Uzman SühaN
Administrator
Kansere neden olan yiyecekler !
kanser,kanser nedir,kanser belirtileri,kanser ve beslenme,kansere neden olan yiyecekler,hangi yiyecekler kanser yapar
Muhtemelen her gün yediğimiz yiyeceğin kansere neden olabileceğini düşünmüyoruz. Bununla birlikte, gıda ve kanser önleme arasında net bir bağlantı vardır.Kanser modern çağımızın salgını haline geldikçe, önlenmesi konusunda pek çok araştırma yapılmıştır. Günümüzde gıda ve kanser önleme ile ilgili birçok raporla, sizi kansere neden olan çoğu gıda hakkında bilgilendirmek istiyoruz. Önleme planının bir kısmı bu tür gıdalardan kaçınmaktır.Obezite, kalp hastalığı ve şeker hastalığı gibi birçok soruna ek olarak bazı gıdalar bile kansere bağlanmış durumda.Erkeklerdeki en yaygın 5 tanısal kanser: akciğer, prostat, kolon / kolorektal, mide ve karaciğer. Kadınlarda en sık rastlanan en iyi 5 kanser: meme, kolon / kolorektal, akciğer, serviks ve mide.Kanserin olası nedenlerini anlamak, gen ve DNA mutasyonlarının nedenlerini anlamaktan geçer. Kimyasallar (kanserojenler gibi), radyasyon, obezite, hormonlar, kronik inflamasyon, sigara, virüsler ve diğer bazı faktörlerin kansere neden olduğu vurgulanıyor.Doğru sağlık ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarını benimseyen insanlar, yüzde 50'nin üzerinde kansere yakalanma riskini azaltabilir. Bu oldukça şaşırtıcı bir istatistik.
Tüm kanser, DNA'mızdaki hasar veya genetik mutasyonların bir sonucudur. Bazı kanser vakaları, genetik kusurlar ve bir nesilden diğerine geçilen ya da yaşamımız boyunca geçirdiğimiz genetik değişikliklere bağlı olarak kontrolümüz dışında gelişebilir.Yediğimiz besinler, belirli kanser türlerini geliştirme riskimizi etkileyebilir. Yüksek enerjili ve yüksek yağlı diyetler obeziteye yol açabilir ve genellikle bazı kanserlerin riskini artırdığı düşünülür. Diyet, kanser geliştirme riskini etkileyen yaşam tarzı faktörlerinden sadece biridir. Sigara, obezite, alkol, güneşe maruz kalma ve fiziksel aktivite düzeyleri de önemlidir. Bazı gıdalar kanser riskini etkileyebilmesine rağmen, spesifik yiyeceklerin kansere neden olabileceği veya tedavi edebileceğine dair bir kanıt yoktur.
Meyve ve sebzeleri tüketmenin birçok sağlık yararı sağladığı uzun süredir bilinmektedir. Meyve ve sebzeler, ağız ve mide gibi sindirim sisteminin belirli bölgelerinde kanser riskinizi azaltmaya yardımcı olabilecek birçok vitamin, mineral ve antioksidan içerir. Bazı yaygın kanserler, akciğer kanseri, meme kanseri, prostat kanseri ve bağırsak kanseri gibi yediklerimizden etkilenebilir.Kanser ayrımcılık yapmazken, ılımlılıkta çeşitli taze yiyecekler tüketmek, kontrol edebileceğiniz bir faktördür.Diyetinizde sağlıklı bir denge kurmak için, meyve sebze ve tam tahıllar tüketin. Kanser, birçok faktörden ortaya çıkabilecek bir hastalıktır. Her ne kadar diyet, kansere neden olmada önemli bir rol oynasa da, genetik, yaşam tarzı ve çevresel kimyasallara maruz kalmanın da kişinin kansere yakalanma şansını artırabileceği gerçeğini asla göz ardı etmemelidir. Ancak sağlıklı beslenmek kişinin kanser risklerini azaltmada önemli ölçüde yardımcı olabilir.
