Merhaba tatlım ,
Şimdi soru sormuşsun ama ben tam anlamadım çünkü başta demişsin ki kuyruk yağlı saç kavurma sonra bu Rize kavurmasına dönmüş . Tatlım en iyisi ben sana ikisini de tarif edeyim bari.
Kuyruk yağlı saç kavurmayı şöyle yapıyorsun ; etleri kuyruk yağında bir güzel soteliyorsun , etler suyunu bırakacaktır sen sotelemeye devam et suyunu çeksin etler sonra içine ince kıyılmış soğan sarımsak ve biber ilave et bir güzel pişir işte sana kuyruk yağlı saç kavurma afiyet olsun. Şimdi gelelim asıl önemli olan ve pahalı pahalı şarküteriler de satılan Rize kavurmasına ; bunun için etleri yine kuşbaşı şeklinde doğruyorsun kurban etinin her yerinden yapabilir hepsini karıştırabilirsin, burada dikkat edecek şey kuyruk yağı , kuyruk yağı etlerin seviyesinde olması lazım en azından bir güzel kavuruyorsun ve kuyruk yağı donmadan bir plastik küpe ya bidona bir güzel basıyorsun ve serin bir yerde ağzı kapalı bir şekilde muhafaza ediyorsun. Afiyet olsun