Malzemeler:
12 adet mantar
100 gr. sucuk
100 gr. yeşil soğan
45 ml. sıvıyağ
2 adet yumurta
20 ml. krema
120 gr. kaşar peyniri
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
Mantarları iyice yıkayıp temizleyin. Saplarını çıkartın. İrice doğradıktan sonra mantarların dış kısmına hafifçe zeytinyağı sürün. Tuz ve karabiber serpip yuvarlak kısımları alta gelecek şekilde yağlı kâğıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
Sucuğu küçük küpler hâlinde doğrayın. Yeşil soğanları halka şeklinde ince ince kesin. Mantar saplarını ve sucuğu kızgın yağda renkleri açık kahverengi oluncaya kadar kızartın. Yeşil soğanları ekledikten sonra 1 dakika daha kızartıp soğumaya bırakın. Kaşar peynirini rendeleyin. Bir kâsede yumurtalar ve krema ile karıştırın. Sucuklu karışımı ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
Karışımı mantarların içine paylaştırın. 200°C'lik fırında 20 dakika pişirin.
Âfiyet olsun...