Diyet ayrıca kanser riskini doğrudan etkileyebilir. İşlenmiş ve kırmızı et ve tuzla korunmuş gıdalar gibi bazı gıdalar, kanser geliştirme riskini artırabilir. Meyveler, sebzeler ve lifli gıdalar gibi diğerleri kanser riskini azaltabilir.Meyve ve sebzeler sağlıklı bir diyetin önemli bir parçasıdır ve lif gibi birçok vitamin ve mineral kaynağıdır. Meyve ve sebzeler, kalorilerde nispeten düşük oldukları için sağlıklı bir kiloda kalmanıza yardımcı olabilir.Güçlü kanıtlar, çok sayıda işlenmiş ve kırmızı et yemenin bağırsak kanseri ve muhtemelen mide ve pankreas kanseri riskini artırabildiğini göstermektedir .Birçok çalışma, lif içeriği yüksek olan gıdaların bağırsak kanseri riskini azalttığını göstermektedir .Tuzla korunan gıdalar mide kanseri riskini artırabilir . Tuzla korunmuş gıdalar arasında turşu , tuzlanmış balıklar ve kurutulmuş etler bulunur.
Yapay tatlar ve tatlandırıcılar oldukça asidiktir ve alüminyum kutularda paketlendiklerinde oldukça yüksek miktarda alüminyum sızıntı yaparlar. Alüminyum zayıflatılmış gastrointestinal sistem ve Alzheimer hastalığı ile ilişkilendirilmiştir. Bu nedenle gazlı içeceklerden kaçının.Alkol tüketimi, meme, kolon ve rektum, özofagus, larinks, karaciğer, ağız ve farenks kanseri gibi çeşitli kanser türlerini geliştirme riskini artırır. Alkol kullanımı sigara içimi ile birleştirildiğinde bu riskler artmaktadır.Beyaz işlenmiş un, kan şekeri seviyesini hızla yükselten yüksek bir glisemik indekse sahiptir, kanser hücreleri çoğunlukla kan dolaşımındaki şekerler üzerinde beslenir. Genetiği Değiştirilmiş gıdalar Çalışmalar modifiye ürünleri kanser, karaciğer ve böbrek hasarı ve şiddetli hormonal bozukluğa yol açar. Buda kanseri geliştirir. Bu nedenle organik besinleri tükettiğinizden emin olun.
Bir çalışma, raf ömrü boyunca hidrojenlenmiş veya rafine edilmiş yağların, kalp hastalıkları, kanser ve birçok bağışıklık sistemi bozukluğuna yol açabileceği hidrojen üreten bileşiklerle reaksiyona gireceğini söylüyor.Bir çalışma kırmızı etin kanser riskini artırdığını doğrulamaktadır. Nitratlar gibi koruyucular, raf ömrünü uzatmak için salamura ve tuzlanmış yiyecek maddelerine eklenir. Toksinler hücresel düzeyde hasara neden olur ve kansere yol açar. Füme yiyeceklere eklendiklerinde, nitratlar daha zararlı olan nitrit haline gelirler.Beyaz un, kanser riskini artıran büyük suçlulardan biridir.Kan şekeri ve insülin düzeylerindeki artış, kanserli tümörlere yol açabilir.Rafine şekerler, insülin seviyelerinde artışa neden olur ve bu da kanserin büyümesini teşvik eder. En kötü suçlulardan biri, yüksek fruktozlu mısır şurubu. Film izlediğimizde yada acıktığımızda hemen bir patates cipsi yemeye yöneliriz. Yağlı gıdalar sadece yüksek trans yağ içeriği nedeniyle kilo aldırmakla kalmaz, aynı zamanda akrimalidin (sigaralarda bulunan bilinen bir kanserojen) varlığından dolayı da sizi kanser riskine sokar.Alkolsüz içecekler, soda cola paketlenmiş meyve suları sağlığınıza zararlı! Bunlar, fazla miktarda ve tıbbi rahatsızlıklara yol açabilecek yapay içerikler içerir. Çalışmalar haftada sadece iki soda içmenin pankreas kanseri riskini iki katına çıkardığını göstermiştir.İşlenmiş etler, aşırı tuz ve kimyasal içeriği nedeniyle sağlığımıza zarar verebilir. İşlenmiş etlerin çoğu, taze görünmelerini sağlamak için koruyucularla doludur, ancak aslında kanserojenlerdir.Alkol, dünya çapında kanserin önde gelen nedenlerinden biridir. Aşırı içme, kalp yetmezliği, felç ve ani ölüm gibi yaşamı tehdit eden birçok durumla ilişkilidir. Ayrıca ağız, yemek borusu, karaciğer, kolon, ağız, rektum ve meme kanserine de neden olabilir.
