Kayısının faydaları nelerdir?

Uzman SühaN

Administrator
Kayısının faydaları nelerdir?
Meyveler vitaminler ve besinler ile doludur ve çok sayıda sağlık faydası sağlayabilir. Kayısı, retinol olarak da bilinen A vitamininin iyi bir kaynağıdır. Bu, yağda çözünen bir vitamindir ve hücresel farklılaşma, görme ve sağlıklı fetal gelişimde yardımcı olur. Aynı zamanda bağışıklık sisteminin işleyişine ve cildi ve mukoza zarlarını sağlıklı tutmaya dahildir. A vitamini aynı zamanda akne ve cilt sorunlarının tedavisine, sağlıklı görüş sağlanmasına, yaşla ilişkili maküler dejenerasyon riskinin azaltılmasına ve kemik dayanıklılığının korunmasına yardımcı olabilir. Nörolojik fonksiyonlarda da önemli olabilir.






Kayısının sağlık üzerindeki yararı, içerdiği besin maddelerinin yüksek konsantrasyonuna bağlanabilir. Sağlık için kayısı yararlarının bazıları şunları içerir: Kurutulmuş ya da taze olsun, kayısı iyi bir diyet lifi kaynağıdır .Ayrıca, meyvenin içindeki potasyum içeriği, kalp kaslarımızı düzenli tutarak sistemimizdeki elektrolit seviyelerini dengeler . Kayısı, mükemmel bir antioksidan kaynağıdır. Bu nedenle, kanserden korunmak için düzenli olarak kayısı tüketin. Ayrıca, çalışmalar, kayısı çekirdeğinin, kanser tedavisinde yardımcı olan B17 adlı bir bileşik içerdiğini ortaya koyuyor. . Bağışıklık sistemini güçlendiren, kansere neden olan hücrelerle savaşan yüksek düzeyde A ve C vitamini içerir.




Kayısılar diyet lifi için iyi bir kaynaktır, vücudunuzun iyi bağırsak işlevleriyle yardımcı olması gereken iyi bir besindir. Kabızlık problemi olanlar kayısı tüketmelidir. C vitamini, kayısıda bulunan vitaminlerden biridir. Bu vitamin bir antioksidandır ve muhtemelen kanser ve diğer hastalıkların riskini azaltarak serbest radikallerden kaynaklanan hasarlardan hücreleri korumaya yardımcı olabilir. Bu vitamin aynı zamanda kalp rahatsızlığı, yüksek tansiyon, osteoartrit, yaşla ilişkili maküler dejenerasyon ve soğuk algınlığı riskini azaltmaya yardımcı olabilir.




Potasyum, vücudun her hücresinin, doku ve organının düzgün çalışması gereken bir mineraldir. Kayısıda bol bulunan bu mineral, bir elektrolittir, bu da vücudun elektriğini kontrol etmeye yardımcı olduğu anlamına gelir. Kalp fonksiyonu ve kas kasılması için de gereklidir. Potasyumun kemik oluşumunda rol oynadığı, kan basıncının düşürdüğü ve inme riskinin azaldığı düşünülmektedir. Vitamin A, C, karotenoidler ve beta-karoten açısından zengin gıdalar görme sorunları riskini azaltmaya yardımcı olabilir. Serbest radikallerin dejeneratif etkisi katarakt yol açabilir. Ayrıca gözlere verilen kan dolaşımını engelleyebilir ve maküler dejenerasyona neden olabilir. Kayısı tüketerek göz sağlığınzı koruyabilirsiniz.








Kayısı zengin bir C vitamini kaynağıdır ve cildin esnekliğini geliştirmeye yardımcı olur. Aynı zamanda saçları güçlü ve güzel kılmaya yardımcı olur. Kayısı suyunda bulunan besinler saç uzamasını sağlar ve dökülmeleri önler. Güçlü kemiklere ihtiyacınız varsa, kayısı suyu için! Kuvvetli kemikler için önemli olan önemli miktarda kalsiyum, demir, bakır, fosfor ve manganez içerir. Osteoporoz gibi yaşla ilişkili kemik problemlerini önlemeye de yardımcı olur.Kayısı, kalbinizi sağlıklı ve güçlü tutmaya yardımcı olan harika bir meyvedir. Kalp krizinden ve aterosklerozdan korur.


Vitaminler - Kayısı A vitamini ve C vitamini içerir. Vitamin A, cilt ve mukus zarları, görme ve yaşla ilişkili kas dejenerasyonu için iyidir. C vitamini bir antioksidandır ve serbest radikallerin neden olduğu hasarlardan korur.. Kalpsağlığı , kan basıncı ve osteoartrit için de iyidir. Taze kayısı kurutulmuş olanlardan daha fazla c vitamini içerir.


Mineraller - Kayısı demir ve potasyum içerir. Demir, oksijen taşınmasında hayati bir rol oynar, hücre büyümesini düzenler ve bağışıklık sistemini geliştirir. Potasyum vücudun her hücresi tarafından düzgün çalışması için gereklidir. Kan basıncını düşürmede ve inme riskini azaltmada yardımcı olur.


