyorum. Maş fasulyesinin bebeklere faydaları varmıdır? Elbetteki vardır. Protein ve lif açısından zengindir.Bebek beslenmesinde 8. aydan itibaren çorba olarak tercih edilebilir.



maş fasulyesi nasıl tüketilir.jpg





Kalp hastalıkları bugünlerde çok yaygındır. Kötü yaşam tarzı, günlük olarak çok sayıda kalp sorununa neden olan ana nedenlerden biridir. Maş fasulyesi, insan vücudunun sindirim ve metabolik hızını arttırır, bu da arter duvarlarında ve kılcal damarlarda kolesterol oluşumunu ve birikimini azaltır. Diyetinize maş fasulyesi eklenmesi kolesterol bazlı kalp hastalıklarını uzak tutar.Maş fasulyesi doğal bir kalsiyum takviyesi olarak kullanılabilir. Kemik sağlığını korur ve sizi kırıklardan da koruyabilir.Kilo vermek isteyen insanlar, fazla kiloları atırken sağlıklı kalmak için diyetlerinde maş fasulyesini dahil edebilir.Kalsiyum dışında, maş fasulyesi de sodyum bakımından zengindir . Diş etlerimizin ve dişlerimizin sağlığı için sodyum gereklidir. Maş fasulyesi tüketerek diş sağlığınızı koruyabilirsiniz.



Konsantrasyon problemleri ve hafızası zayıf olan insanlar kesinlikle maş fasulyesi tüketmelidir. Maş fasulyesi, kanda oksijen taşıyan ve tüm organ ve dokular için aynı şekilde sağlayan Demir bakımından zengindir . Maş fasulyesi alımı, insan beyni de dahil olmak üzere vücudun tüm kısımlarına optimum oksijen temini sağlar. Bu odağı arttırır ve hafızanızı da keskinleştirir .Maş fasulyesindeki demir , insan vücudundaki bağışıklık gücünü arttırmaya yardımcı olur.Bu vücudumuza enfeksiyonlarla mücadele için doğal bir güç kazandırır. Toksinleri vücuttan kolayca temizler ve serbest radikal oluşumunu kontrol altında tutar.Yukarıda belirtildiği gibi, maş fasulyesi serbest radikalleri kontrol altında tutar. Maş fasulyesi serbest radikaller ile savaşarak sizi kanserden korur. Diyabetini mi var ? O zaman maş fasulyesi tüketin. Maş fasulyesi tüketimi, vücutta şeker metabolizmasını düzenlemek için çok etkili bir yoldur ve hatta diyabeti önleyebilir.




Maş fasulyesinin en iyi faydalarından biri göz sağlığını korumasıdır. . Maş fasulyesi C vitamini ile doludur. Doğal bir antioksidan olan C vitamini, retinanın esnekliğini korumasına yardımcı olur. Maş fasulyesi göz sağlığını geliştirme konusunda iyi seçenektir.C Vitamini, maş fasulyesini çok güçlü bir anti-viral ajan yapar. Maş fasulyesindeki demir, WBC'nin potansiyelini arttırır, C vitamini ise sayısını arttırır. Sonuçta, maş fasulyesi bağışıklık yetmezliği bozukluklarını uzak tutmanın iyi bir yoludur.Çocuklarda boy kısalığı , anneler için endişe kaynağıdır. Maş fasulyesi, insanlarda uygun büyümeyi teşvik eder ve sağlar. Vücuttaki hormonların büyümesini tetiklemek için gerekli tüm vitamin ve minerallerin doğal bir karışımını içerir. Maş fasulyesi doğal K Vitamini kaynağıdır. Kanın pıhtılaşmasını sağlar. Proteinler sadece kemik ve kas sağlığı için gerekli değildir, aynı zamanda karaciğeri hasarına karşı da korurlar. Maş fasulyesi, vejetaryenler için en iyi protein kaynaklarından biridir . Karaciğerinizi güvende tutmak için diyetinize maş fasulyesini dahil edin.




Folat, DNA oluşturmak, yeni hücreler üretmek ve muhafaza etmek ve sağlıklı kırmızı kan hücreleri yapmak için kritik olan bir B vitaminidir. Bu işlevler onu herkes için vazgeçilmez bir vitamin haline getirir, ancak hamile kalma sürecinden ergenliğe kadar olan büyüme dönemlerini desteklemek özellikle önemlidir. Kadınların yeterli folat olması gerekir, çünkü hamileliğin ilk 28 gününde meydana gelen beyin ve omurilikte doğum kusurlarını önler. Maş fasulyesi tüketimi gebeler için çok faydalıdır. C vitamininin antioksidan yetenekleri hücreleri serbest radikallerden korur.Serbest radikaller bir antioksidan tarafından nötralize edilmezse, sağlıklı hücrelere bağlanır ve kronik hastalıklara yol açan hasar ve iltihaplara neden olurlar. C Vitamini ayrıca cilt, kıkırdak ve organları destekleyen ve güçlendiren bağ dokusu kollajeninin bir bileşenidir. Maş fasulyesi çok iyi bir C vitamini kaynağıdır.





Aşırı kilo, sağlığınızı büyük ölçüde etkiler ve felç, diyabet, artrit ve diğer tehlikeli durumlar gibi birçok hastalığın riskini arttırır. Maş fasulyesi sağlıklı proteinlerle doludur ve kilo vermenize yardımcı olabilir. Beslenme açısından, bu baklagil size etkili bir şekilde büyük miktarda temel vitamin ve mineral sağlayabilir. Bunun vücudunuz üzerinde genel bir güçlendirici etkisi vardır ve zararlı eksikliklerin önlenmesine yardımcı olabilir. Fasulye diyet lifi bakımından zengindir, bu nedenle tüketimi hazmı iyileştirir ve çölyak hastalığının ve diğer benzer koşulların önlenmesine yardımcı olur.Maş fasulyesi harika bir demir kaynağıdır. Bu mineral herkes için esastır. Bu özel baklagil, fazla miktarda manganez, magnezyum, kalsiyum ve K vitamini içerdiğinden osteoporozu önler.Tüm bu elementler kemik yoğunluğunu etkiler ve kemikleri etkileyen herhangi bir koşulu önlemek ve mücadele etmek için gereklidir.
 
Geri
Üst