Bu konu; limonlu susamlı tatlı ile ilgili bilgi vermektedir.
Meleklerim ani gelen misafirlerime sunduğum patrik bir tatlıyı,
susamlı tatlıyı daha sizlerle paylaşıyorum. Bu tatlıyı benim için özel kılan susamlı oluşu. Normalde susamı hep tuzlu kurabiyelerde yada tuzlu pastalarda kullanırdım ancak susamın o müthiş aromasını şerbetli bir tatlıya ekleyince de çok beğendim. Şerbetli tatlılara haşhaşı çok yakıştırırdım şimdi artık susamı da bu gruba ekliyorum.
1 yumurta(70.gr)
1 çorba kaşığı dolusu tereyağı(oda sıcaklığında)
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı irmik(50.gr)
1 çay bardağı hindistan cevizi(50.gr)
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı kuru instant maya
1 çay kaşığı karbonat
1 büyük limon kabuğu rendesi
300.gr un(2 silme su bardağı)
Yarım çay kaşığı tuz
Şerbeti için
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Çeyrek limon
Un haricindeki malzemeler karıştırılır. Un azar azar eklenip yumuşak bir hamur yoğurun..
Hamuru merdaneyle 1 cm. kalınlığında açın. Bardakla veya istediğiniz bir kalıpla kesin. Ortalarını küçük bir kapak yardımıyla kesip çıkarın.
Üzerlerine fırçayla yumurta akı sürüp susama batırın.
Aralıklı olarak tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında tatlıları pembeleşene kadar pişirin.
Şerbet malzemelerini 7-8 dakika kadar kaynatın. Soğuk tatlıları, sıcak şerbetin içine 3 er, 5 er atıp, kevgirle şerbete bastırın. 30 saniye kadar bekletin. Sonra bir tepsiye dizip üzerine kalan şerbeti gezdirin.
Her zaman olduğu gibi özellikle ertesi gün lezzeti katmerlenmiş bir tatlı ortaya çıkıyor.