Kolay ve Pratik Yılbaşı Hindisi Tarifi

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Kolay ve Pratik Yılbaşı Hindisi Tarifi
yılbaşı hindisi tarifi yılbaşı hindi tarifi yilbasi hindi hindisi tarifleri yilbasi
Yılbaşı hindisi ile ilgili bir sürü tarif bulunmakta.Ama eğer siz kolay şöylee pratik birşeyler lazım bana diyorsanız işte bu tarif tam size göre .Tarifimizin malzemelerini ve yapılışını sizler için paylaşıyorum.
firinda-hindi2-3516.jpg

Malzemeler:

1. 1 adet hindi,
2. 1 adet soğan,
3. 1 kaşık domates salçası,
4. Yarım kaşık pul biber,
5. Yarım kaşık toz kırmızı biber,
6. 1 kahve fincanı ayçiçek yağı,
7. 1 çorba kaşığı (40-45 gram) tereyağı.

Yılbaşı Hindisi Tarifi
Yapılışı:

1. Bu günün özelliğinden elinizin lezzetiyle daha güzel bir yemek yapacağınız şüphesiz. 🙂 Sos için soğanı soyup kıyın. Domates salçası, pul biber, kırmızı toz biber ve ayçiçek yağını bir kasede karıştırın. Karışımı fırça yardımıyla temizlenmiş hindinin her tarafına sürün. Oda ısısında yarım saat bekletin.
2. Fırının derecesini 170 dereceye ayarlayın. Hindiyi ızgaranın üzerine yerleştirip yaklaşık 3,5 saat eti pişirin. Pişme sırasında üzerinin fazla kararmaması için folyo ile örtün.
3. Hindi etini arada bir çevirerek pişirin. Her saatte bir hindinin üzerine birkaç nohut büyüklüğünde tereyağı sürün. Hindi eti iyice pişince fırından alın. Siyah ve beyaz üzümlerle veya dilediğiniz sebzelerle birlikte servis yapın. Yılbaşı yemeğimiz hazır, tombala taşlarınızı ve çerezinizi hazırlamada sıra…

Afiyet Olsun.
 
Geri
Üst