Marulun sağlık üzerindeki faydaları nelerdir?

Uzman SühaN

Administrator
Marulun sağlık üzerindeki faydaları nelerdir?
Marul yaygın olarak tüketilen yeşil yapraklı sebzelerden birdir. Salataların olmazsa olmazıdır. Marul, çok düşük kalorili içeriğe sahiptir . Salata veya sandviç yaparken önemli bir bileşen olan marul, sağlığınız için iyi olan besin öğeleri ile doldur. Marul, A ve K vitamini için mükemmel bir kaynaktır. A vitaminin yanı sıra, marul bol miktarda B-karoten ile vücut tarafından A vitaminlerine dönüştürülür. Cildi ve mukoza zarını sağlıklı tutmak için antioksidan olarak işlev görürler. Öte yandan, K vitamini, kan pıhtılaşması için gerekli proteinlerin yapılması için hayati önem taşır. Son araştırmalar ayrıca, K vitamininin kemik oluşumunda hayati bir rol oynadığını ortaya koymuştur.









Aynı zamanda vücudunuzu zararlı maddelerden koruyan direnç geliştirmeye yönelik antioksidan C vitamini için iyi bir kaynaktır. Hem duygusal hem de zihinsel sağlığı etkilediğinden beyin fonksiyonu için de önemlidir. Marul, demir ve manganez olmak üzere birçok mineralden de zengindir. Aynı zamanda DNA ve hücre zarlarını tehdit eden serbest radikallerle savaşır. Demir, bu arada, öncelikle kırmızı kan hücrelerinde bulunur. Vücudun her hücresine oksijen taşınmasına yardımcı olur. Marul, kilo vermeyi teşvik etme kabiliyeti nedeniyle düşük kalorili salatalar yapmada popülerdir. Çok düşük kalorili içeriğe sahip mükemmel bir vitamin, mineral ve besin kaynağıdır.


Marul anti-inflamatuar özelliklere sahiptir.


Marul, iltihabı kontrol etmeye yardımcı olan anti-inflamatuar özelliklere sahiptir.



Marul anti-kanser özelliklerine sahiptir.


Yeşil yaprak özleri, lösemi hücrelerini ve göğüs kanseri hücrelerini kontrol edebilir. Ayrıca, marul, sağlıklı hücreleri mutasyona uğrayıp kanser hücrelerine dönüştüren serbest radikalleri araştırıp yok eden antioksidanlar içerir.


Uykusuzluğa iyi gelir


Uyku problemi günümüzde sıklıkla görülmektedir. Uykunuzun gelmesi için uyumadan önce marul tüketebilirsiniz.Yeterli ve rahat uyku almakla ilgili sorun yaşıyorsanız, muhtemelen marulu diyet planınızda ilişkilendirmelisiniz.








Marul, göz ve cilt sağlığını korur



Marul zengin bir A vitamini kaynağıdır. Bu bileşik daha iyi göz sağlığı sağlar ve maküler dejenerasyon ve katarakt oluşumunu önleyebilir. cildi onarır ve canlandırır. Ayrıca marulun güneşe maruz kalmanın zararlı etkilerinden koruyan E Vitamini vardır. Cildinizin mor ötesi ışınlardan korunduğundan emin olabilirsiniz. Her gün marul yerseniz cildiniz güzelleşecek ve genç görünümlü ve kusursuz bir cilde kavuşacaksınız.Cilt problemleri, artan kirlilik seviyeleri, stres, yanlış diyet ve zararlı kimyasallara maruz kalma gibi şeyler nedeniyle bugünlerde daha yaygınlaşıyor. Piyasada bulunan, cildinizi kusursuz hale getirecek pek çok faydayı vaat eden bir sürü ürün var ve hepside işlevsiz. Marul tüketerek bir çok cilt kusurlarını ekarte edebilirsiniz.Marul yapraklarından yapılan kompresin çeşitli deri ile ilgili problemlere karşı etkili olduğu bulunmuştur. Sivilce ve akne probleminiz varsa marulu 20 dakika kaynatıp suyuyla cildinizi temizleyin.


Saçları Güzelleştirir


Eğer vücut ihtiyaç duyduğu besin maddelerini alırsa, içeriden dışarıya yansır. Marul saç sağlığını koruduğu gibi saçların kısa sürede uzamasını sağlar.Saç dökülmesi yaşayanlar bol miktarda marul tüketmelidir. Marul, vücudumuzun gerektirdiği birçok mikro mineral için bir kaynaktır. Vücut gereksinimlerimiz için% 8 silikon,% 9 fosfor ve çok miktarda kükürt içerir. Bu mineraller cilt, saç ve tırnakları sağlıklı tutmak için önemlidir.


