Karadeniz Bölgesi Yöresel Yemekleri
değişik yemekler yöresel yemekler yöresel yemeklerimiz karadeniz bölgesinin yemekleri nelerdir karadeniz bölgesi yemekleri nelerdir
Karadeniz yemeklerinin en meşhuru sanırım balıkla yapılan yemeklerdir ama bir Karadenizli olarak benim çoğunun adını bile ilk defa duyduğum lezzetleri varmış Karadeniz Bölgesinin...
Gelin meleklerim hep birlikte bakalım Karadeniz Bölgesinin yöresel yemeklerine
Akçaabat Köftesi
Malzemeler
1 kg. kıyma,
100 gr. Peksimet
1 diş sarımsak,
1 çay kaşığı karabiber,
tuz
Yapılışı
Yukarıdaki malzemeler karıştırılarak köfte halinde bir kaba biriktirilir. Köfteler kaptan alınarak ızgarada pişirilir ve sıcak halde servis yapılır.
______________________________ _
Balık Pilakisi
Malzemeler
3 patates
2 domates
2 sogan
2 yesil biber
2 dis sarimsak
1-2 defne yapragi
1 limon
1 kahve fincani zeytinyagi
5-6 dal maydanoz
tuz karabiber
1 su bardagi salcali su
Yapılışı
1- Firin tepsisine patatesler soyularak enine dilimlenip koyulur. Ustune temizlenip dilimlenmis baliklar, dilimlenmis biberler, dogranmis sogan, dogranmis domates ve defne yapragi, tuz, karabiber, sarimsak konur.
2- 1 bardak salcali su ilave ederek orta hararetli firinda sebzeler yumusayincaya kadar pisirilir.
3- Ustune limon suyu sikilir ve maydanoz dilimleri konulup servis yapilir.
______________________________
Bileki Ekmeği
Malzemeler
misir unu, su tuz
Yapılışı
Elenmis misir unu ve tuz, ilik su ile hamur haline getirilir.
Öncenden kizdirilmis bileki tasinin içine defne yapragi dizilir.
Hamur buraya dökülerek üzerine tekrar defne yapragi dizilir.
Agzi ters çevrilmis sacla kapatilir. Üzerine köz konulur. Kizarinca tastan çikartilip sogumaya birakilir.
______________________________ _
Çökülce (Sakarca) Kızartması
Malzemeler
1 kg.cokulce
1 su bardagi misir unu
2 yumurta
tuz, karabiber
2 kasik tereyag
Yapılışı
1-Cokulceler temizlenir. Bol suda haslanir. Suzgece konup iyice suyu suzdurulur.
2-Bir kapta yumurtalar kirilir hafif cirpilir. Misir unu, tuz, karabiber ilave edilir.
3-Cokulceler bu karisima ilave edilip iyice karistirilir.
4-Tavada yag eritilir. Cokulceler tavaya konulup alt ust edilerek her iki tarafida kizartilir.
______________________________ ________
Çökülce (Sakarca) Muhlama
Malzemeler
1 kg. cokulce
2 sogan
2 kasik tereyag
tuz, karabiber
4 yumurta
Yapılışı
1-Cokulceler temizlenir.Kaynar suda haslanir suzulur.
2-Bir tavaya yag veince kiyilmis soganlar konulup oldurulur.
3-Uzerine haslanmis cokulceler, tuz ve karabiber ilave edilip karistirilir.
4-Cokulcelerin Uzerine aralikli yumurtalar kirilir. Kapagi kapatilarak pisirilir. Sicak servis yapilir.
Karadeniz yemeklerinin en meşhuru sanırım balıkla yapılan yemeklerdir ama bir Karadenizli olarak benim çoğunun adını bile ilk defa duyduğum lezzetleri varmış Karadeniz Bölgesinin...
Gelin meleklerim hep birlikte bakalım Karadeniz Bölgesinin yöresel yemeklerine
Akçaabat Köftesi
Malzemeler
1 kg. kıyma,
100 gr. Peksimet
1 diş sarımsak,
1 çay kaşığı karabiber,
tuz
Yapılışı
Yukarıdaki malzemeler karıştırılarak köfte halinde bir kaba biriktirilir. Köfteler kaptan alınarak ızgarada pişirilir ve sıcak halde servis yapılır.
______________________________ _
Balık Pilakisi
Malzemeler
3 patates
2 domates
2 sogan
2 yesil biber
2 dis sarimsak
1-2 defne yapragi
1 limon
1 kahve fincani zeytinyagi
5-6 dal maydanoz
tuz karabiber
1 su bardagi salcali su
Yapılışı
1- Firin tepsisine patatesler soyularak enine dilimlenip koyulur. Ustune temizlenip dilimlenmis baliklar, dilimlenmis biberler, dogranmis sogan, dogranmis domates ve defne yapragi, tuz, karabiber, sarimsak konur.
2- 1 bardak salcali su ilave ederek orta hararetli firinda sebzeler yumusayincaya kadar pisirilir.
3- Ustune limon suyu sikilir ve maydanoz dilimleri konulup servis yapilir.
______________________________
Bileki Ekmeği
Malzemeler
misir unu, su tuz
Yapılışı
Elenmis misir unu ve tuz, ilik su ile hamur haline getirilir.
Öncenden kizdirilmis bileki tasinin içine defne yapragi dizilir.
Hamur buraya dökülerek üzerine tekrar defne yapragi dizilir.
Agzi ters çevrilmis sacla kapatilir. Üzerine köz konulur. Kizarinca tastan çikartilip sogumaya birakilir.
______________________________ _
Çökülce (Sakarca) Kızartması
Malzemeler
1 kg.cokulce
1 su bardagi misir unu
2 yumurta
tuz, karabiber
2 kasik tereyag
Yapılışı
1-Cokulceler temizlenir. Bol suda haslanir. Suzgece konup iyice suyu suzdurulur.
2-Bir kapta yumurtalar kirilir hafif cirpilir. Misir unu, tuz, karabiber ilave edilir.
3-Cokulceler bu karisima ilave edilip iyice karistirilir.
4-Tavada yag eritilir. Cokulceler tavaya konulup alt ust edilerek her iki tarafida kizartilir.
______________________________ ________
Çökülce (Sakarca) Muhlama
Malzemeler
1 kg. cokulce
2 sogan
2 kasik tereyag
tuz, karabiber
4 yumurta
Yapılışı
1-Cokulceler temizlenir.Kaynar suda haslanir suzulur.
2-Bir tavaya yag veince kiyilmis soganlar konulup oldurulur.
3-Uzerine haslanmis cokulceler, tuz ve karabiber ilave edilip karistirilir.
4-Cokulcelerin Uzerine aralikli yumurtalar kirilir. Kapagi kapatilarak pisirilir. Sicak servis yapilir.