Karnınızı Göbeksiz ve Düz bir hale Nasıl Getirirsiniz?

MEÇHUL

Daimi Üye
Üye
Karnınızı Göbeksiz ve Düz bir hale Nasıl Getirirsiniz?
koşarken hangi kaslar çalışır
Biz kadınların en büyük sıkıntısı şu tombik göbişlerimizdir😀Bazen canımıza tak ediyor başlıyoruz spora ama zorlanınca sonra yaparım diye ertliyoruz.Diyete başlamayı düşünüyoruz yarın başlarım diye erteliyoruz ve o yarın nedense hiç gelmiyor
Kızmayın bana meleklerim ama öyle artık bu durumumuza bir dur diyelim ve şu sinir bozucu şirin göbişlerden kurtulalım
😀



Karnınızı Göbeksiz ve Düz bir hale Nasıl Getirirsiniz?


Bahar ve özellikle de yaz ayları yaklaştıkça herkes az veya çok balkon gibi çıkıntı yapan göbeklerini düşünmeye başlar. Hatta bazılarımızda önümüzde şişmiş bir balon görüntüsündedir göbekler. Tabi göbeğimle ilgili ne yapmalıyım diye düşünmeye başladığınızda, sanki sizin beyninizi okumuşçasına yaz aylarına doğru göbek ve karın eritmeye yönelik birçok ürün reklamıyla da karşılaşmaya başlarsınız.
Son zamanlarda düz bir karın kası oluşturmak ve göbekteki yağları eritmek konusunda yaptığım araştırmalar ve okuduğum güvenilir kaynaklar vücudumuzun belli bölgelerine yönelik zayıflama çalışmalarıyla ilgili doğru bildiğimiz yanlışları keşfetmemi sağladı. Öğrendiğim bilgileri bu konuda araştırma yapmaya zamanı olmayan KisiselGelisim.com üyeleri ile paylaşmak istedim. Çünkü kişisel gelişim insanın kendi kendisiyle barışık olmasıyla ve kendi kendisini sevmesiyle başlayan bir süreçtir.
Eğer egzersiz konusunda özel bir eğitim almadıysanız veya bir uzman bir görüş doğrultusunda çalışmıyorsanız, çoğu kez hedefinize ulaşamazsınız. Hatta oradan buradan duyduğunuz kulaktan dolma bilgilerle yapılan çalışmaların sakatlanma gibi bir sonuç doğuracağını da unutmamak gerekir.

