şimdi şöyle söyliyim.. ben lens deposu işletiyorum.. yıllardır başka bir lens firmasında bölg müdürlüğü yaptıktan sonra sonunda ben açabildim 😉 .. ben kullanmadım fakat kullanan çok fazla şahıs gördüm.. sophistic evet pahalı bir lenstir.. fakat internetteki yorumlara da bakarsanız eğer sophistic şu anda dünyanın en kaliteli renkli lensi olarak kabul edilmektedir. şahsen kullanmasamda bu ve bunun gibi diğer marka lenslerin satışını yapmam ve yıllarca bu sektörde olmam sebebiyle sanırım tek bir kişinin yorumundansa benim yorumum daha belirleyici ve fikir vericidir diye düşünüyorum.. yanlış anlaşılmak istemem övünmek yada ukalalık değil, şu gerçek ki kullanıcı kendi adına yorum yaptıgında fikir edinebileceğiniz tek bir yorumdur.. ama bu lensi kullanan ne kadar çok kişi gördüyseniz yorumunuzda o kadar fikir verici olabilir... Sophistic şöyledir ki kullanmayan bilmez (freshlook gibi değil yani freshlook şu an yoldan geçen kime sorsanız lens kullanan yada kullanmış bilir, rengini nasıl duracağını kaç lira olduğunu vs vs.) kullanmaya başlayan bir daha önceki markasına dönüş yapmamıştır (en azından bunca yıl ben görmedim).. doğallığına gelirsek tri color dediğimiz bir boyama tekniği kullanılan bu lenste üç rengin birleşmesinden ortaya çıkarılan renkler mevcuttur. duda doğallığa en yakın durumdur.