Zararsız görülebilmelerine rağmen, ayçiçeği çekirdeği, özellikle metal yüklü topraklarda yetiştirildikleri takdirde, ağır metal bileşiklerini kolayca emer ve biriktirir. Ağır metalin akciğer kanserine neden olduğu bilinmektedir.Sakız bazı toksik olmayabilir, ancak sakızda bulunan bazı bileşenler vardır. Bunlar aspartam ve titanyum dioksit içerir.Sakız aldığınızda, bunların malzemeler listesinde olmadığından emin olun.Meyve suyu meyveden gelir ve meyve sağlıklıdır, bu nedenle meyve suyu sağlıklıdır. Ancak paketlenmiş meyve suları sağlığınızı tehlikeye sokabilir.Rafine edilmiş un, işlenmiş gıdalarda yaygın bir içeriktir, ancak fazla karbonhidrat içeriği, endişe için ciddi bir nedendir. Aynı şey, insülin seviyelerini hızla yükselme eğiliminde olan rafine şekerler için de geçerlidir.İşlenmemiş gıdaları yiyin. Omega-3 yağları ve diğer esansiyel yağ asitleri olan gıdaları tüketin. Bol bol meyve ve sebze yiyin; yaygın olanların kanserle savaşma özelliklerine sahip oldukları bilinmektedir.Kanserden ve sağlığınızı korumak için düzenli ve etkili egzersiz yapın.Serbest radikalleri caydırmak için doğal C vitamini ve antioksidanlarda yüksek besinleri yiyin.
Yüksek şeker tüketimi, artan kanser riski ile ilişkilidir.Yüksek fruktozlu mısır şurubu özofagus kanseri, ince bağırsak kanseri, kolon kanseri ve meme kanseri riskini artırabilir. obezite ve diyabet gibi sorunların yanı sıra, aynı zamanda kardiyovasküler hastalıklara neden olabilir.Ekmek ve patates gibi nişastalı yiyecekler çok uzun süre veya yüksek sıcaklıkta pişirilirse, akrilamid adı verilen bir bileşik üretirler. Bu bileşik ayrıca yiyeceklerin rengini altın rengine çevirmekten de sorumludur. Aşırı pişirme, kanser riskini artıran aşırı akrilamid seviyelerine neden olabilir.Çıtır çıtır patates cipsi tadına bayılırsınız, ancak yağ ve kalorilerin yüksek olması, her ikisi de istenmeyen kilo alımına katkıda bulunur. Patates cipsi ve patates kızartması, diğer gıdalarla karşılaştırıldığında, sigaralarda bulunan bilinen bir karsinojen olan daha yüksek seviyelerde akrilamid içerir.Trans yağ olarak da bilinen hidrojenli yağlar, kalp hastalıkları, bağışıklık sistemi eksikliği ve kanser ile bağlantılıdır. Bunlar, yağın raf ömrünü arttırmak için hidrojen ile kimyasal bir reaksiyon oluşturarak işlenmiş bitkisel yağlardır. Margarin, tam bir hidrojenasyon örneğidir. Meyve ve sebzeler pestisitler içerebilir buda kansere neden olabilir. Pestist kalıntılarını meyve ve sebzelerden çıkarmak için bol bol yıkayın. Aksi durumda bu kalıntılar kansere neden olabilir.
Hepiniz biliyoruz ki kanser yaşamımız için büyük bir tehdittir, ama her gün yediğiniz bazı yiyeceklerin kansere neden olacağını biliyor muydunuz? Kanser, hücrelerin anormal çoğalmasına bağlı olarak ortaya çıkan yaşam tarzı ile ilgili önemli bozukluklardan biridir. Kanser riskini artıran bazı besinler vardır. Bu gıdaları keserek kanserli hücrelerin çokluğu ve büyümesi azaltılabilir.Şeker tam anlamıyla kanser hücrelerini besleyen bir şeydir. Kanserden korunmak için şekerden uzak durun.Bununla birlikte, rafine şekerlerin insülin seviyelerini hızla arttırdığı ve insan vücudundaki kanser hücrelerinin büyümesini beslediği bilinmektedir. Kanseri tedavi etmek veya önlemek için sihirli bir gıda ya da diyet olmadığı halde, diyetiniz dahil olmak üzere yaşam tarzı faktörleri, hastalığınızı geliştirme riskinizi azaltmada büyük bir fark yaratabilir. Şu anda kanserle mücadele ediyorsanız, doğru beslenme şeklini benimsemek artık tedaviye devam ederken gücünüzü korumanıza ve duygusal sağlığınızı artırmanıza yardımcı olabilir.
