Kaymaklı ekmek kadayıfı
kaymaklı ekmek kadayıfı tarifi kaymaklı ekmek kadayıfı karamelli kadayıfının ekmeği nasıl yapılır nasıl yapılır video
Kaymaklı Ekmek Kadayıfı
Hazırlanışı:
Ekmek kadayıfı suyla ıslatılıp yaklaşık 1 saat bekletilir. 300 gr şeker tavada karamel olana kadar yakılır. Ayrı bir tencerede şurup kaynatılır, kaynayan şurubun içine karamel sos dökülür. Islatılan ekmek kadayıfının suyu süzülür, üzerine hazırlanan şerbet dökülür ve ağır ateşte pişirilir. Arasıra ekmeğin üzerine şurubundan dökülür. Ekmek kadayıfının hazırlanması için 1 saat kadar ağır ağır pişirilir, soğumaya bırakılır. Arasına kaymak konularak sarılır. İsteğe göre yanına ahududu sos ve üzerine yeşil fıstık serpilebilir.
Malzemesi:
1 adet ekmek kadayıfı
( hazır alınır )
2.5 kg toz şeker
2.5 lt. su
300 gr şeker
( karamel için )
1/2 limon
500 gr kaymak
Kaymaklı Ekmek Kadayıfı
Hazırlanışı:
Ekmek kadayıfı suyla ıslatılıp yaklaşık 1 saat bekletilir. 300 gr şeker tavada karamel olana kadar yakılır. Ayrı bir tencerede şurup kaynatılır, kaynayan şurubun içine karamel sos dökülür. Islatılan ekmek kadayıfının suyu süzülür, üzerine hazırlanan şerbet dökülür ve ağır ateşte pişirilir. Arasıra ekmeğin üzerine şurubundan dökülür. Ekmek kadayıfının hazırlanması için 1 saat kadar ağır ağır pişirilir, soğumaya bırakılır. Arasına kaymak konularak sarılır. İsteğe göre yanına ahududu sos ve üzerine yeşil fıstık serpilebilir.
Malzemesi:
1 adet ekmek kadayıfı
( hazır alınır )
2.5 kg toz şeker
2.5 lt. su
300 gr şeker
( karamel için )
1/2 limon
500 gr kaymak