Egzersiz Ve Zayıflamayla İlgili Doğru Bilinen Yanlışlar...
Bedenimizin bölgesel olarak belli bir bölümünü zayıflatmaya yönelik genel olarak dört yanlış düşünce hakim;
YANLIŞ – 1 : Karın kaslarını çalıştırmak karnınızdaki yağları eritir.
Vücudumuzun belli bir bölgesindeki yağları bölgesel olarak eritme diye bir durum kesinlikle yoktur. Vücudunuzun belli bir bölgesini çalıştırmak sadece vücudunuzun o bölgesindeki yağların yakılmasını sağlamaz. Yaptığınız çalışma veya spor vücudunuzun her tarafındaki yağların eşit oranda yakılmasını sağlar. Özellikle karın kaslarını yönelik egzersizler çok az kalori yaktıran çalışmalardır. Vücudunuzdaki yağların erimesi yaktığınız kalori miktarı ile orantılıdır. Örneğin koşmak, karın kaslarını çalıştıran hareketlere göre daha fazla kalori yaktırdığı için, göbeğinizdeki yağların eritilmesi için çok daha verimli ve etkin bir çalışmadır. Şüphesiz sadece karın kaslarına yönelik bir çalışma göbeğinizdeki yağların altındaki kasların gelişmesini sağlar. Ancak bu çalışma az kalori yaktırdığı ve göbeğinizdeki yağları eritemediği için, gelişmiş karın kaslarınız üzerinde sarkan göbek yağları altında kalacağı için, bu durumu hiç kimse fark etmeyecektir.
YANLIŞ – 2 : Üst ve alt karın kasları birbirine bağlı değildir.
Üst ve alt karın kasları kesinlikle birbirine bağlıdır. Esasen karın kasları dediğimiz kas yatay olarak geniş ve aynı zamanda da uzun olan tek bir kastır. Dolayısı ile üst veya alt karın kasını çalıştırdığını düşündüğünüz hareketler her iki karın kasını da çalıştırır. Belli hareketlerle kas çalıştırma bölgesi yoğunluğunu aşağı veya yukarı yönde değiştirmek şüphesiz mümkündür. Üst karın bölgesi kaslarına yoğunlaşmak için, sırtüstü yatarken göğüs bölgesini alt karın bölgesine yaklaştıran (ayak ucuna deyme) hareket veya esnemeler yapmalısınız. Alt karın bölgesi kaslarına yoğunlaşmak için de, sırtüstü yatarken karnın alt bölgesini üst karın bölgesine yaklaştıran (ayaklarla ters esneme) hareket veya esnemeler yapmalısınız. Daha iyi anlaşılması için bu egzersizlerle ilgili resimler aşağıda verilmiştir.
YANLIŞ – 3 : Vücudun üst kısmı esnetilirken (mekik hareketi) destek olarak baş enseden ellerle tutulmalı.
Destek için kesinlikle baş ellerle enseden tutulmamalı. Böyle bir durumda vücudunuzun üst kısmını kaldırırken üst karın kaslarınızı kullanmak yerine, farkında olmadan ellerinizle başınızı öne doğru çekmeye çalışırsınız. Şüphesiz bu çekme hareketi boyun kaslarınızın gerilerek tehlikeye girmesine sebep olur. Mekik hareketi sırasında kesinlikle ellerinizle başınızı tutmayınız. “Ellerimizi nereye koyalım?” diye sorarsanız; ellerinizi çapraz yapıp göğsünüzün üst kısmında tutarsınız veya ellerinizi yumruk yapıp, hareket sırasında yumruklarınızı kulak seviyesinde tutmaya çalışırsınız.
YANLIŞ – 4 : Hızlı sonuç almak için karın kaslarınızı her gün çalıştırmalısınız.
Hızlı sonuç almak için her gün çalışma yapmalı tezini destekleyen bir bilgi mevcut değildir. Kasların yapısının gelişmesi çalışmadan sonra gerçekleşmektedir. Her gün aralıksız kasları çalıştırmak bu gelişmeyi negatif etkiler. Kasların gelişmesi ve yapısının bozulmaması için çalışma sonrası 48 saat ara verilmesi ve bu süreden sonra tekrar çalışma yapılması en uygun programdır.
Tekrar ediyorum, egzersiz konusunda özel bir eğitim almadıysanız veya bir uzman bir görüş doğrultusunda çalışmıyorsanız, çoğu kez hedefinize ulaşamazsınız. Ancak şunu unutmayın; güzel ve düz bir karın görüntüsüne sahip olmak için önce karın kaslarınızın üzerini kaplayan yağları yakmalısınız. Karın bölgesindeki yağları yakmak için de tüm vücudunuzdaki yağları yakmak zorundasınız. Bu arda şunu da unutmayın; kalori yakmak ve yağları eritmek için spor yaparken, yediklerinize de aynı zamanda dikkat etmek zorundasınız.
Yukarıda belirttiğim tavsiyelerle birlikte aşağıda verilen egzersizleri de arka arkaya günde bir kere yapmak karın kaslarınızı güzelleştirmek için iyi bir başlangıç olacaktır.
Ayak ucuna deymek için esneme veya düz mekik hareketini 20 kere yapın.
Ayaklarla ters esneme veya ters mekik hareketini 20 kere yapın.
Çapraz esneme veya çapraz mekik hareketini 20 kere yapın.
45 saniye dinlenin.
Yukarıda verilen dört adımı iki kere daha tekrarlayarak aynı hareketleri toplam üç kere yapmış olun.



