*MeleK*
♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Kışlık Domatesler : Dondurucu da Domates Nasıl Saklanır Nasıl Hazırlanır
dondurucuda domates saklama, dondurucuda domatesin ömrü, dondurucuda domates nasıl saklanmalı
Yaz aylarının artık ortalarını geçtiğimiz şu günler de kısa bir süre sonra kış hazırlıkları bayanlar tarafından son sürat başlıyacak. Her mevsim salataların ve yemeklerin vazgeçilmezi olan domates, yaz aylarında yetişen ve olgunluğa eriyen bir sebzedir. Kış ayların da yaz domatesin lezzeti ile pişirilen yemeklerin tadına doyum olmaz.
Dondurucuda yaz domateslerini kış ayların da afiyetle yemek için saklamanın püf noktalarını sizler için paylaşıyoruz.
Sıcakların artmasıyla Ağustos ayının ortaları ve eylül ayına kadar domatesler mevsimine uygun olgunluğa erişir. Derin dondurucuya domates koymak için en uygun zaman bu süredir ,çünkü hem domatesler olgun olur ,hem de fiyatları düşük olur.
Bunun haricinde yine kabuklarını soyduğunuz özellikle ağustos ayının sonlarında tam olgunlaşan bursa domateslerinin kabuklarını soyacaksınız ve büyük bir tencereye 4 e bölerek koyup kaynatacaksınız sıcak iken alıp kavanoza koyup ağzını yeni aldığınız kapağı ile sıkıca kapatıp ters çevireceksiniz meleklerim. Biberlisini de yapabilirsiniz. Yağlı domates konservesini tavsiye etmiyorum bozulabiliyorlar.
Çorbalarda kullanmak için ise robottan geçirebilirsiniz. Çorbalarda kullanacağınız domatesleri közleyip te kaldırabilirsiniz. Çok daha lezzetli olduğunu göreceksiniz.
Domatesleri kullanacağınız zaman dondurucudan çıkartın ve donmuş veya çözdürerek kullanabilirsiniz.
Ayrıca doğranmış domatesleri taze fasulye içerisinde de dondurucuya kaldırabilirsiniz.
Domateslerin dondurucuda saklama süresi: 9 ile 12 aydır.
Yaz aylarının artık ortalarını geçtiğimiz şu günler de kısa bir süre sonra kış hazırlıkları bayanlar tarafından son sürat başlıyacak. Her mevsim salataların ve yemeklerin vazgeçilmezi olan domates, yaz aylarında yetişen ve olgunluğa eriyen bir sebzedir. Kış ayların da yaz domatesin lezzeti ile pişirilen yemeklerin tadına doyum olmaz.
Dondurucuda yaz domateslerini kış ayların da afiyetle yemek için saklamanın püf noktalarını sizler için paylaşıyoruz.
Sıcakların artmasıyla Ağustos ayının ortaları ve eylül ayına kadar domatesler mevsimine uygun olgunluğa erişir. Derin dondurucuya domates koymak için en uygun zaman bu süredir ,çünkü hem domatesler olgun olur ,hem de fiyatları düşük olur.
KIŞLIK DOMATES NASIL HAZIRLANIYOR
Dondurucuya koymak için, olgun etli domatesleri kabuklarını soyup mutfak robotundan geçirerek veya kuşbaşı doğrayarak, poşetleyip dondurucuya kaldırabilirsiniz.Yemeklerde kullanmak için, iri kuşbaşı doğrayın ve 2 ila 3 kepçe ölçüsünde poşetleyin.Bunun haricinde yine kabuklarını soyduğunuz özellikle ağustos ayının sonlarında tam olgunlaşan bursa domateslerinin kabuklarını soyacaksınız ve büyük bir tencereye 4 e bölerek koyup kaynatacaksınız sıcak iken alıp kavanoza koyup ağzını yeni aldığınız kapağı ile sıkıca kapatıp ters çevireceksiniz meleklerim. Biberlisini de yapabilirsiniz. Yağlı domates konservesini tavsiye etmiyorum bozulabiliyorlar.
Çorbalarda kullanmak için ise robottan geçirebilirsiniz. Çorbalarda kullanacağınız domatesleri közleyip te kaldırabilirsiniz. Çok daha lezzetli olduğunu göreceksiniz.
Domatesleri kullanacağınız zaman dondurucudan çıkartın ve donmuş veya çözdürerek kullanabilirsiniz.
Ayrıca doğranmış domatesleri taze fasulye içerisinde de dondurucuya kaldırabilirsiniz.
Domateslerin dondurucuda saklama süresi: 9 ile 12 aydır.