M
*Melek*
Forum Okuru
kolay cezerye tarifi
Evde kolayca hazırlayabileceğiniz cezerye tarifi. BU LEZZETLİ TOPLARI UMARIM BEĞENİRSİNİZ...
Kullanılan Malzemeler:
Hazırlık
Tarifin Hazırlanışı
Kullanılan Malzemeler:
- 2,5 su bardağı havuç rendesi
- 1 paket petit beurre bisküvi (küçük paketlerde =35 tane bisküvi içeriyor)
- 1 su bardağı şeker
- Göz kararı ceviz
- Hindistan cevizi
Hazırlık
- Havuçları temizce yıkayıp kabuklarını soyun
- Cevizleri küçük parçalara ayırın
- Bisküvileri ufalayın
Tarifin Hazırlanışı
- Şekeri ve rendelenmiş havucu bir tencereye alın. Ocakta hafif ateşte havuç suyunu salıp çekene kadar ara ara karıştırarak pişirin. Havuçlar şekeri ve kendi suyunu çekince altını kapatıp ılımaya bırakın.
- Şekerli havuç karışımı ılıyınca, içerisine ufak parçalara ayrılmış bisküvileri ve göz kararı cevizimizi ekliyoruz.
- İstersek küçük küçük top şekli veriyoruz, istersek de bir borcama yayarak, kesip kare şeklinde cezeryeler elde ediyoruz.(Tercihi size kalmış)
- Top şeklinde yapacağımız cezeryeler ellerimize yapışabiliyor, bunun için elimizi hafif ıslatarak cezeryenin yapışmasını önleyebiliriz. Top şekline getirdiğimiz cezeryeleri isteğe bağlı olarak hindistan cevizine bulayabilirsiniz.
- Afiyet olsun !
