Kör dolma
KÖR DOLMA
Malzeme: Salamura, Asma Yaprağı,1 Baş Soğan, 100 gr. Kavurma, 1 su bardağı yeşil mercimek
Yapılışı😕oğan kavrulur, Kavurma ilave edilir, Salamura Asma Yaprakları ince ince kıyılır kavurmaya ilave edilir, sulu yemek kıv¤¤¤¤¤ gelmesi için biraz su ilave edilir. Önceden haşlanmış yeşil mercimek, tuz, karabiber ilave edilip pişirilir. Servis edilmeden önce biraz sirke ile tatlandırılır.
erzincan kemaliye yöresine ait bir yemektir çok sevilir annemin elinden yemiştim küçükken bi kaç kez ilginç bi yemektir..🙂
KÖR DOLMA
Malzeme: Salamura, Asma Yaprağı,1 Baş Soğan, 100 gr. Kavurma, 1 su bardağı yeşil mercimek
Yapılışı😕oğan kavrulur, Kavurma ilave edilir, Salamura Asma Yaprakları ince ince kıyılır kavurmaya ilave edilir, sulu yemek kıv¤¤¤¤¤ gelmesi için biraz su ilave edilir. Önceden haşlanmış yeşil mercimek, tuz, karabiber ilave edilip pişirilir. Servis edilmeden önce biraz sirke ile tatlandırılır.