Mekik Hareketi veya Ayak Ucuna Deyme Esnemesi
Yere önce sırtüstü yatın. Ellerinizi ve ayaklarınızı vücudunuzla tam bir dik açı yapacak şekilde yukarı kaldırın. Gövdenizin üst kısmını yavaşça yukarı doğru kaldırırken ellerinizi ayak uçlarınıza yaklaştırabildiğiniz kadar yaklaştırmaya çalışın. Bu hareket sırasında karın kaslarınızı daraltarak kısaltın. Geriye doğru esneyerek ilk pozisyona dönün. Başlangıçtan itibaren aynı esneme hareketlerini tekrarlayın.


Ters Mekik veya Bacaklarla Ters Esneme
Yere sırtüstü yatarak işe başlayın. Elleriniz vücudunuzun yanında düz olarak yere koyun. Vücudunuzun üst kısmı zemine dayanırken, kalçanızı mümkün olduğu kadar yukarı doğru kaldırarak esnetmeye çalışın. Bu hareket sırasında da karın kaslarınızı daraltarak kısaltın. Başlangıçtan itibaren aynı esneme hareketlerini tekrarlayın.

Çapraz Mekik
Dizleriniz kırılmış vaziyette ve baldırınız vücudunuzla 90 dereceye yakın bir açı yapacak şekilde sırtüstü yere yatın. Kollarınızı göğsünüzün üst kısmında çapraz olarak tutun. Yavaşça omuzlarınızı yukarı ve ileriye doğru kaldırarak vücudunuzu hafifçe sağ tarafa doğru esnetin. Bu esneme sırasında karın kaslarınızdaki daralmayı hissedin. Daha sonra geriye giderek başlangıç pozisyonuna geri dönün. Bu hareketi istediğiniz kadar tekrarladıktan sonra, aynı hareketi bir kez de sol tarafa doğru esneyerek tekrarlayın.

 
O kadar emek vermissiniz burada paylasmissiniz bizede tebrik ve tesekkur etmek duser.
Ben 4 ayda 22 kilo verdim 0 spor ile tabi sarkmalar oldu cok degil ama vucud sıkılıgı gitti bende 2 ay biraktm skldm diyetten , tekrar basliyorum artik sporda yapacagim bu dediginiz hareketleride hergun tekrarlayacagim bakalim faydasini gorecekmiyiz 🙂
 
Sadece diyetle yapılmıyor illa bir kusur oluyor vücutta. Spor şart. Ama benim gibi kardiyodan nefret edenler için ben bir program keşfettim. Adı fit in class. Bu sistem ile farklı salonlarda zumba pilates yoga gibi farklı grup derslerine katılabiliyorsunuz. Ek ücret ya da fazladan hiçbir para da vermiyorsunuz aldığınız aylık üyelik dışında. Üyeliği de şuan galiba kampanyalıydı. Açıkçası öneririm İstanbulda olanlara.
 
Bence bu konuda en önemli nokta sabır. Çünkü sıkılaşmak ve yağlardan kurtulmak sadece egzersiz hareketleri ile yeterli olmuyor. Beslenme, diyet, hareket gibi faktörlerde bu konuda oldukça etken. Eğer güzel bir beslenme programı yapamıyorsak maalesef ne kadar egzersiz yaparsak yapalım kendimizi yormaktan başka bir şey yapmamış olacağız.


Egzersiz önemlidir fakat bilinçlide yapmamız gerekir yoksa sıkılaşmak uğruna üstesinden gelemeyeceğimiz sakatlıklar da yaşayabiliriz. Bilinçli spor yapmak en doğru iş olacaktır. Kendi kilomuza, yaşımıza, ağırlığımıza ve hatta varsa hastalığımıza uygun egzersizler yapmalıyız ki bir sorundan kurtulurken başka bir sorunla karşılaşmayalım. Aslında bence bütün iş sabırda bitiyor önce emeklemeli sonra yürümeliyiz ve en sonunda da koşmalıyız. Sağlıklı günler dilerim.