Muhtemelen her gün yediğimiz yiyeceğin kansere neden olabileceğini düşünmüyoruz. Bununla birlikte, gıda ve kanser önleme arasında net bir bağlantı vardır.Kanser modern çağımızın salgını haline geldikçe, önlenmesi konusunda pek çok araştırma yapılmıştır. Günümüzde gıda ve kanser önleme ile ilgili birçok raporla, sizi kansere neden olan çoğu gıda hakkında bilgilendirmek istiyoruz. Önleme planının bir kısmı bu tür gıdalardan kaçınmaktır.Obezite, kalp hastalığı ve şeker hastalığı gibi birçok soruna ek olarak bazı gıdalar bile kansere bağlanmış durumda.Erkeklerdeki en yaygın 5 tanısal kanser: akciğer, prostat, kolon / kolorektal, mide ve karaciğer. Kadınlarda en sık rastlanan en iyi 5 kanser: meme, kolon / kolorektal, akciğer, serviks ve mide.Kanserin olası nedenlerini anlamak, gen ve DNA mutasyonlarının nedenlerini anlamaktan geçer. Kimyasallar (kanserojenler gibi), radyasyon, obezite, hormonlar, kronik inflamasyon, sigara, virüsler ve diğer bazı faktörlerin kansere neden olduğu vurgulanıyor.Doğru sağlık ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarını benimseyen insanlar, yüzde 50'nin üzerinde kansere yakalanma riskini azaltabilir. Bu oldukça şaşırtıcı bir istatistik.
Tüm kanser, DNA'mızdaki hasar veya genetik mutasyonların bir sonucudur. Bazı kanser vakaları, genetik kusurlar ve bir nesilden diğerine geçilen ya da yaşamımız boyunca geçirdiğimiz genetik değişikliklere bağlı olarak kontrolümüz dışında gelişebilir.Yediğimiz besinler, belirli kanser türlerini geliştirme riskimizi etkileyebilir. Yüksek enerjili ve yüksek yağlı diyetler obeziteye yol açabilir ve genellikle bazı kanserlerin riskini artırdığı düşünülür. Diyet, kanser geliştirme riskini etkileyen yaşam tarzı faktörlerinden sadece biridir. Sigara, obezite, alkol, güneşe maruz kalma ve fiziksel aktivite düzeyleri de önemlidir. Bazı gıdalar kanser riskini etkileyebilmesine rağmen, spesifik yiyeceklerin kansere neden olabileceği veya tedavi edebileceğine dair bir kanıt yoktur.
Meyve ve sebzeleri tüketmenin birçok sağlık yararı sağladığı uzun süredir bilinmektedir. Meyve ve sebzeler, ağız ve mide gibi sindirim sisteminin belirli bölgelerinde kanser riskinizi azaltmaya yardımcı olabilecek birçok vitamin, mineral ve antioksidan içerir. Bazı yaygın kanserler, akciğer kanseri, meme kanseri, prostat kanseri ve bağırsak kanseri gibi yediklerimizden etkilenebilir.Kanser ayrımcılık yapmazken, ılımlılıkta çeşitli taze yiyecekler tüketmek, kontrol edebileceğiniz bir faktördür.Diyetinizde sağlıklı bir denge kurmak için, meyve sebze ve tam tahıllar tüketin. Kanser, birçok faktörden ortaya çıkabilecek bir hastalıktır. Her ne kadar diyet, kansere neden olmada önemli bir rol oynasa da, genetik, yaşam tarzı ve çevresel kimyasallara maruz kalmanın da kişinin kansere yakalanma şansını artırabileceği gerçeğini asla göz ardı etmemelidir. Ancak sağlıklı beslenmek kişinin kanser risklerini azaltmada önemli ölçüde yardımcı olabilir.
