karışık domates turşusu
rdomates turşusu nasıl yapılır turşu nasıl yapılır karışık domatesli turşu tarifi
sevgili melekler malum kış yaklaşıyo artık bütün kadınlarımız kışlık yiyecekleri hazırlmak için kolları sıvadılar. patlıcanlar, bezelyeler, domatesler, dolmalıklar, salçalar vs.. bende kolaylık olsun diye bide bilmeyen arkadaşlarımız varsa diye sitemizde salatalık turşusu tarifi var ama ben size domates turşusunun tarifini vericem .. 😀
malzemeler;
1)1kilo domates
2)yarım kilo süs biberi
3)beyaz lahana (yarısı veya duruma göre çeyreğini koyarsınız)
4)yarım kilo havuç
5)yeşil fasulye 250 gram yeterli
6)yarım kilo acur
7)isteğe göre sarmısak
8)tuz
9)turşu ilacı
10)limon veya sirke
hazırlanışı;
bütün malzemeleri ufak ufak doğrıcaz domates hariç.. tarifimiz yaklaşık 5 kilo turşu için,buyüzden beş kiloluk bi depme hazırlıcaz. doğradığımız malzemeleri içine yerleştiricez. ayrı bi kapta beş kiloluk depmenin yarısından biraz daha az gelecek şekilde su koyuyoruz. üzerine domatesleri robotta veya rendeye vurarak ufaltıp suya katıyoruz. bir çay bardağı tuz ve 5 kilo turşu için hazır satılan turşu ilacını ekliyoruz ki ( turşu ilaçları genelde kilo başına şu kadar giriyor diye sizi yönlendiriyor buna siz dikkat edersiniz) sonra bir çaybardağı sirke veya limon tozunu da suya katıp karıştıryoruz bu domates sulu karışımı turşuluk malzemelerin üzerine döküyoruz ağzını kapatıp iyice çalkalıyoruz.. sonra 1 veya 2 hafta dinlenmeye bırakıyoruz.. afiyet olsun ..
not;eger turşu suyunda ekşisi veya tuzu az diyosanız biraz suya tuzu veya limonu karıştırıp kurduğunuz turşuya ekleyebilirsiniz direk eklemeyin turşunuzu bozabilir..
sevgili melekler malum kış yaklaşıyo artık bütün kadınlarımız kışlık yiyecekleri hazırlmak için kolları sıvadılar. patlıcanlar, bezelyeler, domatesler, dolmalıklar, salçalar vs.. bende kolaylık olsun diye bide bilmeyen arkadaşlarımız varsa diye sitemizde salatalık turşusu tarifi var ama ben size domates turşusunun tarifini vericem .. 😀
malzemeler;
1)1kilo domates
2)yarım kilo süs biberi
3)beyaz lahana (yarısı veya duruma göre çeyreğini koyarsınız)
4)yarım kilo havuç
5)yeşil fasulye 250 gram yeterli
6)yarım kilo acur
7)isteğe göre sarmısak
8)tuz
9)turşu ilacı
10)limon veya sirke
hazırlanışı;
bütün malzemeleri ufak ufak doğrıcaz domates hariç.. tarifimiz yaklaşık 5 kilo turşu için,buyüzden beş kiloluk bi depme hazırlıcaz. doğradığımız malzemeleri içine yerleştiricez. ayrı bi kapta beş kiloluk depmenin yarısından biraz daha az gelecek şekilde su koyuyoruz. üzerine domatesleri robotta veya rendeye vurarak ufaltıp suya katıyoruz. bir çay bardağı tuz ve 5 kilo turşu için hazır satılan turşu ilacını ekliyoruz ki ( turşu ilaçları genelde kilo başına şu kadar giriyor diye sizi yönlendiriyor buna siz dikkat edersiniz) sonra bir çaybardağı sirke veya limon tozunu da suya katıp karıştıryoruz bu domates sulu karışımı turşuluk malzemelerin üzerine döküyoruz ağzını kapatıp iyice çalkalıyoruz.. sonra 1 veya 2 hafta dinlenmeye bırakıyoruz.. afiyet olsun ..
not;eger turşu suyunda ekşisi veya tuzu az diyosanız biraz suya tuzu veya limonu karıştırıp kurduğunuz turşuya ekleyebilirsiniz direk eklemeyin turşunuzu bozabilir..
Son düzenleme: