Konuya cevap cer

kornişon turşu yapımı

 

 

En çok sevdiğim turşulardan biri kornişon turşusu..


Malzemeler:

1 kilo kornişon salatalık

su (Kaynatılmış soğumuş)

4-5 çorba kaşığı kaya tuzu

1 çorba kaşığı toz şeker

10 diş sarımsak

2 çay bardağı sirke

10-12 al maydanoz


Yapılışı:Taze, sert yapılı, küçük boy ve aynı kalınlıktaki salatalıklar kullanın. En uygun çesit “kornişon”dur. İçlerinde ezik, çürük ve küflü olanları ayırın; üzerlerindeki çamur, toprak v.b. kirleri yıkayın.1 gece tuzlu suda bekletinki acısı çıksın.Güzelce yıkadığınız Salatalıkları kavanoza doldurun. tuzunu ve şekerini uzerine ilave edin Sarımsaklarını kavanoza yerleştirin. Sirkeyi içine boşaltın. Suyunu salatalıkların tümü salamuranın içinde kalacak şekilde ilave edin. Maydanozu kapak yapın ve kavanozun kapağını kapatın.Hafifçe sallayarak malzemelerin karışmasına yardımcı olun. Tezgah üzerinde yada düz bir zemin üzerinde 2 gün bekletin,suyu azalırsa ki azalacaktır: üzerine biraz daha su ilave edin. Kapağını sıkıca kapatıp, serin ve güneş görmeyen bir yerde 4-5 hafta bekletildikten sonra kullanabilirsiniz.Afiyet olsun…


Geri
Üst