kumpir tarifi kumpir tarifleri mezeleri nasıl yapılır
Kumpir tarifi
MALZEMELER :
[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]
3-4 iri patates [/FONT]
[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]3 tatlı kaşığı tereyağı [/FONT]
[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]6 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]
Garnitur olarak :[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]
Mısır, bezelye, haşlanmış havuç, yeşil veya siyah zeytin,[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]
yeşil acı biber, küp küp doğranmış domates, kornişon [/FONT]
[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]
turşu, ketçap ve mayonez vb. eklenebilir. [/FONT]
[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]
HAZIRLANIŞI :[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]
Patatesleri yıkayıp kurulayın. Önceden ısıtılmış Fırında 190 derecede 1-1,5 saat pişirin. (Varsa, yakınınızdaki ekmek fırınına da verebilirsiniz. daha ekonomik oluyor)[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]Patatesleri fırından çıkarın. Patateslerin üzerini bıçakla kesip iki yana açın. İçi açılmış patatesin üzerine birer tatlı kaşığı tereyağı ve rendelenmiş kaşar ekleyip tuz serpin ve bıçağın ucuyla iyice karıştırarak yedirin. İnce ince kıyılmış biber, domates ve mısır tanelerini ve diğer garnitürleri patateslerin üzerine koyup uzerine ketçap ve mayonez ile hemen servis yapabilirsiniz.[/FONT]
afiyet olsun..