Diyet ayrıca kanser riskini doğrudan etkileyebilir. İşlenmiş ve kırmızı et ve tuzla korunmuş gıdalar gibi bazı gıdalar, kanser geliştirme riskini artırabilir. Meyveler, sebzeler ve lifli gıdalar gibi diğerleri kanser riskini azaltabilir.Meyve ve sebzeler sağlıklı bir diyetin önemli bir parçasıdır ve lif gibi birçok vitamin ve mineral kaynağıdır. Meyve ve sebzeler, kalorilerde nispeten düşük oldukları için sağlıklı bir kiloda kalmanıza yardımcı olabilir.Güçlü kanıtlar, çok sayıda işlenmiş ve kırmızı et yemenin bağırsak kanseri ve muhtemelen mide ve pankreas kanseri riskini artırabildiğini göstermektedir .Birçok çalışma, lif içeriği yüksek olan gıdaların bağırsak kanseri riskini azalttığını göstermektedir .Tuzla korunan gıdalar mide kanseri riskini artırabilir . Tuzla korunmuş gıdalar arasında turşu , tuzlanmış balıklar ve kurutulmuş etler bulunur.
Yapay tatlar ve tatlandırıcılar oldukça asidiktir ve alüminyum kutularda paketlendiklerinde oldukça yüksek miktarda alüminyum sızıntı yaparlar. Alüminyum zayıflatılmış gastrointestinal sistem ve Alzheimer hastalığı ile ilişkilendirilmiştir. Bu nedenle gazlı içeceklerden kaçının.Alkol tüketimi, meme, kolon ve rektum, özofagus, larinks, karaciğer, ağız ve farenks kanseri gibi çeşitli kanser türlerini geliştirme riskini artırır. Alkol kullanımı sigara içimi ile birleştirildiğinde bu riskler artmaktadır.Beyaz işlenmiş un, kan şekeri seviyesini hızla yükselten yüksek bir glisemik indekse sahiptir, kanser hücreleri çoğunlukla kan dolaşımındaki şekerler üzerinde beslenir. Genetiği Değiştirilmiş gıdalar Çalışmalar modifiye ürünleri kanser, karaciğer ve böbrek hasarı ve şiddetli hormonal bozukluğa yol açar. Buda kanseri geliştirir. Bu nedenle organik besinleri tükettiğinizden emin olun.
Bir çalışma, raf ömrü boyunca hidrojenlenmiş veya rafine edilmiş yağların, kalp hastalıkları, kanser ve birçok bağışıklık sistemi bozukluğuna yol açabileceği hidrojen üreten bileşiklerle reaksiyona gireceğini söylüyor.Bir çalışma kırmızı etin kanser riskini artırdığını doğrulamaktadır. Nitratlar gibi koruyucular, raf ömrünü uzatmak için salamura ve tuzlanmış yiyecek maddelerine eklenir. Toksinler hücresel düzeyde hasara neden olur ve kansere yol açar. Füme yiyeceklere eklendiklerinde, nitratlar daha zararlı olan nitrit haline gelirler.Beyaz un, kanser riskini artıran büyük suçlulardan biridir.Kan şekeri ve insülin düzeylerindeki artış, kanserli tümörlere yol açabilir.Rafine şekerler, insülin seviyelerinde artışa neden olur ve bu da kanserin büyümesini teşvik eder. En kötü suçlulardan biri, yüksek fruktozlu mısır şurubu. Film izlediğimizde yada acıktığımızda hemen bir patates cipsi yemeye yöneliriz. Yağlı gıdalar sadece yüksek trans yağ içeriği nedeniyle kilo aldırmakla kalmaz, aynı zamanda akrimalidin (sigaralarda bulunan bilinen bir kanserojen) varlığından dolayı da sizi kanser riskine sokar.Alkolsüz içecekler, soda cola paketlenmiş meyve suları sağlığınıza zararlı! Bunlar, fazla miktarda ve tıbbi rahatsızlıklara yol açabilecek yapay içerikler içerir. Çalışmalar haftada sadece iki soda içmenin pankreas kanseri riskini iki katına çıkardığını göstermiştir.İşlenmiş etler, aşırı tuz ve kimyasal içeriği nedeniyle sağlığımıza zarar verebilir. İşlenmiş etlerin çoğu, taze görünmelerini sağlamak için koruyucularla doludur, ancak aslında kanserojenlerdir.Alkol, dünya çapında kanserin önde gelen nedenlerinden biridir. Aşırı içme, kalp yetmezliği, felç ve ani ölüm gibi yaşamı tehdit eden birçok durumla ilişkilidir. Ayrıca ağız, yemek borusu, karaciğer, kolon, ağız, rektum ve meme kanserine de neden olabilir.
