T
TİTAN
Forum Okuru
Leziz Salata Tarifleri
Börlüce salatası tarifi Lezzetli Salata Tarifleri Farklı Salata Tarifleri
Sofralarımızın olmazsa olmazı, birbirinden çeşitli ve leziz salata tariflerinden bazılarını sizlerle paylaşıyoruz melekler 🙂
Akdeniz Salatası
Akdeniz Salatası Malzemeler
2 demet akdeniz yeşillikleri
1 demet roka
10 kurutulmuş domates
yarım demet maydanoz
150 gr eski kaşarpeynir
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1 çorba kaşığı nar ekşisi
2 çorba kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı sumak
tuz
yapılışı
Salataları temizleyip yıkayın ve kurulayın. Kurutulmuş domatesleri yıkayıp kurulayın ve ince şeritler şeklinde doğrayın. Peyniri jülyen doğrayın. Dolmalık fıstıkları teflon tavada kavurun. Maydanozu yaprak yaprak ayırın. Kalan zeytinyağı, nar ekşisi, limon suyu, sumak ve tuzu bir kapta karıştırın. Yeşillikleri servis tabağına alın. Kurutulmuş domates ve soğanı ekleyip harmanlayın. Zeytinyağlı sosu üzerine gezdirin. Maydanoz yaprakları, fıstık ve peyniri serpiştirin. Servis yapın.
SEZAR SALATASI
Sezar Salata Malzemeler
700 gr marul
1 çorba kaşığı sirke
1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
4-5 adet ançuez
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı mayonez
1 su bardağı parmesan peyniri
1,5 limon
3 dilim ekmek
tuz
karabiber
Sezar Salata Tarifi
Ekmekleri küp şeklinde kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın. Ekmeklerin üzerlerine 1 çorba kaşığı kadar zeytinyağından hafifçe gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar kızartın. Fırından alın. Marul yapraklarını yıkayıp iyice kurulayın. Elinizle parçalara ayırıp geniş ve çukur bir kaseye aktarın. Sezar salatanın sosunu hazırlamak için ançüezi minik parçalara bölün. Kalan zeytinyağı, sirke, rendelenmiş sarımsak, mayonez, peynirin yarısı, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. En son limonların suyunu sıkıp ilave edin. Tekrar karıştırın. Marul yaprakları ile sosu birleştirip iyice karıştırın. Kızarttığınız ekmekleri ve kalan peynirleri ekleyip tekrar karıştırın. Servis yapın.
Yoğurtlu kereviz salatası tarifi
Malzemeler
1 adet orta boy kereviz
1,5 limon suyu
4 yemek kaşığı yoğurt
4 yemek kaşığı maydanoz
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı nane
Yapılışı
İlk önce kerevizin dışı soyulup, rendelenir. Rendelenen kerevizin üzerine 1,5 limon suyu konur. Suyu çıkana kadar sıkılır. Sıkıldıktan sonra 4 yemek kaşığı yoğurt, 4 yemek kaşığı maydanoz katılır. 2 dişte sarımsak konur. Bir miktar tuz, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı nane üzerine serpilir. Ve servise sunulur.
Brokoli Salatası
Malzemeler
*500 gr brokoli
*Limon suyu
* Zeytinyağı
*Sarımsak
Yapılışı
Brokoliler haşlanır. Çok yumuşamamasına dikkat edin. Hem vitamin bakımından hem de dağılmaması için yaklaşık 5 dakika kaynatın. Brokolileri süzüp servis tabağına alın.
Bir kapta sarımsakları ezip üzerine zeytinyağı, limon suyu ve tuz ekleyin. Hazırladığınız bu sosu brokolilerin üzerine eşit şekilde yayın. sos malzemelerinin miktarını ağız tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
Börülce Salatası
Börülce Salatası malzemeleri:
2 su b. haşlanmış börülce
1 kase çeri domates
1 kırmızı soğan
Kuzu kulağı
Renkli yeşillik
Maydanoz
Limon
Zeytinyağı
Börülce Salatası yapımı:
Yeşillikleri doğrayarak servis tabağının altına yayın. Diğer tarafta haşlanmış börülceyi, kırmızı soğanı, maydanozu ve domatesi karıştırma kabına alın. Üzerine limon suyu ve zeytinyağını ekleyerek karıştırın. Yeşilliklerin üzerine salatayı dökün.
Beyin Salatası
Malzeme
1 adet koyun beyni,
1 çay kaşığı sirke,
1 çay kaşığı tuz,
2 yemek kaşığı zeytinyağı,
yarım limonun suyu,
1/4 demet maydanoz.
Yapılışı
Beynin üzerindeki zarı, akar soğuk suyun altında kıvrımlarını zedelemeden ayıklayıp çıkarın. Çukur bir kaba 2-3 bardak su ile sirke ve tuzu koyarak kaynatın. Su kaynayınca temizlenmiş beyni yavaşça içine atın, ocağı kısarak 10 dakika haşlayın. Haşlama suyunu süzün, kaba soğuk su koyun ve beyni soğumaya bırakın. Soğuyan haşlanmış beyni sudan çıkarın, suyunun süzülmesi için birkaç dakika bekleyin, doğrama tahtası üzerine koyarak keskin bir bıçakla zedelemeden ince dilimler halinde doğrayın, yayvan bir tabağa dizin. Üzerine zeytinyağı ve limonu gezdirin, ince kıyılmış maydanoz serpin ve sofraya getirin. Koyun beyni yerine dana beyni de kullanabilirsiniz, miktarı daha çok ancak lezzeti daha az olacaktır. Haşlanmış beyni servis yapmadan kısa bir süre önce suyundan çıkartıp doğrar, zeytinyağı ve limonunu son anda koyarsanız pörsümez ve daha lezzetli bir salata elde edersiniz.
