Kestaneli lahana sarması
lahana dolmasi lahana dolması
Malzemeler:
Malzemeler:
1 büyük lahana
Yarım kg kestane
450 gr pirinç
3 soğan
250 gr zeytinyağı
20 gr kuşüzümü
40 gr dolmalık fıstık
1 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı tozşeker
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı:
*Lahananın kök kısmını çıkarın. Yapraklarını ayırın ve kaynayan suda 5 dakika bekleterek süzün.
*Kestanelerin üzerini bıçakla çizin. 1 saat suda beklettikten sonra fırın ızgarasında pişirin. Kabuklarını soyup küçük parçalara ayırın.
*Soğanları küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar pişirin. Pirinçleri ilave edip 3 dakika kadar kavurun. Kuşüzümlerini, dolmalık fıstığı ve kestaneleri ilave edin.
*Sıcak suyu ekleyip demlenmeye bırakın. Ocaktan almadan önce tuz, karabiber, tarçın ve şekeri ekleyip karıştırın.
*Haşlanmış lahana yapraklarının ortasına pirinç karışımından yerleştirip sarın. Dolmaları tencereye dizin. Üzerine sıcak su döküp küçük bir tabak kapatın. Suyunu çekinceye kadar pişirin.
*Ilınınca servis tabağına dizin. Limon dilimleriyle süsleyerek servis yapın.
Yarım kg kestane
450 gr pirinç
3 soğan
250 gr zeytinyağı
20 gr kuşüzümü
40 gr dolmalık fıstık
1 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı tozşeker
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı:
*Lahananın kök kısmını çıkarın. Yapraklarını ayırın ve kaynayan suda 5 dakika bekleterek süzün.
*Kestanelerin üzerini bıçakla çizin. 1 saat suda beklettikten sonra fırın ızgarasında pişirin. Kabuklarını soyup küçük parçalara ayırın.
*Soğanları küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar pişirin. Pirinçleri ilave edip 3 dakika kadar kavurun. Kuşüzümlerini, dolmalık fıstığı ve kestaneleri ilave edin.
*Sıcak suyu ekleyip demlenmeye bırakın. Ocaktan almadan önce tuz, karabiber, tarçın ve şekeri ekleyip karıştırın.
*Haşlanmış lahana yapraklarının ortasına pirinç karışımından yerleştirip sarın. Dolmaları tencereye dizin. Üzerine sıcak su döküp küçük bir tabak kapatın. Suyunu çekinceye kadar pişirin.
*Ilınınca servis tabağına dizin. Limon dilimleriyle süsleyerek servis yapın.