Anti-Oksidanlar - Kayısı ayrıca beta karoten ve diyet lifi içerir; bu sayede kalp rahatsızlıklarını önleme ve kansere karşı koruma gibi çeşitli sağlık faydaları sağlanır.




Anemi, her yaştan kadınları rahatsız eden yaygın bir sorundur. Demir ve bakır açısından zengin olan kayısı, vücutta hemoglobin oluşturmaya yardımcı olur. Anemi ile gelen semptomlarla (yorgunluk, metabolik işlevler, güçsüzlük, hafif yanılma ve sindirim sorunları) savaşmaya yardımcı olur.Kayısı, iyi miktarda magnezyum ve fosfor içerir. Bu mineraller beynin işleyişini geliştirmeye yardımcı olur ve ayrıca kan basıncını normal seviyede tutmaya çalışır.Çoğu hamile kadın, sabah bulantılarıyla uğraşır. Kayısı suyunun tüketilmesi mide bulantısı ve hazımsızlığı ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Kayısının keskin suyu, hamile kadınların ihtiyaç duyduğu ilave kalsiyum, demir, mineraller, vitaminler ve antioksidanlar da sağlar.



Kayısı bir çok sağlık faydası sağlayan tatlı meyvedir. Kayısı nın sağlık yararları çeşitli şekillerde elde edilebilir. Tüm meyveler lezzetli, besleyici ve sağlık için iyidir, ancak her meyveyi birbirinden ayıran eşsiz bir özellik vardır.Mevcut en besleyici meyvelerden biri olduğu düşünülen kayısı, ister taze isterse kurutulmuş olsun önemli besin yararları sağlar..Hem taze hem de kuru kayısı yemek, cildinize iyi gelir. Kayısı yağının egzama gibi cilt hastalığının yayılmasını durdurduğu ve cildi koruduğu vurgulanıyor. Kayısı az kalorili olup lezzetli ve besleyici zengin bir meyvedir. Kilo vermeye yardımcı olur ve daha sonra sağlıklı ağırlık düzeylerini korur. Kayısının sağlık üzerindeki faydası sayısızdır. Bu nedenle kayısı tüketerek genel sağlığınızı koruyabilirsiniz.
 
Bu sarımsı-turuncu etli meyve oldukça lezzetlidir.Yumuşak tüylü bir dokuya sahiptir ve soyulmak zorunda kalmadan yenilebilir. İster kurutulmuş ister taze olsun, kayısı iyi bir lif kaynağıdır.Ayrıca meyve içindeki potasyum içeriği sistemimizde elektrolit seviyelerini dengeler, kalp kaslarımızı düzenler.Kayısı, mükemmel bir antioksidan kaynağıdır.A vitamini, C, karotenoidler ve beta-karoten bakımından zengin besinler, görme sorunları riskini azaltmaya yardımcı olabilir. Kayısı göz problemlerinden korur. Sağlıklı kemiklere sahip olmak istiyorsanız kayısı tüketin.Kayısı tüketmeniz osteoporoz dahil olmak üzere yaşa bağlı durumları da önleyecektir. Kayısıdaki potasyum vücuttaki sıvı dengesinin korunmasına yardımcı olur .Kayısı, hemoglobin oluşumunda çok önemli bir rol oynayan mükemmel bir demir kaynağıdır. Anemisi olanlar mutlaka kayısı tüketmelidir. Hamile kadınların yüksek miktarda demir içerdiğinden kuru kayısı tüketmeleri tavsiye edilir. Ayrıca kabızlık probleminiz varsa kayısı tüketerek bu sorun dan kurtulabilirsiniz.
 
Kayısı, besin değeri yüksek olan sağlıklı bir meyvedir. Kayısı, mükemmel bir antioksidan kaynağıdır. Sağlıklı kemik büyümesi için gerekli tüm gerekli besinleri içerir. İster kurutulmuş ister taze olsun, kayısılar iyi bir diyet lifi kaynağıdır . Kayısı içindeki potasyum içeriği sistemimizde elektrolit seviyelerini dengeler, kalp kaslarımızı düzenler. Olgun kayısılar doğal antioksidan kaynaklarıdır . Kayısıdaki antioksidanların da yaşlanma sürecini yavaşlattığını biliyor muydunuz? Bu nedenle, iyi bir cilt sağlığı için kayısıyı diyetinize dahil edin. Kayısı ayrıca sindirim sisteminizi geliştirir. Kabızlık probleminiz varsa her gün aç karnına kayısı tüketin.Kemiklerin oluşumunda ve gelişmesinde kalsiyuma çok ihtiyaç duyulur ve kayısı bol miktarda bulunur. Kayısı tüketerek genel sağlığınıza saç ve cilt sağlığınıza katkıda bulunabilirsiniz.