Kremalı REVANİ

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Kremalı REVANİ
kremalı revani kremali revani nasıl yapılır kremalı tatlısı tatlısı tarifi
Merhaba Melekler, birazdan sizlere kremalı revani tarifi vereceğim. Şimdiden afiyet olsun 🙂
revani-tatli-3132.jpg


KULLANILACAK MALZEMELER
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik kullanıyoruz
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı hindistan cevizi kullanıyoruk

1 su bardağı un ve 5 yumurta

1 su bardağı şeker
2 paketcik kabarma tozu
1 paketcik vanilya ( ki ben çok severim )
Veee en önemlisine geldik arkadaşlarım,

TATLININ ŞERBETİ İÇİN

3 Su bardağı dolusu su
2 su bardağı şeker kullanıyoruz

KREMASI İÇİN KULLANACAKLARIMIZ

3 çorba kaşığı kadar mısır nişastası

1,5 çorba kaşığı un

5 Çorba kaşığı kadar şeker

1 litre kadar su
1 çay bardağı hindistan ceviziii
1 paket krem şanti toz ve en önemlisi üzerini süslemek için hindistan cevizi yada antep fıstığı içi kullanalım.

NASIL YAPILIYOR
Şekerciklerimizi ve yumurtacıklarımızı köpürünceye kadar çırpıyoruz. Sıvı yağ, yoğurt ve hindistan ceviziyle birlikte irmik, kabartma tozu vanilyayıda içine katarak mikserle 10 dakika kadar çırpıyoruz.
Ben içine sevdiğim içir çırparken biraz hindistan cevizi ve accuk ta antep fıstığı koyuyorum. Fırını açıyoruz 350( 180) dereceye getirerek yaklaşık olarak 25 dakika pişiriyoruz.

Şimdi fırında zaten pişmeye pişiyor hemen şerbetini hazırlayıp buzdolabında soğumaya alalım. 25 dakika süre bittikten sonra sıcak tepsiyi alalım vee soğumuş şekerli şerbetimizi ilave ediyoruz.

Kremayıda şerbetten hemen sonra üzerine yaydıkmı hooop tamamdır 🙂 Dilerseniz kremasız dilerseniz kremalı olarak servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.

NOT: Dilerseniz kabuklarını rendelediğiniz limon parçacıklarınıda karışımda içine atabilirsiniz. O zaman ne olur limonlu kremalı yada kremasız revani :D:D

Hadi bakalım afiyet olsun.
 
Geri
Üst