kiymali pogaca tarifi kıymalı poğaça tarifi kıymalı poğaça tarifleri mayalı tarifleri resimli
Kıymalı Poğaça Tarifi
Özel gün davetleriniz için farklı lezzette poğaça tarifleri arıyorsanız kıymalı, yumuşacık poğaça tarifimiz tam size göre!
Kıymalı Poğaça Tarifi
Malzemeler,
2 Su bardağı ılık su
2 Çay bardağı sıvı yağ
1 Çay bardağı toz şeker
3 Çay kaşığı tuz
1 Paket aktif maya
1 Adet yumurta sarısı
Yeterince un
Harcı İçin,
250 gr yağsız kıyma
1 Adet kuru soğan
Damak zevkine göre tuz ve baharat
Hazırlanışı,
Yoğurma kabının içersine tüm malzemeyi alın.
Yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun.
2 Saat mayalanmaya bırakın.
Kuru soğanı yemeklik doğrayıp tavaya alın.
Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin.
Tuz ve dilediğiniz baharatı katıp bir kaç kez karıştırdıktan sonra ocaktan alın.
Mayalanan hamurdan elma büyüklüğünde parçalar koparın.
İçlerin kıymalı harçla doldurun.
Üzerine yumurta sarısı sürün.
185 derecelik fırında 30-35 dakika üzerlerin kızarıncaya kadar pişirin.
Ilık servis yapın.
Afiyet Olsun melişlerim
🙂