ESDE
Hamiş Melek
Karadeniz usulu Patlican kizartmasi
karadeniz yemekleri patlican yemekleri kizartmalar patlican kizartmasi patlicanli yemekler yoresel yemekler konulari burada melekler
Merhaba Melekler,
Bugun karadeniz bolgesi yoresel patlican kizartmasinin tarifini sizlerle paylasmak istiyorum... Standart kizartmadan biraz daha farkli, cunku bu patlicanlari ilk goren balik saniyor🙂
Yapimi oldukca basit aslinda...Yanina da mis gibi tane tane pirinc pilavi ile servise hazir meleklerim🙂
Simdi geciyorum tarife;
Malzemeler;
2 adet orta boy patlican
Misir unu
Uzeri icin;
Sarimsakli sirke sosu yada sarimsakli yogurt (tamamen damak zevkine birakiyorum)
YAPILISI
Oncelikle patlicanlari yikayip alacali soyduktan sonra enli ve uzun olarak ince ince kesiyoruz yani balik gibi (cok ince kesmeyin haslanirken dagilmasin) Dogradigimiz patlicanlari genis bir tencerede hasliyoruz...Haslama cok fazla olmayacak, patlicanlar biraz yumusasin yeter...
Haslanan patlicanlari suzgece alip suyu gectikten sonra uzerine misir unu dokerek boca ediyoruz...Yine ayni balik kizartmasinda oldugu gibi yani🙂 Unladigimiz patlicanlari yagini iyice kizdirdigimiz genis bir tavaya balik gibi dizerek hafif ateste yavas yavas kizartmaya basliyoruz
Arkali onlu patlicanlarimizi citir citir olana kadar guzelce kizartiyoruz...
ve kizartma islemimiz bitince uzeri icin dilerseniz sarimsakli sirke sosu yada sarimsakli yogurt, veya sossuz yemek isteyenler icin sade olarak servise hazir hale getiriyoruz....AFIYET OLSUN MELEKLERIM🙂
Merhaba Melekler,
Bugun karadeniz bolgesi yoresel patlican kizartmasinin tarifini sizlerle paylasmak istiyorum... Standart kizartmadan biraz daha farkli, cunku bu patlicanlari ilk goren balik saniyor🙂
Yapimi oldukca basit aslinda...Yanina da mis gibi tane tane pirinc pilavi ile servise hazir meleklerim🙂
Simdi geciyorum tarife;
Malzemeler;
2 adet orta boy patlican
Misir unu
Uzeri icin;
Sarimsakli sirke sosu yada sarimsakli yogurt (tamamen damak zevkine birakiyorum)
YAPILISI
Oncelikle patlicanlari yikayip alacali soyduktan sonra enli ve uzun olarak ince ince kesiyoruz yani balik gibi (cok ince kesmeyin haslanirken dagilmasin) Dogradigimiz patlicanlari genis bir tencerede hasliyoruz...Haslama cok fazla olmayacak, patlicanlar biraz yumusasin yeter...
Haslanan patlicanlari suzgece alip suyu gectikten sonra uzerine misir unu dokerek boca ediyoruz...Yine ayni balik kizartmasinda oldugu gibi yani🙂 Unladigimiz patlicanlari yagini iyice kizdirdigimiz genis bir tavaya balik gibi dizerek hafif ateste yavas yavas kizartmaya basliyoruz
Arkali onlu patlicanlarimizi citir citir olana kadar guzelce kizartiyoruz...
ve kizartma islemimiz bitince uzeri icin dilerseniz sarimsakli sirke sosu yada sarimsakli yogurt, veya sossuz yemek isteyenler icin sade olarak servise hazir hale getiriyoruz....AFIYET OLSUN MELEKLERIM🙂