maraş usulü kısr köfte

Hayalet

Üye
Üye
maraş usulü kısr köfte
maraş usulü kısır rüyada köfte yoğurmak maraş usulü ekşili köfte köftesi rüyada bulgur yoğurmak
http://img.blogcu.com/uploads/cemilekaran_mehokisir.JPG


[FONT=Trebuchet MS, Arial, Helvetica, sans-serif]Kısır deyip geçmeyin. Bin bir türlü tarifi var. Patateslisi bile varmış, yeni ömğrendim , güzel oluyor diyorlar vakit bulduğum en kısa zamanda deneyeceğim. Bu eşimin arkadaşı K.maraşlı Mehvail’in tarifi. Pazar günü çay içmeye gitmiştik, birden hadi kısır yapalım aparatif dedi. Gerçekten güzel yapıyor. Benimkinden güzel olmuş en azından J Hımmm bayıldım. Ellerine sağlık Mehvail..

[FONT=Trebuchet MS, Arial, Helvetica, sans-serif] Malzemeler 4 kişilik [/FONT]
[FONT=Trebuchet MS, Arial, Helvetica, sans-serif]Kişi başı bir çay br.ince köftelik bulgur 4 çay br. [/FONT]
[FONT=Trebuchet MS, Arial, Helvetica, sans-serif]Bulguru ıslatacak kadar sıcak su [/FONT]
[FONT=Trebuchet MS, Arial, Helvetica, sans-serif]Biber – Domates Salça (karışık salça)[/FONT]
[FONT=Trebuchet MS, Arial, Helvetica, sans-serif]Baharat ( istenilen kadar acı Pul biber –1/2 çay kaşığı karabiber - 4 çay kaşığı kekik- 1 çay kaşığı kimyon- isteğe bağlı Reyhan çok yakışıyor ) [/FONT]
[FONT=Trebuchet MS, Arial, Helvetica, sans-serif]bir silme tatlı kaşığı Tuz (salçanın tuzuna göre ayarlayın)[/FONT]
[FONT=Trebuchet MS, Arial, Helvetica, sans-serif]2 avuç dolusu Sıvı yağ (zeytinyağı)[/FONT]
[FONT=Trebuchet MS, Arial, Helvetica, sans-serif]2 domates [/FONT]
[FONT=Trebuchet MS, Arial, Helvetica, sans-serif]1 soğan Soğan[/FONT]
[FONT=Trebuchet MS, Arial, Helvetica, sans-serif]6 diş Sarımsak [/FONT]
[FONT=Trebuchet MS, Arial, Helvetica, sans-serif]Nar ekşisi [/FONT]
[FONT=Trebuchet MS, Arial, Helvetica, sans-serif]Sumak ekşisi (Bunun bir iki damlası bile çok ekşi -K.maraşa özel bir ekşi) [/FONT]
[FONT=Trebuchet MS, Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT]
[FONT=Trebuchet MS, Arial, Helvetica, sans-serif]MARUL SALATASI İÇİN: Marul, beyaz lahana, kara lahana, brokoli, taze kırmızı biber, domates- beyaz soğan- biber, ve kuru reyhan, limon, tuz,kırmızı pul biber, zeytinyağı[/FONT]
HIYAR SALATASI İÇİN: Salatalık (hıyar, bilimsel adı böyleymiş 🙂 ), domates, yeşil tatlı biber, beyaz soğan, taze nane, taze reyhan, maydanoz, limon, tuz, kırmızı pul biber, zeytinyağı
[FONT=Trebuchet MS, Arial, Helvetica, sans-serif] [/FONT][FONT=Trebuchet MS, Arial, Helvetica, sans-serif]Yapılışı[/FONT]
[FONT=Trebuchet MS, Arial, Helvetica, sans-serif]Bulguru suyla ıslatıp, üzerini bir tepsiyle kapatıp bulgur kabarıncaya kadar bekliyoruz. Çok bekmemiyoruz ki , iyice pişmesin. İnce ve çok küçük parçalar halinde kıyılmış soğanı ve elimizde küçük parçalar halinde doğranmış sarımsağı, 1 yemek kaşığı karışık salça, Baharatlar ve tuzla elimizle iyice yedirinceye kadar yoğuruyoruz. Yoğururken kabukları soyulmuş ve robotta çekilmiş domatesi ara ara, (bulgur kurudukça) katıyoruz. Yoğurma işlemi tamamlandıktan sonra (bulgur ezildikten sonra) ekşi katılır. Ekşi köfteye karışıncaya kadar köfte bir iki kere daha karıştırılır. (ekşi isteğe bağlı miktarda koyulur.) ve en son yağını (dolu dolu 2 avuç dolusu) katıp tekrar yoğuruyoruz. En son, yapılan salatamızın bir miktarı bölünerek köftenin içine eklenip harmanlanır. Tabağa yerleştirilen köftenin üzerine geri kalan salata eklenir, ve servis yapılır. Bitti . Afiyet olsun [/FONT]
[FONT=Trebuchet MS, Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT]
[FONT=Trebuchet MS, Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT]
[/FONT]
 
Geri
Üst