Kolay bamya konservesi yapımı

BeyazMelek

Daimi Üye
Kolay bamya konservesi yapımı
Bu konu; kolay bamya konservesi ile ilgili bilgi vermektedir.

Her sene bamyayı kurutmaktan yana olurdum ancak bu sene kışlıklarıma bir de bamya konservesini eklemeyi düşünüyorum. Aslında çok fazla tüketmeyiz ama misafir gelince imdadıma yetişiyor güzel şöyle domatesli bir bamya yemeğini herkes beğenerek tüketiyor. Şimdi kendim için aradığım bu tarifi yapmak isteyen meleklerim için sitemizde de yayınlıyorum.


bamya-konservesi-30e.jpg

Malzemeler

1 kg.bamya

1/2 domates

KAYNATMADAN BAMYA KONSERVESİ YAPIMI

Öncelikle bamyalarınızı güzelce yıkayın,baş kısmını koni şeklinde kesin.
Derin bir kabın içine bir limonu sıkıp,bamyaları bu suya atın
Bu arada domateslerin kabuklarını soyup,yemeklik doğrayın,bir tencereye alın
Hiç yağ koymadan domatesleri pişmeye bırakın
Domatesler kaynamaya başlayıp,suyunu çekmeye başladıktan (yaklaşık 10-12 dakika kadar) sonra,bamyaları sudan çıkarıp,domateslere ilave edin.
Hafifçe karıştırıp,ağzını kapatın.
Bamyaların tamamen yeşil rengi dönüp,sararıncaya kadar pişirmeye devam edin.Sararınca pişirmeyi bırakın.Ayrıca limon sıkmanız gerek yok.Domatesin ekşisi salyalanmayı engelliyor.
Bamyaları koyacağınız kavanozları ve kapaklarını,kaynar suyla çalkalayın.
Hâlâ pişmekte olan bamyaları büyük bir kaşıkla bu kavanozlara yerleştirin.
Üzerinde suyu eksik görünüyorsa,kaynar u ilave ederek,fazla boşluk kalmamasını sağlayın.
Kapaklarını sıkıca kapatıp,kuru bir bez üzerine ters çevirin.Kavanozlar soğuyuncaya kadar düz çevirmeyin.
Güneş görmeyen bir yerde saklayın.
 
Geri
Üst