Karnıbahar Turşusu tarifi

handanca

Daimi Üye
Yönetici
Karnıbahar Turşusu tarifi
turşu tarifleri karnıbahar turşusu tarifi karnibahar tursusu karnıbahar turşusu nasıl yapılır
meleklermekani11-2138.jpg


Dileyene sade dileğene kırmızı lahana katarak oluşturacağınız bu turşumuz her şekli ile süper ötesiii..

Ben Kırmızı lahana, karnıbahar, taze kırmızı biberle karışık yapıyorumm..


MALZEMELER
1 adet karnabahar
1/2 çay bardağı iri turşuluk tuz (küçük çay bardağı)
1/2 çay bardağı sirke
1/2 limon veya nohut kadar limon tuzu
1 baş sarımsak
4 adet havuç
2-3 yaprak mor lahana
1 litre kaynayıp soğutulmuş su (tuz ile birlikte kaynayacak )
suyu az gelirse tekrar aynı ölçüde kaynatılıp soğutulacak.

YAPILIŞI
Karnabaharlar kaynayan tuzlu suda çok az haşlanır, soğutulur. Kaynayıp soğutulan tuzlu su bir kavanoza doldurulur, içine karnabaharlar , soyulup verev kesilen havuçlar , sarımsaklar eklenir
üzerine sirke ,limon, ve mor lahana eklenip kavanozun kapağı sıkı bir şekilde kapatılır. Sıcak bir ortamda 10 gün sonra yemeye hazır olur .

meleklermekani18-4872.jpg



 
Handan ablaaa, annem dedi ki eğer varsa akşama bir tabak turşu verecekmişsin bana :D:D

Turşuyu çok severim ben, karnıbahar turşusu henüz hiç yemedim🙂 Ama eminim ki senin dediğin gibi, çok lezzetlidir 🙂

Tarifini paylaştığın için tşkler canım handanım 🙂
 
Karnıbaharı annem kızartır genellikle.. Bende artanları haşlamaya bile gerek duymadan, hemen bir kavanoza turşu yaparım... Annenize feda olsun adminim... 🙂
 
Geri
Üst