Kremali Patates Çorbası
kremalı patates çorbası
Melişlerim akşam yemeklerinize sıcak ve lezzetli bir başlangıç yapmak istiyorsanız bu çorbayı mutlaka deneyin 🙂
Malzemeler
3 adet orta boy patates
2 su bardağı ılık süt
3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı tereyağ
1 kutu süt kreması
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Hazırlanışı
Patateslerin kabuklarını soyup yarım ay şeklinde doğrayın.Tencereye patatesleri alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin.Patatesler yumşayıncaya kadar haşlayın.Çorba tenceresine tereyağını alıp ertin.Üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.5 su bardağı su ve 2 su bardağı ılık sütü yavaşça tencereye ilave edin.Topaklanmasını engellemek için sürekli karıştırarak kaynatın.Çorba bir taşım kaynadıktan sonra patatesleri tencereye ekleyin.Kremayı çorbaya ekleyip kısık ateşte 5 dk pişirin.Ocaktan indirdikten sonra tuz ve karabiberini ekleyin.Damak tadınıza göre ince kıyılmış maydonozla süsleyip servis yapın.
Püf noktası:
Çorbanızın kıvamı koyu olursa azar azar sıcak su ekleyerek inceltebilirsiniz.
Melişlerim akşam yemeklerinize sıcak ve lezzetli bir başlangıç yapmak istiyorsanız bu çorbayı mutlaka deneyin 🙂
Malzemeler
3 adet orta boy patates
2 su bardağı ılık süt
3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı tereyağ
1 kutu süt kreması
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Hazırlanışı
Patateslerin kabuklarını soyup yarım ay şeklinde doğrayın.Tencereye patatesleri alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin.Patatesler yumşayıncaya kadar haşlayın.Çorba tenceresine tereyağını alıp ertin.Üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.5 su bardağı su ve 2 su bardağı ılık sütü yavaşça tencereye ilave edin.Topaklanmasını engellemek için sürekli karıştırarak kaynatın.Çorba bir taşım kaynadıktan sonra patatesleri tencereye ekleyin.Kremayı çorbaya ekleyip kısık ateşte 5 dk pişirin.Ocaktan indirdikten sonra tuz ve karabiberini ekleyin.Damak tadınıza göre ince kıyılmış maydonozla süsleyip servis yapın.
Püf noktası:
Çorbanızın kıvamı koyu olursa azar azar sıcak su ekleyerek inceltebilirsiniz.