Kansere Neden Olan Yiyeceklerden Bazıları

Ayşegül AYRANCI

Daimi Üye
Kansere Neden Olan Yiyeceklerden Bazıları
Gün içinde birçok yiyecek tüketmekteyiz. Kimi zaman pratik olarak hazırladığımız yiyecek tüketimlerinde bulunarak kanser denilen illet hastalığa yakalanabilmekteyiz. Bugün sizlerle kansere yakalanmamıza sebep olabilecek yiyeceklerden bazıları ile ilgili bilgi vermek istiyorum. Umarım sizler için faydalı olabilirim.

*Mikrodalgada patlamış mısır yapmak bize pratik gelir. Halbuki hazırladığımız bu pratik atıştırmalık fazlasıyla kansorejen madde içermektedir. Kadınlarda doğurganlığa zarar verebilen bu atıştırmalık karaciğer, böbrek gibi organlarda kansorejen etki gösterebilmektedir.



*Aşırı tuz ve kimyasal madde içeren sosis, sucuk, salam gibi et tüketiminde bulunan kişiler kansere yakalanabilirler.

*Jelibon denilen şekerlemeler çocuklar tarafından çok sevilir; ama bu şekerlemeler kanser hücrelerin üremesine yardımcı olmaktadır. Pasta, gazoz ve meyve suları yasak ve tüketmememiz gereken yiyecekler arasında yer almaktadır.

*Kalori ve trans yağ bakımından zengin olan cipsler lezzetli oldukları kadar kalp hastalıları, kanser gibi hastalılara sebebiyet verebilmektedirler.

*Gün içinde bir kere alkol kullanan bayanlar meme kanserine yakalanabilirler.

*Rafine işlem uygulamasının ardından işlenen beyaz un zararlı kimyasal madde bakımından zengin, kilo alımını tetikleyici ve kanser riskini arttırıcı rol oynamaktadır.

*Yapay tatlandırıcı, renk ve tat vericiler bakımından zengin diyet içeceklerde kanser riskini taşıyan katkı maddelerini içermektedir. Yapay tatlandırıcılar kan şekerinizi kontrol etme durumunuzun önüne geçer ve beyin tümörüne bile davetiye çıkarabilir.

*Tütsülenmiş, salamura ya da çok tuzlu yiyeceklerde mide ve kalın bağırsak kanserinin tetikleyicileri arasında yer almaktadır.

*Çiftliklerde beslenen somon balıkları da bünyelerindeki kimyasallarla kanser saçan tüketim ürünleri arasında kendini göstermektedir.