Canlarım kadınlar genel olarka her ay yalnızca bir tane yumurtlar. Ama haplarla iğnelerle bu sayı arttırılabilir. İlk 14 günlük siklus döneminde vucut yumurtayı oluşturur. Genel olarak yumurta 14. gün istenilen olgunluğa erişir ki en azından bu 18 mm ve üzeridir. Kaliteli yumurta ise daha çok 20 mm civarında olur. Sonra yumurta kanallara doğru salınır ve sarı cisim sayesinde çatlar. Folikül işte burda çatlayan. Sonraaa.. eğer uygun günde ilişkiye girdiyseniz malum yumurtanın ömrü tam 24 saat, şansınız bebek için artar. YAni bu 14 önemli bir rakam ama adet siklusunuza göre ayarlama yapmanız daha kolay olur. Genelde ikinci dönem luteal faz 14 gün sürüyor. 17 ye kadar çıkıyor. O zaman şunu yapıyoruz 31 ise 31 eksi 14 diyoruz 17 bizim tehlikeli ya da istenilen saatlerimiz. Bir hafta ilişki. Bunu ovulasyon testi ile doktor denetimi ile servikal mukus ya da vücut ısısı gibi yöntemlerle de çözebiliriz daha garanti olur.
Sonraaaaspermin özellikleri döllenme noktasında önemlidir. Sayısı, hareketliliği, kalitesi. Mesela bazı spermler 5 güne kadar yaşayabiliyorken bazıları 2 gün yaşayabilir. Dolayısıyla şanslı adamların eşleri onlarla 5 gün önce bile birlikte olunca tutunca tutuyor. Ama sperm sayın hareketin az ise daha onlar kanallara ulaşmadan yumurta ölebiliyor ya da yumurtanın ömrü dolmasa da yeteri kadar sperm ulaşmadığı için yumurtayı spermler dölleyemiyor. Bazen kadının servikal mukusunu aşamayabiliyor spermler bazen bu mukus spermleri öldürebiliyor, hormn testleri önemli yani arkadaşlar.
Tutun ki döllenme oldu. Her şey yolunda gitti, (tabi bu durumda kadının kanallarının açık olması şart, rahim filmiile durumu anlayabilirsiniz) Bu sfer döllenme bir gün sürüyor ve döllenen yumurta rahme doğru yolculuğa başlıyor bu da ortalama 5 ile 10 gün sürebiliyor. Burda da sizin yumurtanın kalitesi devreye giriyor. Neyse efendim vardı rahme, bu sefer yumurta bebişin yaşama bağlanacağı ve tam 9 ay 10 günlük bir birliktelikte yerleşeceği yeri arıyor, bu sefer yine bazı şartlar devreye giriyor, rahim duvarı yerleşime uygun mu, çok kalın ya da incemi? eğer sıkıntı varsa ilaçlar devreye giriyor ve gerekli düzeltmler yapılıyor, yerleştikten sonra da vüct LH salgılamaya başlıyr yani hamile olduğunun alarmını veriyor. Bu yerleşme sırasında bazı kadınlarda bir iki damlalık bir yerleşme kanaması görülüyor ki bu durumda gayet normal, bebeğin kılcal damar üstünde bir yer seçmsinden kaynaklanıyor. Gördüğümüz gibi ikinci 14 gün bu işlemlere gebe. Eğer döllenme olmadıysada sarı cismin görevi sn buluyor ve vucut döllenemeyeb yumurta ile içini bir güzel temizliyor ki yeniden yumurta hazırlamaya geçsin. Böylece adet olup yeni bir koşturmaca başlıyor.
Canlarım çoook basit yollu yazdım ben, okudukça detayları szde çözersiniz, zaten burda birbirimize destek için varıyoruz, iyi şanslar diliyoruz hepimize
🙂
yumurtaların içinde bulunduğu kese. her folikülde bir yumurta oluyor. en baskın çıkanı mm açısından büyük olanı dışarı atılıyor. ondan sonra sanırım döllenme vs. oluyor.