T
TİTAN
Forum Okuru
Kliçe (Mevlüt Çöreği)
kliçe, nedir, tarifi, malzemeleri, nasıl yapılır, ile ilgili bilgileri burada bulabilirsiniz.
Mardin'e ait bir lezzet olan kliçe,şeker, yağ, un ve baharat karışımından müteşekkil olup, genelde vefat eden kişilerin mevlüdün de dağıtılmak üzere hazırlanır.
Malzeme:
1 kg un
250 gr tereyağı
250 gr şeker
250 gr süt
10'ar gr. çekilmiş anason, mahlep, tarçın, kabartma tozu ve mayası.
Hazırlanışı:
Şeker sütün içinde eritilir. Hazırlanan karışım geniş leğende un, baharat ve yağla beraber iyice yoğrulur. Daha sonra hamur dinlenmeye bırakılır. Kabarıp kıvamını aldıktan sonra şekillendirilerek (simit ya da tepside bademlendirilerek) yağlanan tepsilere itina ile dizilir. Üzerlerine yumurta sürülerek fırına verilir. 35-45 dakika kadar pişirilen çörekler soğumaya bırakılır. Bayram günü özellikle peynir eşliğinde yenir.
Mardin'e ait bir lezzet olan kliçe,şeker, yağ, un ve baharat karışımından müteşekkil olup, genelde vefat eden kişilerin mevlüdün de dağıtılmak üzere hazırlanır.
Malzeme:
1 kg un
250 gr tereyağı
250 gr şeker
250 gr süt
10'ar gr. çekilmiş anason, mahlep, tarçın, kabartma tozu ve mayası.
Hazırlanışı:
Şeker sütün içinde eritilir. Hazırlanan karışım geniş leğende un, baharat ve yağla beraber iyice yoğrulur. Daha sonra hamur dinlenmeye bırakılır. Kabarıp kıvamını aldıktan sonra şekillendirilerek (simit ya da tepside bademlendirilerek) yağlanan tepsilere itina ile dizilir. Üzerlerine yumurta sürülerek fırına verilir. 35-45 dakika kadar pişirilen çörekler soğumaya bırakılır. Bayram günü özellikle peynir eşliğinde yenir.