Küçük Aparatif Poğaçalar

MEÇHUL

Daimi Üye
Üye
Küçük Aparatif Poğaçalar
küçük poğaça küçük poğaçalar aparatif tarifler margarinli poğaça kolay aparatifler
Poğaça malzemeleri;

1 su bardağı süt

Yarım paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı mahlep
2 çorba kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
Alabildiğince un
Üzerine sürmeye 1 adet yumurta sarısı
İçi için lor ve maydanoz

hazırlanışı

Süt ılıtılır, içine maya ve şeker koyularak 15 dk kadar bekletilir. Daha sonra tuz, sıvı yağ, margarin, mahlep ve un katılarak sert olmayan kulak memesi kıvamından yumuşak bir hamur yoğrulur. Yarım saat kadar hamur dinlendirilir. Tepsi yağlanarak hamurdan ceviz büyüklüğünde ve daha büyük parçalar alınarak elde yuvarlanarak şekil verilir. 15 dakika kadar daha tepside kabarmaya bırakılır. Üzerine yumurta sarısı sürülerek 175 derece fırında pişirilir. Piştikten sonra soğumaya bırakılır. Soğuyan boş poğaçalar bıçak yardımıyla ortadan ikiye kesilir ve arasına lor ve maydanoz karışımı konularak servis yapılır.
 
Cevap: Küçük Aparatif Poğaçalar

en cok yaptigim sey pogaca:zuha:
tek bildigim o oldugundan degilde, cok güzel yaparim ondan:hhh:
sagol canim eline saglik 😀
 
Geri
Üst