Bu sarımsı-turuncu etli meyve oldukça lezzetlidir.Yumuşak tüylü bir dokuya sahiptir ve soyulmak zorunda kalmadan yenilebilir. İster kurutulmuş ister taze olsun, kayısı iyi bir lif kaynağıdır.Ayrıca meyve içindeki potasyum içeriği sistemimizde elektrolit seviyelerini dengeler, kalp kaslarımızı düzenler.Kayısı, mükemmel bir antioksidan kaynağıdır.A vitamini, C, karotenoidler ve beta-karoten bakımından zengin besinler, görme sorunları riskini azaltmaya yardımcı olabilir. Kayısı göz problemlerinden korur. Sağlıklı kemiklere sahip olmak istiyorsanız kayısı tüketin.Kayısı tüketmeniz osteoporoz dahil olmak üzere yaşa bağlı durumları da önleyecektir. Kayısıdaki potasyum vücuttaki sıvı dengesinin korunmasına yardımcı olur .Kayısı, hemoglobin oluşumunda çok önemli bir rol oynayan mükemmel bir demir kaynağıdır. Anemisi olanlar mutlaka kayısı tüketmelidir. Hamile kadınların yüksek miktarda demir içerdiğinden kuru kayısı tüketmeleri tavsiye edilir. Ayrıca kabızlık probleminiz varsa kayısı tüketerek bu sorun dan kurtulabilirsiniz.