Kulak ağrısı nedenler ve tedavisi (Evde kulak ağrısı için öneriler)

Uzman SühaN

Administrator
Kulak ağrısı nedenler ve tedavisi (Evde kulak ağrısı için öneriler)
Kulak ağrısı sıklıkla karşılaşılan bir rahatsızlıktır. Özellikle çocuklarda yaygındır. Kulak ağrısının pek çok nedeni vardır, ancak en yaygın neden enfeksiyondur.İnsanlar genellikle kulak ağrısı ve kulak enfeksiyonu arasında derhal bir ilişki kurarlar. Bununla birlikte, kulak çevresindeki rahatsızlıklar birçok farklı problemden kaynaklanabilir. Bu makale bir kulak ağrısının yaygın nedenlerini ve tedavisini kapsar.



kulak ağrısı.jpg






Çoğu kulak enfeksiyonu kulak içinde görülür. Dışarıda genellikle bir enfeksiyon bulgusu yoktur. Kızarıklık, ağrı ve kulak dışındaki şişlik, farklı bir enfeksiyon çeşidine işaret eder.Kulak ağrısı, kulağa gelen keskin, bir ağrı olabilir; Sadece birinde ya da iki kulakta ağrı olabilir.Kulak bizim işitme ve dengemizi sağlıyor . Bu nedenle, kulak problemleri işitme kaybı, baş dönmesi veya kulak çınlaması gibi diğer belirtilere neden olabilir.


Orta kulak enfeksiyonu (otitis media)

Otitis media, çocuklarda kulak ağrısının son derece yaygın bir nedenidir. Yetişkinlerde ortaya çıkabilir, ancak olağan değildir. Okul öncesi yaştaki çocuklarda daha sık görülür. Otitis media olan çocuklar ağrılı bir kulağa ve çoğunlukla yüksek bir sıcaklığa (ateş) sahiptir.


Kulak yolu enfeksiyonu (otitis eksterna)

Otitis eksterna, kulak dış kısmı, kulak kanalı için bir enfeksiyondur. Bu tip enfeksiyon, yetişkinlerde çocuklara göre daha yaygındır. Yüzen insanlarda daha sık görülür. Kulak çevresindeki egzama gibi deri koşulları olan insanlarda da ortaya çıkabilir.


Otitis eksternanız varsa, kulak ağrısı veya kaşıntı olabilir. Kulağınızdan çıkan bir deşarj olabilir. Kulağınız tıkanmış hissedilebilir ve her zamanki gibi sesi kuvvetli hissetmeyebilirsiniz.


Kulak zarı

Kulak ağrısı bazen kulaktaki bir yaralanmadan kaynaklanabilir , örneğin, kulak kirini kulaktaki kanaldan kulak çubuğu kullanarak kazıyarak veya bir pamuk tomurcuğunu kulağınıza çok fazla sokarak kulak zarını delebilmektedir.Kulak zararı çok hassastır ve kolaylıkla zarar görebilir.


Kulak enfeksiyonları çeşitli nedenlere (viral, bakteriel ve fungal olabilir) ve kulağın farklı bölümlerini etkileyebilir. Sık görülen enfeksiyonlar arasında, dış kulak enfeksiyonları,orta kulak enfeksiyonları ve kulak içi enfeksiyonlar bulunur.


Kulak ağrılarının pek çok nedeni vardır. Kulak ağrısı, kulaktaki koşullar, kulak kanalı veya kulağın görünür bölümünü etkilemesi nedeniyle ortaya çıkabilir.Kulak ağrısı, kulak dışından iç kulağının derinlerine kadar olan yolun birçok noktasında oluşabilir. Bir kulak ağrısı bir veya her iki kulağı etkileyebilir ve hafif, bir ağrıdan neredeyse can sıkıcı olan zonklama veya bıçaklama ağrısına kadar değişebilir.Kulak ağrısı, kulakta dolgunluk hissi nin yanı sıra yanma hissi de eşlik edebilir. Bir kulak ağrısı aniden ortaya çıkabilir veya yavaş ilerleyebilir.


Akut bir kulak iltihabı, küçük çocuklarda ve bebeklerde kulak zarında ve orta kulakta en sık görülen bir enfeksiyondur. Yetişkinlerde ve büyük çocuklarda yaygın olmamasına rağmen, bu kişiler de enfeksiyon geliştirebilir.Çoğu kulak enfeksiyonu tedaviden sonra çabucak iyileşir ve ağrı birkaç gün içinde azalır. Bununla birlikte, işitme kaybı, kulakta dolgunluk hissi ve diğer ilişkili semptomların iyileşmesi daha uzun sürebilir. Hangi tip kulak enfeksiyonunun semptomlara neden olduğunu belirlemek, bir sağlık uzmanının yardımı olmadan zor olabilir. Bu yüzden kulak ağrınız varsa mutlaka hekime görünün..


Evde kulak ağrısı tedavisi


1. Zeytinyağı


Zeytinyağı bir kulak ağrısından hızlı bir rahatlama sağlayabilir. Ağrıyan kulağınıza 1 damla zeytinyağı damlatın


2. Sarımsak


Sarımsağnın analjezik ve antibiyotik özellikleri, bir kulak enfeksiyonunun neden olduğu kulak ağrısını azaltmaya yardımcı olabilir.Bir çay kaşığı kıyılmış sarımsak, iki çorba kaşığı susam yağı ile ısıtılır. Yağı soğutun ve 1 damla ağrıyan kulağa damlatın.


3. Soğan


Soğan kulak ağrısı için en uygun ev ilaçlarından biridir. Soğanların antiseptik ve antibakteriyel özellikleri, sorunun tedavisinde iyi çalışmaktadır.


Rendelenmiş soğanlardan bir çorba kaşığı soğan suyu çıkarın ve düşük sıcaklıkta ısıtın. Daha sonra günde 3 defa 1 er damla ağrıyan kulağa damlatın.


4. Sıcak Su Torbası


Enfekte bir kulak etrafına nemli ısı koymak büyük bir ağrı kesici olarak kullanılabilir. Bir sıcak su torbasını havluyla sarın ve birkaç dakika boyunca ağrıyan kulağınıza bastırın.


5. Zencefil


Zencefil, kulak enfeksiyonlarının tedavisinde yardımcı olabilecek güçlü anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Ayrıca mükemmel bir doğal ağrı kesici . Taze zencefilin suyunu ağrıyan kulağınıza 1 damla damlatabilirsiniz.


Bu ev tedavileri kulağınızda ki ağrıya sadece geçici çözüm kazandırır. Tedavi etmez. Kulak ağrısı şikayetiniz varsa mutlaka hekime görünün.
 
benimde kulağımda enfeksiyon var sürekli ağrıyor.Doktor antibiyotik verdi kullanıyorum.Bıçak saplanır gibi ağrı çekiyorum .Vertigomda var kulak ağrısı hastalığımı tetikledi gerçekten zor bir durum .Allah kimseye bu ağrıyı yaşatmasın.
 
Geri
Üst