Zararsız görülebilmelerine rağmen, ayçiçeği çekirdeği, özellikle metal yüklü topraklarda yetiştirildikleri takdirde, ağır metal bileşiklerini kolayca emer ve biriktirir. Ağır metalin akciğer kanserine neden olduğu bilinmektedir.Sakız bazı toksik olmayabilir, ancak sakızda bulunan bazı bileşenler vardır. Bunlar aspartam ve titanyum dioksit içerir.Sakız aldığınızda, bunların malzemeler listesinde olmadığından emin olun.Meyve suyu meyveden gelir ve meyve sağlıklıdır, bu nedenle meyve suyu sağlıklıdır. Ancak paketlenmiş meyve suları sağlığınızı tehlikeye sokabilir.Rafine edilmiş un, işlenmiş gıdalarda yaygın bir içeriktir, ancak fazla karbonhidrat içeriği, endişe için ciddi bir nedendir. Aynı şey, insülin seviyelerini hızla yükselme eğiliminde olan rafine şekerler için de geçerlidir.İşlenmemiş gıdaları yiyin. Omega-3 yağları ve diğer esansiyel yağ asitleri olan gıdaları tüketin. Bol bol meyve ve sebze yiyin; yaygın olanların kanserle savaşma özelliklerine sahip oldukları bilinmektedir.Kanserden ve sağlığınızı korumak için düzenli ve etkili egzersiz yapın.Serbest radikalleri caydırmak için doğal C vitamini ve antioksidanlarda yüksek besinleri yiyin.
Yüksek şeker tüketimi, artan kanser riski ile ilişkilidir.Yüksek fruktozlu mısır şurubu özofagus kanseri, ince bağırsak kanseri, kolon kanseri ve meme kanseri riskini artırabilir. obezite ve diyabet gibi sorunların yanı sıra, aynı zamanda kardiyovasküler hastalıklara neden olabilir.Ekmek ve patates gibi nişastalı yiyecekler çok uzun süre veya yüksek sıcaklıkta pişirilirse, akrilamid adı verilen bir bileşik üretirler. Bu bileşik ayrıca yiyeceklerin rengini altın rengine çevirmekten de sorumludur. Aşırı pişirme, kanser riskini artıran aşırı akrilamid seviyelerine neden olabilir.Çıtır çıtır patates cipsi tadına bayılırsınız, ancak yağ ve kalorilerin yüksek olması, her ikisi de istenmeyen kilo alımına katkıda bulunur. Patates cipsi ve patates kızartması, diğer gıdalarla karşılaştırıldığında, sigaralarda bulunan bilinen bir karsinojen olan daha yüksek seviyelerde akrilamid içerir.Trans yağ olarak da bilinen hidrojenli yağlar, kalp hastalıkları, bağışıklık sistemi eksikliği ve kanser ile bağlantılıdır. Bunlar, yağın raf ömrünü arttırmak için hidrojen ile kimyasal bir reaksiyon oluşturarak işlenmiş bitkisel yağlardır. Margarin, tam bir hidrojenasyon örneğidir. Meyve ve sebzeler pestisitler içerebilir buda kansere neden olabilir. Pestist kalıntılarını meyve ve sebzelerden çıkarmak için bol bol yıkayın. Aksi durumda bu kalıntılar kansere neden olabilir.
Hepiniz biliyoruz ki kanser yaşamımız için büyük bir tehdittir, ama her gün yediğiniz bazı yiyeceklerin kansere neden olacağını biliyor muydunuz? Kanser, hücrelerin anormal çoğalmasına bağlı olarak ortaya çıkan yaşam tarzı ile ilgili önemli bozukluklardan biridir. Kanser riskini artıran bazı besinler vardır. Bu gıdaları keserek kanserli hücrelerin çokluğu ve büyümesi azaltılabilir.Şeker tam anlamıyla kanser hücrelerini besleyen bir şeydir. Kanserden korunmak için şekerden uzak durun.Bununla birlikte, rafine şekerlerin insülin seviyelerini hızla arttırdığı ve insan vücudundaki kanser hücrelerinin büyümesini beslediği bilinmektedir. Kanseri tedavi etmek veya önlemek için sihirli bir gıda ya da diyet olmadığı halde, diyetiniz dahil olmak üzere yaşam tarzı faktörleri, hastalığınızı geliştirme riskinizi azaltmada büyük bir fark yaratabilir. Şu anda kanserle mücadele ediyorsanız, doğru beslenme şeklini benimsemek artık tedaviye devam ederken gücünüzü korumanıza ve duygusal sağlığınızı artırmanıza yardımcı olabilir.