Kürdan kebabı

Fashionable

Yeni Üye
Üye
Kürdan kebabı
MALZEMELER
Yarım kilo kıyma
1 adet soğan
1 su bardağı ekmek içi
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz karabiber
3 adet patlıcan
2-3 adet sivri biber
2-3 adet domates



Hazırlanışı:
Kıymayı bir kaba alın. İçine ekmek içini tuzu ve karabiberi katın. Soğanı rendeleyin ve ekleyin. Yağı ekleyin. Elinizle iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde toplar yapın. Teflon tavada veya grill ızgarada pişirin. Patlıcanları alacalı soyun ve uzununa doğru 2-3 cm kalınlığında kesin. Tuzlu suda bekletin yıkayın ve kurulayın. Tavaya kızartmalık yağı koyun kızınca patlıcanları koyarak her iki yüzlü kızartın. Çarliston biberleri dörde bölün ve yağa atarak kızartın. Patlıcan dilimlerini artı şeklinde üst üste koyun. Üzerine bir adet köfte koyun. Patlıcanları köftenin üzerine bohça gibi kapatın. Üzerine biber ve onun üzerine de dilimlenmiş domates koyun ve ortasına kürdan batırın. Fırın tepsinse veya borcam tepsiye dizin. Salçalı su hazırlayın ve kebapların yarısına gelecek kadar koyun. Tepsiyi sıcak fırına sürün ve 15-20 dakika pişirin. Sıcakken servis tabağına alın ve yanında pilav veya garnitürle birlikte servis yapın.
 
bu yemeği ben çok sık yapıyorum çok güzel olmuş elinize sağlık,yalnız ben üzerine koyduğum biberleri kızartmıyorum...deneyen herkese afiyet olsunn🙂
 
Geri
Üst