Kedi otu ve Melisa otunun mucizeleri

MEÇHUL

Daimi Üye
Üye
Kedi otu ve Melisa otunun mucizeleri
melisa bitkisi kediotu kedi kuyruğu otu melisa otu kedi
Sevgili meleklerim;dinmek bilmeyen ağrılar hemen hemen herkeste olan bir durum.Özellikle de migreni olan ve kalp ağrıları çekenler için iki müthiş önerim var.Migreniniz için melisa otu, kalp ağrılarınız için de kediotunu şiddetle tavsiye ediyor herbalistler...Ben her zaman bitkisel yani doğal yöntemlere inanırım ve kesin sonuç verdikleride doğru.Bence denemekte hatta kullanmakta fayda var.Buyrunuz...



İnsan sağlığı giderek makineleşen dünyaya ayak uydurmakta zorlanıyor. Aşırı stres, yoğun trafik, hormonlu gıdalar, zorlayıcı geçim standartları insanı adeta yiyip bitiriyor.
Bu bitiriş hem bağışıklık sistemimizi hem de zihinsel sağlığımızı tehdit ediyor. Hastalıklar çığ gibi büyüyor. Kimi zaman doktorlardan kimi zaman da doğadan gelen şifa yöntemleriyle çare arıyoruz. Son yılların en gözde tamamlayıcı (doğal, destekleyici) tıp yöntemleri, kimi zaman kanser tedavisinin yan etkilerini gidermek, kimi zaman kilo vermek, kimi zaman da hastalıklara karşı koruyuculuk sağlamak için kullanılıyor.


KİMYASALA TEPKİ ARTIYOR
Doğaya dönüş, ekolojik üretimin, kimyasallara karşı tepkilerin giderek artmasıyla birlikte şifalı bitkilerin çeşitli alanlarda kullanıldığını görüyoruz. Sağlık ve güzellik alanında şifalı bitkilerin öneminin yadsınamayacağını söyleyen uzmanlar, bitkilerin doğru toplanıp, bilinçli kullanıldığında bir çok hastalığın tedavisinde tamamlayıcı unsur olacağını belirtiyorlar.


122 ÖNEMLİ BİTKİ ALANI
Türkiye'nin bitki cenneti olduğunu anlatan uzmanlar, Türkiye'de yetiştirilen bir çok bitkinin diğer ülkelerde bulunmadığına dikkat çekiyor. "Türkiye'deki Önemli Bitki Alanları" isimli kitabın yazarlarından Sema Atay, Türkiye'de yaklaşık 122 önemli bitki alanın olduğunu belirtiyor. Atay, "Türkiye'nin her bölgesinde şifalı bitki var. Örneğin sahlebi Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde, adaçayı'nı Akdeniz'de görebilirsiniz" diyor. Bitkiler, binlerce hastalığa deva oluyor. Boğazınız iltihaplandı ise sığırkuyruğu bitkisinin çiçeğiyle gülhatmi var... Soğuk algınlığı mı geçiriyorsunuz, Barış Manço'nun şarkısına ilham kaynağı olan nane, limon kabuğunu bir güzel kaynatıp içine bir tutam da hatmi çiçeği katabilir.


MİGREN İÇİN MELİSA OTU
İnce hastalığın yoklayacağından ya da kansız kalacağınızdan korkuyorsanız arslan kuyruğu yaprağına ne dersiniz? Kalp ağrılarınız varsa alış, mayıs çiçeği, kediotu, kara ısırganı deneyin. Uyku düzensizliğinden yakınanlara rezene otu çayı bire bir... Sinirleri gergin olanlara arslan kuyruğu, su tırfılı ve çam yaprağı... Dayanılmaz baş ağrılarına neden olan migren için melissa otu, basura karşı civanperçemi, kırlangıçotu çiçeği, dizanteride mürver var. Şifalı bitkileri bu kadarla sınırlı olmadığını ifade eden Türkiye'nin ilk bitki bilim ve güzellik uzmanı Suna Dumankaya, bitkilerden gelen sağlığın yüzyıllardır insanlığın hizmetinde olduğunu vurguladı.


NOSTRADAMUS'DAN GUNUMUZENOSTRADAMUS'DAN GUNUMUZE
Bundan beş yüzyıl önce Gü-ney Fransa'da yaşamış sim-ya bilgini, kahin, tıp doktoru, şifalıbitkiler uzmanı, kozmetiklerin vemeyveleri korumakta kullanılanmaddelerin mucidi olan Nostra-damus 19 yaşında dedelerindenaldığı eğitimle ve okulda öğren-diklerinle çok başarılı bir doktor-luk kariyeri yaptı. Doktorluktaki ününün pekiş-mesi ise, şarbon hastalığı salgı-nında kan akıtarak tedavi yapmakyerine, hastalarını temiz hava, suve bitkilerle tedavi etmesi olmuş-tu. Nostradamus, tüm zamanlarınen çok tanınan kahinidir. Şifalı bitkilerin en yaygın kullanıcısı olan kahinin yanı sıra pek çok ünlü, ünsüz hekim de şifalı bitkilerin mucizevi gücünü araştırmış ve çeşitli tedavi yöntemleri geliştirmişlerdir. Bunlardan en bilineni Lokman Hekim ve İbni Sina'dır. Her ikisi de doğadan gelen mucizelerin farkına varıp, insanlık yolunda kullanmışlardır. Bitkilerin şifalarıyla ilgili çeşitlibilgiler hadislerde de vardır. Bugünden başlayarak şifalı bitkilerin yararlarını, neler e ve ne zaman iyi geldiklerini uzmanların dilinden aktaracağız. Sadecesağlığın değil güzelliğin de mer-hemi olan doğanın mucizelerininözel formüllerini vereceğiz...
Teknolojik gelişmeler ve doğal olmayan ürünlerin yol açtığı sorunlar, insanları tabiata yönlendiriyor. Türkiye'nin ilk güzellik ve bitki bilim uzmanı Suna Dumankaya, bitkilerin yıllardır bir çok alanda kullanıldığına dikkat çekti. Bitkilerin toplanmasından kullanılmasına kadar bütün aşamaların büyük bir titizlikle gerçekleştirilmesi gerektiğini kaydeden Dumankaya, "Bu aşamalar, doğru gerçekleştirildiğinde bitkileri, bir çok hastalığın tedavisinde destekleyici ürün olarak rahatlıkla kullanılabiliriz" dedi.
ZENCEFİLİN GÖVDESİ, KARANFİLİN ÇİÇEĞİ
Bazı bitkilerin köklerinin, bazı bitkilerin ise yapraklarının kullanıldığını kaydeden Dumankaya, "Sade yapraklarının kullanılması gereken bir bitkinin, sapını kullanırsan hiçbir işe yaramaz. Örneğin zencefil, tarçın gibi bitkilerin gövdelerinden yararlanılırken, karanfilin çiçeğinden yararlanılır. Nane, kekik, merzengüç gibi bitkilerin yaprakları kullanılırken, hardal ise tohumundan faydalanılır" dedi.