Kanserden korur


Taze marul yaprakları özleri, özellikle meme ve lösemi olmak üzere kanserin büyümesini ve gelişimini önlemede son derece yararlıdır. Dolayısıyla, sebzenin tüketilmesi sizi farklı kanser türlerinden korur.



Gebelikte marul tüketimi


Gebelik sırasında marul tüketimi beyninizin nöronlarını korumaya yardımcı olur ve nöronal ölüm riskini önemli ölçüde önler. Marul, gebelik sırasında serbest radikalleri nötralize edip hücre, doku ve DNA hasarını önlemeye yardımcı olan bir sürü antioksidan içerir. Sebzenin antioksidan içeriği bağışıklığınızı arttırır ve zararlı hastalıkların ve rahatsızlıkların gelişim riskini önler



Marul, vücudun öksürük, grip, soğuk algınlığı ve benzerleri gibi sık görülen hastalıklardan ve enfeksiyonlardan uzak durmasını sağlayan güçlü ve etkili bir antioksidan olan C vitamini bakımından zengindir. Marul tüketimi daha güçlü vücut direnci sağlar, böylece kolayca hastalanamazsınız. Sisteminiz zararlı toksinleri tek başına kaldırabilir.Marulda , insan vücuduna bir çok yönden yarar sağlayan besin maddeleri bol miktarda bulunur. Yukarıda bahsedilen özelliklerin yanı sıra, bu yeşil sebzede genel olarak en iyi sağlığı teşvik eden magnezyum, kalsiyum, potasyum ve demir bulunur.


Marul, sindirime yardımcı olma özelliği nedeniyle en iyi bilinen diyet lifi için iyi bir kaynaktır. Marulun lif içeriği mide ağrısı çekenlere anında rahatlama sağlayarak kabızlığı gidermede yardımcı olur. Marul aynı zamanda C vitamini ile bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur.Marul, diyetiniz için önemli olan mineraller ile yüklüdür. Aynı zamanda kan basıncınızı düzenlemeye yardımcı olan ve kalp atış hızınızı kontrol eden potasyum içerir. Diyetinize marul eklenmesi hem osteoporoz hem de demir eksikliği anemisine karşı mücadeleye yardımcı olabilir. Bu sebze kemik hücresi onarımı ve bakımında yardımcı olan Vitamin K'nin mükemmel bir kaynağıdır. Özellikle spor ve diğer yoğun fiziksel aktivitelerle yoğun ilgi halindeyseniz, kemiklerinizi güçlü ve sağlıklı tutar.
 
Marulu çok severim her öğünümde mutlaka olur. Sağlık üzerinde bir çok faydası olduğu gibi cilt sağlığı içinde çok faydalı bir besin. Genelde salatada tüketilsede ben sarmasını bile yapıyorum. Çok güzel oluyor.
 
Marul , K ve A vitaminlerinin zengin bir kaynağıdır ve ılımlı miktarlarda demir ve folat içerir. Bu yapraklı yeşil yapraklı sebze, inflamasyon ve diyabet ve kanser gibi diğer ilgili hastalıklarla savaşmaya yardımcı olur. Ve marul ne kadar koyu olursa, o kadar çok antioksidan bulunur. Aşırı beyin hasarı vakaları nöronal hücrelerin ölümüne neden olabilir ve Alzheimer gibi şiddetli beyin hastalıklarına neden olabilir. Marul tüketerek bu hastalıkları önlemeniz mümkün. Marul B vitamini olan folatın iyi bir kaynağıdır. Marul ayrıca kan basıncını düşüren ve kalp hastalığını önleyen potasyum içerir. Araştırmalar, yeşilliklerin, özellikle marullar gibi türlerin, tip 2 diyabet riskini azalttığını göstermiştir. Marulda ki omega-3, görme sağlığını geliştirir ve gözle ilişkili herhangi bir rahatsızlığı önler. Marulda ki lif, sindirimi teşvik eder ve kabızlık ve şişkinlik gibi diğer sindirim rahatsızlıklarını önler. Aynı zamanda mide ağrısını hafifletebilir. Marul ayrıca antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Bağışıklığı güçlendirir. Günlük beslenmenize marulu dahil etmek genel sağlığınızı koruyacaktır.