Uzman SühaN
Administrator
Maden köftesi ( Sulu köfte ) Tarifi
Hanımların en büyük telaşlarından biridir yemek yapmak. Gün için yemek yapacak fikriniz yoksa bu durum canınızı sıkabilir. Hiç bir zaman böyle bir kaygıya düşmedim. Kafamı yastığa koyar koymaz , sonraki günün planını yapıyorum. Şayet Allahın izni ile güne sağlıklı başladıysam ilk yaptığım girişimlerden biri günün yemeğini hazırlamak. İnsanlık hali , ani olumsuz bir durum söz konusu olabilir, çat kapı misafiriniz gelebilir.
Yemek yapmak çoğu kadın için ızdırap olsada benim için yapması çok keyifli oluyor. Yemek kültürünüz güneydoğu mutfağına dayanıyorsa hele yemek yapmaktan hiç sıkılmazsınız. Bugün sizlere yöresel bir lezzetin tarifini vericem. Yapması biraz zor ama tadı muhteşem. Şu soğuk kış günleri için besin değeri hayli yüksek olan tarifimiz sizleri kış hastalıkların dan olan gripten koruyacaktır. Sözü daha fazla uzatmadan Maden köftemizin tarifini verelim.
Diğer yemek tariflerimi incelemek isterseniz linkleri ziyaret ediniz.
Beyzadan havyar köfte tarifi
Diyarbakır Usulü Lahmacun Harcı Tarifi
Malzemeler
2 bardak çiğköftelik bulgur
1 yumuruk şeklinde kıyma
Karabiber ,tuz,nane ,kara reyhan ,pul biber
1 kuru soğan
Biber ve domates salçası
Sıvı yağ
su
Yapılışı
Çiğköftelik bulguru genişçe bir kaba alıyoruz. Kıymamızı bulgura ekliyoruz. Üzerine 1 soğan rendeliyoruz. Karabiber,tuz,reyhan ,pul biber ve naneyi karışıma ekleyerek yoğuruyoruz. Yoğurma işleminde azcık su kullanıyoruz. Kıvama gelen karışımı küçük bilyeler halinde yuvarlıyoruz. Yuvarladığımız köftelerin dağılmaması için , bir kaba un serpiyoruz. Hazırlanan köfteleri unlanan kapta bekletiyoruz. Tencereye bir miktar sıvı yağ koyuyoruz. Yağımız az yandıktan sonra biber ve domates salçamızı hafifçe kavuruyoruz. Üzerine sıcak su ekleyip kaynamasını bekliyoruz. Kaynayan suya köftelerimizi atıyoruz. Köftelerimiz 20 dakika da pişicektir. Fazla kaynatırsanız dağılır. Köftemiz piştikten sonra tencereye tekrar bol nane döküyoruz. Yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun..
Yemek yapmak çoğu kadın için ızdırap olsada benim için yapması çok keyifli oluyor. Yemek kültürünüz güneydoğu mutfağına dayanıyorsa hele yemek yapmaktan hiç sıkılmazsınız. Bugün sizlere yöresel bir lezzetin tarifini vericem. Yapması biraz zor ama tadı muhteşem. Şu soğuk kış günleri için besin değeri hayli yüksek olan tarifimiz sizleri kış hastalıkların dan olan gripten koruyacaktır. Sözü daha fazla uzatmadan Maden köftemizin tarifini verelim.
Diğer yemek tariflerimi incelemek isterseniz linkleri ziyaret ediniz.
Beyzadan havyar köfte tarifi
Diyarbakır Usulü Lahmacun Harcı Tarifi
Malzemeler
2 bardak çiğköftelik bulgur
1 yumuruk şeklinde kıyma
Karabiber ,tuz,nane ,kara reyhan ,pul biber
1 kuru soğan
Biber ve domates salçası
Sıvı yağ
su
Yapılışı
Çiğköftelik bulguru genişçe bir kaba alıyoruz. Kıymamızı bulgura ekliyoruz. Üzerine 1 soğan rendeliyoruz. Karabiber,tuz,reyhan ,pul biber ve naneyi karışıma ekleyerek yoğuruyoruz. Yoğurma işleminde azcık su kullanıyoruz. Kıvama gelen karışımı küçük bilyeler halinde yuvarlıyoruz. Yuvarladığımız köftelerin dağılmaması için , bir kaba un serpiyoruz. Hazırlanan köfteleri unlanan kapta bekletiyoruz. Tencereye bir miktar sıvı yağ koyuyoruz. Yağımız az yandıktan sonra biber ve domates salçamızı hafifçe kavuruyoruz. Üzerine sıcak su ekleyip kaynamasını bekliyoruz. Kaynayan suya köftelerimizi atıyoruz. Köftelerimiz 20 dakika da pişicektir. Fazla kaynatırsanız dağılır. Köftemiz piştikten sonra tencereye tekrar bol nane döküyoruz. Yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun..
Son düzenleme: