Kurutulmuş Enginar Yaprağının Faydaları

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan TİTAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

TİTAN

Forum Okuru
Kurutulmuş Enginar Yaprağının Faydaları
Enginar Yaprağı nasıl kurutulur
Kurutulmuş Enginar Yaprağı faydaları


Karaciğer dostu sebzelerin başında gelen enginarın kurutulmuşu da çok faydalı melekler 🙂 Kurutulmuş enginarın faydaları için makalemize bire göz atalım 🙂


enginar-f.jpg



Enginar, eski Yunan ve Roma Dönemi'nden beri bilinen ve bu dönemlerde kral sofralarının en geçerli yemeği olarak tüketilen bir sebzedir.

Enginar 15. yüzyıldan beri Avrupa'da sebze olarak değerlendirilmekte olup, 16. yüzyılda Fransa, Almanya ve İngiltere'ye yayılmış, 17. yüzyılda Amerika'ya girmiştir.

Enginar Yaprağı Kurutulması
Asıl şifalı kısmı olan yapraklarıyla, kömeçler kesildikten sonra güneşli havalarda toplanıp gölgede kurutulmalıdır.

faydaları

Enginar, karaciğer ve safra kesesinin çalışmasını hızlandırmak suretiyle bu organlardan kaynaklanan mide ağrılarını bulantıyı yorgunluk hissi ve karın gazlarını azaltır.
Kanda yağ seviyesini düşürür.
Hem damar sertliği hem de safra taşlarının oluşumunda yüksek kan yağları seviyesinin etkili olduğu göz önüne tutulursa, bu açıdan oldukça faydalıdır.
Yağ hücrelerinin kana geçmesini engeller.
Üre ve kolestrolu düşürür.
Kandaki şeker miktarını düşürür.
Sarılığa çok faydalı olması gibi tüm karaciğer hastalıklarının çabuk iyileşmesini sağlar.
Romatizmanın da şikayetlerini giderir.
Mide ve bağırsağı temizler.
Bir bardak kaynamış suya 1 tutam atıp 15 dakika süzülmeye bırakılmalı ve günde 3 sefer e kadar içilebilir.
 
DIABETES MELITUS VE ENGINAR

BEN 20 YILLIK ŞEKER HASTASIYIM..
ÖZELLIKLE SABAH AÇLIKLARIM ÇOK YÜKSEK ÇIKAR..
GEÇENLERDE BIR AKŞAM ANNEMIN YAPTIĞI GIBI ENGINAR SALATASI YAPIP YEDIK..ERTESI SABAH ŞEKERIMI ÖLÇTÜM TESADÜFEN ,HİÇ OLMADIĞI KADAR
DÜŞÜK ÇIKTI,,NOT ETTIM..
DÜN GECEDE ENGINAR SALATASI YEDIM VE BU SABAH DAHADA DÜŞÜK ÇIKTI
ŞEKERIM..EŞIM HÜLYA BIYOKİMYACI YA ARAŞTIRDI,BU KONUDA BIR YAZI BULAMADI..
ACABA BIRAK TESADÜF ESERI BIR ŞEYMI KEŞFETTIK..BU KONUNUN ÜSTÜNE GITMEK GEREKTIĞINI DÜŞÜNÜYORUM..
ŞEKERI OLAN DOSTLARINIZA İLETİN..ENGINAR SALATASI YAPIMINI HÜLYA IYI BILIYOR..


RAHMETLI TIYATRO SANATÇISI ANNEM MUTFAĞA GIRMEZ,GIRDIMIDE SADECE TAVADA BÜFTEK,KIZARMIŞ PATATES BIRDE ISVIÇREDE TALEBE IKEN ÖĞRENDIĞI ENGINAR SALATASINI YAPMAYI BILIRDI..
ENGINAR IN IRILERINI VE YAPRAKLARI KAPALI OLANLARI SEÇER,SAPLARINI KESER VE BERABERCE YAPRAKLARI İLE SUDA HAŞLANIR..HAŞLAMA MIKTARI ŞÖYLE HESAPLANIR,BIR YAPRAĞINI TUTUNCA ÇOK ZORLAMADAN ELINDE KALACAK..
SONRAAAA HERKESIN TABAĞINA BIR ENGINA KONUR ,ORTAYADA = zeytinyağı,limon,sirke ,hardal ,tuz Ve karabiber KARIŞIMINDAN BIRSOS OTURTULUR
ÖNÜNDEKI ENGINARIN ÖNCE DIŞ SONRA İÇ YAPRAKLARINI SIRA ILE KOPARIP ,DIP TARAFLARINI SOSA BATIRIP ,SIYIRIRSIN..
TÜYLÜ KISMA GELDIĞINDE,IYI HAŞLANDIĞI IÇIN TUTTUNMU ELINDE KALIR,ATARSIN.
SONRA ÇANAK KISMI GELIR,,
ÇANAĞIDA DÖRDE BÖLER SOSA ÇATALLA BATIRIP AĞZINA ATARSIN,AFIYET OLSUN
 
Geri
Üst