M
Misafir
Forum Okuru
Kolay Çorba Tarifleri Resimli
Çorba Tarifleri Resimli
Sütlü Mantar Çorbası tarifi
Mısırlı Domates Çorbası
balkabağı çorbası
Merhaba Sevgili Melek'ler... Bu yazımızda sizlere ve yeni çorba tarifleri edinmek isteyen tüm misafirlerimize resimli çorba tarifleri sunuyor ve bu çorbalar ciddende çok lezzetli diyoruz 🙂
Sütlü Mantar Çorbası tarifi
Malzemeler
250 gr. taze mantar
4 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
Tuz
Sütlü Mantar Çorbası Yapılışı
Mantarlar temizlenip ince ince doğranır. Un ve su blenderle çırpılıp tencereye alınır. Mantarlar ilave edilir. Tuz eklenip 20 dakika pişirilir. En son süt eklenip 5 dakika daha pişirilir.
Mısırlı Domates Çorbası
Malzemeler
1 adet soğan 3 diş sarımsak
2 adet sivri biber
3 çorba kaşığı domates püresi
3 su bardağı su
250 gr. konserve mısır
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Mısırlı Domates Çorbası Yapılışı
Bir tencerede sıvı yağ, ince kıyılmış soğan ve sarmısak kavrulur. Sivri biberler incecik doğranıp eklenir. Domates püresi eklenip 5 dakika pişirilir. 3 bardak su, tuz ve mısır taneleri eklenip 10 dakika daha pişirilir. Sıcak servis yapılır.
Balkabağı Çorbası
Malzemeler
1 kg balkabağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan
1 tatlı kaşığı zerdeçal
2 yemek kaşığı doğranmış zencefil
Tuz
Kırmızı pul biber
1 litre sıcak su
üzeri için
Krema
Frenk soğanı
Yapılışı
Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Balkabağının kabuğunu soyup iri küp şeklinde doğrayın ve soğanlara ekleyin. Zerdeçal, tuz, zencefil, pul biberi ekleyip 2-3 dakika soteleyin. Sıcak suyu ekleyip balkabakları yumuşayıncaya kadar pişirin.
Tencereyi ocaktan alıp karışımı püre haline getirin. Tekrar ocağa alın ve kaynatın. Gerekirse sıcak su ilavesi yapın.
Çorbayı kaselere paylaştırıp üzerlerini krema ve frenk soğanı ile süsleyerek servis yapın.
Sütlü Mantar Çorbası tarifi
Mısırlı Domates Çorbası
balkabağı çorbası
Merhaba Sevgili Melek'ler... Bu yazımızda sizlere ve yeni çorba tarifleri edinmek isteyen tüm misafirlerimize resimli çorba tarifleri sunuyor ve bu çorbalar ciddende çok lezzetli diyoruz 🙂
Sütlü Mantar Çorbası tarifi
Malzemeler
250 gr. taze mantar
4 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
Tuz
Sütlü Mantar Çorbası Yapılışı
Mantarlar temizlenip ince ince doğranır. Un ve su blenderle çırpılıp tencereye alınır. Mantarlar ilave edilir. Tuz eklenip 20 dakika pişirilir. En son süt eklenip 5 dakika daha pişirilir.
Mısırlı Domates Çorbası
Malzemeler
1 adet soğan 3 diş sarımsak
2 adet sivri biber
3 çorba kaşığı domates püresi
3 su bardağı su
250 gr. konserve mısır
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Mısırlı Domates Çorbası Yapılışı
Bir tencerede sıvı yağ, ince kıyılmış soğan ve sarmısak kavrulur. Sivri biberler incecik doğranıp eklenir. Domates püresi eklenip 5 dakika pişirilir. 3 bardak su, tuz ve mısır taneleri eklenip 10 dakika daha pişirilir. Sıcak servis yapılır.
Balkabağı Çorbası
Malzemeler
1 kg balkabağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan
1 tatlı kaşığı zerdeçal
2 yemek kaşığı doğranmış zencefil
Tuz
Kırmızı pul biber
1 litre sıcak su
üzeri için
Krema
Frenk soğanı
Yapılışı
Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Balkabağının kabuğunu soyup iri küp şeklinde doğrayın ve soğanlara ekleyin. Zerdeçal, tuz, zencefil, pul biberi ekleyip 2-3 dakika soteleyin. Sıcak suyu ekleyip balkabakları yumuşayıncaya kadar pişirin.
Tencereyi ocaktan alıp karışımı püre haline getirin. Tekrar ocağa alın ve kaynatın. Gerekirse sıcak su ilavesi yapın.
Çorbayı kaselere paylaştırıp üzerlerini krema ve frenk soğanı ile süsleyerek servis yapın.