Sofralarımızın olmazsa olmazı, birbirinden çeşitli ve leziz salata tariflerinden bazılarını sizlerle paylaşıyoruz melekler 🙂
Akdeniz Salatası
Akdeniz Salatası Malzemeler
2 demet akdeniz yeşillikleri
1 demet roka
10 kurutulmuş domates
yarım demet maydanoz
150 gr eski kaşarpeynir
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1 çorba kaşığı nar ekşisi
2 çorba kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı sumak
tuz
yapılışı
Salataları temizleyip yıkayın ve kurulayın. Kurutulmuş domatesleri yıkayıp kurulayın ve ince şeritler şeklinde doğrayın. Peyniri jülyen doğrayın. Dolmalık fıstıkları teflon tavada kavurun. Maydanozu yaprak yaprak ayırın. Kalan zeytinyağı, nar ekşisi, limon suyu, sumak ve tuzu bir kapta karıştırın. Yeşillikleri servis tabağına alın. Kurutulmuş domates ve soğanı ekleyip harmanlayın. Zeytinyağlı sosu üzerine gezdirin. Maydanoz yaprakları, fıstık ve peyniri serpiştirin. Servis yapın.
SEZAR SALATASI
Sezar Salata Malzemeler
700 gr marul
1 çorba kaşığı sirke
1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
4-5 adet ançuez
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı mayonez
1 su bardağı parmesan peyniri
1,5 limon
3 dilim ekmek
tuz
karabiber
Sezar Salata Tarifi
Ekmekleri küp şeklinde kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın. Ekmeklerin üzerlerine 1 çorba kaşığı kadar zeytinyağından hafifçe gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar kızartın. Fırından alın. Marul yapraklarını yıkayıp iyice kurulayın. Elinizle parçalara ayırıp geniş ve çukur bir kaseye aktarın. Sezar salatanın sosunu hazırlamak için ançüezi minik parçalara bölün. Kalan zeytinyağı, sirke, rendelenmiş sarımsak, mayonez, peynirin yarısı, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. En son limonların suyunu sıkıp ilave edin. Tekrar karıştırın. Marul yaprakları ile sosu birleştirip iyice karıştırın. Kızarttığınız ekmekleri ve kalan peynirleri ekleyip tekrar karıştırın. Servis yapın.
Yoğurtlu kereviz salatası tarifi
Malzemeler
1 adet orta boy kereviz
1,5 limon suyu
4 yemek kaşığı yoğurt
4 yemek kaşığı maydanoz
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı nane
Yapılışı
İlk önce kerevizin dışı soyulup, rendelenir. Rendelenen kerevizin üzerine 1,5 limon suyu konur. Suyu çıkana kadar sıkılır. Sıkıldıktan sonra 4 yemek kaşığı yoğurt, 4 yemek kaşığı maydanoz katılır. 2 dişte sarımsak konur. Bir miktar tuz, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı nane üzerine serpilir. Ve servise sunulur.
Brokoli Salatası
Malzemeler
*500 gr brokoli
*Limon suyu
* Zeytinyağı
*Sarımsak
Yapılışı
Brokoliler haşlanır. Çok yumuşamamasına dikkat edin. Hem vitamin bakımından hem de dağılmaması için yaklaşık 5 dakika kaynatın. Brokolileri süzüp servis tabağına alın.
Bir kapta sarımsakları ezip üzerine zeytinyağı, limon suyu ve tuz ekleyin. Hazırladığınız bu sosu brokolilerin üzerine eşit şekilde yayın. sos malzemelerinin miktarını ağız tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
Börülce Salatası
Börülce Salatası malzemeleri:
2 su b. haşlanmış börülce
1 kase çeri domates
1 kırmızı soğan
Kuzu kulağı
Renkli yeşillik
Maydanoz
Limon
Zeytinyağı
Börülce Salatası yapımı:
Yeşillikleri doğrayarak servis tabağının altına yayın. Diğer tarafta haşlanmış börülceyi, kırmızı soğanı, maydanozu ve domatesi karıştırma kabına alın. Üzerine limon suyu ve zeytinyağını ekleyerek karıştırın. Yeşilliklerin üzerine salatayı dökün.
Beyin Salatası
Malzeme
1 adet koyun beyni,
1 çay kaşığı sirke,
1 çay kaşığı tuz,
2 yemek kaşığı zeytinyağı,
yarım limonun suyu,
1/4 demet maydanoz.
Yapılışı
Beynin üzerindeki zarı, akar soğuk suyun altında kıvrımlarını zedelemeden ayıklayıp çıkarın. Çukur bir kaba 2-3 bardak su ile sirke ve tuzu koyarak kaynatın. Su kaynayınca temizlenmiş beyni yavaşça içine atın, ocağı kısarak 10 dakika haşlayın. Haşlama suyunu süzün, kaba soğuk su koyun ve beyni soğumaya bırakın. Soğuyan haşlanmış beyni sudan çıkarın, suyunun süzülmesi için birkaç dakika bekleyin, doğrama tahtası üzerine koyarak keskin bir bıçakla zedelemeden ince dilimler halinde doğrayın, yayvan bir tabağa dizin. Üzerine zeytinyağı ve limonu gezdirin, ince kıyılmış maydanoz serpin ve sofraya getirin. Koyun beyni yerine dana beyni de kullanabilirsiniz, miktarı daha çok ancak lezzeti daha az olacaktır. Haşlanmış beyni servis yapmadan kısa bir süre önce suyundan çıkartıp doğrar, zeytinyağı ve limonunu son anda koyarsanız pörsümez ve daha lezzetli bir salata elde edersiniz.
Moderatör tarafında düzenlendi: