Lokum kek yapımı

BeyazMelek

Daimi Üye
Lokum kek yapımı
Bu konu;lokum kek yapımı ile ilgili bilgi vermektedir.


Hanımlar çalışan bir bayan olarak hem pratik hem de gösterişli tatlar ararım ve denediğim şeyler genellikle beğenilir. Aynı tarifleri farklı şekillerde sunmayı da severim bu tarifte ebruli kekten arta kalanları değerlendirmeyi düşündüğüm bir tarif. Aslında bildiğimiz keki biraz daha süsleyince lokum kekimiz görsel bir şölen olup ağzımıza layık görünüyor :D:D Pratik tatlar arayan meleklerim için lokum diğer adıyla sürpriz kekin tarifi burada:

lokum-kek-116.jpg


4 yumurta
1.5 su bardağı şeker (265.gr)
1 su bardağı süt
1 su bardağının üçte ikisi kadar zeytin yağı
3 su bardağı un (355.gr)
2 paket kabartma tozu
Yarım portakal kabuğu rendesi veya bir tatlı kaşığı vanilya
Sos malzemeleri
3 su bardağı süt
1 su bardağı su
25 gr. kakao (2 yemek kaşığı)
5 yemek kaşığı toz şeker
80 gr. bitter çikolata
Bulamak için: Hindistan cevizi
Lokum Kek Nasıl Yapılır?

Öncelikle sosu hazırlayın. Sos için: Çikolata haricindeki bütün malzemeyi tencereye alıp ara sıra karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan aldıktan sonra içine çikolatayı ekleyin ve soğumaya bırakın. Soğurken ara sıra karıştırmayı unutmayın ki kaymak bağlamasın.
Yumurta ve şekeri kabarana kadar 3-4 dakika boyunca çırpın.
Sütü ve yağı ekleyip karıştırın. Un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin ve yeniden çırpın.
Hamuru yağlanıp unlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş bir tepsiye dökün. (Sormanız muhtemel olan sorularınıza peşinen cevap vereyim: Bu pişirme kağıdı, diğer kağıtlar gibi değil. Bu kağıdı Almanya’dan Funya kardeşim göndermişti. Yıkayıp defalarca kullanmak mümkün. Belki ülkemizde de vardır ama ben bilmiyorum.)
Hava kabarcıklarını yok etmek için, tepsiyi yere bir kaç kez vurun.
Sıcak veya soğuk farketmez, 200 derecelik fırına kekinizi döküp 20-25 dakika kadar pişirin.
Kek soğuyunca istediğiniz büyüklükte dilimleyin. Mümkün olduğu kadar küçük olması daha iyi olur.
Kare şeklinde dilimleri sosa hızlı bir şekilde batırıp çıkarın. Bu işlemi çok hızlı yapmalısınız, aksi halde kek bütün sosu içine çekebilir, o zaman kesilince 2 renkli görüntüyü elde edemeyebilirsiniz.
Sosa buladığınız kekleri bir tepsiye dizin.
Sonra tek tek hindistan cevizine bulayın. 2 saat kadar dinlenen kekiniz servise hazır.
 
Geri
Üst