Kanola yağının faydaları nelerdir ?
Yaklaşık yüzyıl öncesine kadar, marketlerde her gün gördüğümüz bitkisel yağların çoğu bile yoktu: Pişirmede kullanılan yağlar bölgeye bağlı olarak tereyağı, ve bazen zeytinyağıydı.Ayçiçek yağı veya soya yağı yoktu, çünkü çoğu bitkiden yağ çıkarma teknolojisi yoktu. Bugün ise nerdeyse her bitkiden yağ çıkarma teknolojisine sahibiz..Pişirme yağları alanında son zamanlarda yapılan bir ekleme, suni olarak seçilen bir kolza tohumundan gelen kanola yağı .. Düşük erusik asit içeriğinden dolayı seçilmiştir.Bazı bitkisel yağlar genellikle zeytin, hindistancevizi veya susam yağı gibi yüzyıllarca kullanılmakta iken, soya fasulyesi, kanola veya mısır gibi yeni yağların çoğu insan tüketimine uygun rafine edilmelidir.
Hafif tadı, yüksek duman noktası ve pürüzsüz dokusu nedeniyle kanola yağı, çok yönlü pişirme yağlarından biridir.Kanola yağının sağlığa olan faydaları, kalp sağlığını iyileştirme , kolestrolü düşürme, cildi korumak, hücre membranlarını güçlendirmek, enerji seviyelerini artırmak , kanser riskini azaltmak , beyin fonksiyonlarını yüksek seviyede tutmak ve şeker hastalığını önleme yeteneğidir .Bazı internet siteleri, kanola yağı yüksek seviyelerde erusik asit bulunduğunu ve insanlar için toksik olabilir ve solunum sıkıntılarından körlüğe kadar değişen hastalıklara neden olabileceğini iddia etmektedir.
Hangi yağları tüketmeliyiz ?
Kanola yağının faydaları
Kanola yağı kesinlikle hiçbir kolesterol içermez , bu geçmişte kolestrol sorunları ile mücadele eden insanlar için doğal olarak yüksek kolesterol ile gelen koşullar için büyük bir fayda sağlar. Kolesterol arterlerinizi tıkayabilir ve kardiyovasküler sisteminize aşırı yük bindirebilir. Kolesterolün kalp krizi ve felce neden olabilen ateroskleroza önemli katkıda bulunduğu gösterilmiştir .
Birçok bitkisel yağ gibi kanola yağı, çeşitli sebeplerden ötürü vücut için vazgeçilmez bir vitamin olan E vitaminden zengindir . Vitamin E, bir antioksidan olarak çok etkilidir ve cildi serbest radikallerin zararlı etkilerinden koruyabilir. Bu, cildi yumuşak ve pürüzsüz tutabilir, yaraların iyileşme hızını artırabilir, lekeleri ve sivilceleri izlerini azaltabilir ve kırışıklıkların görünümünü yavaşlatabilir. E vitamini nötralize edebilen serbest radikaller, vücudun cildin görünümünü etkileyen en tehlikeli bileşenlerden biridir; bu nedenle, yaşlılığınıza genç ve güzel görünmek isterseniz, kanola yağı mantıklı bir seçimdir.
E vitamini gibi antioksidanlar kansere karşı çok etkilidir . Serbest radikaller, sağlıklı hücrelerin kanserli hücrelere dönüşmesine neden olur; bu nedenle kanola yağı içeriğinde bulunan diyette yüksek miktarda E vitamini bulunduğunda, kanserle mücadele şansınızı büyük oranda azaltabilir. E vitamini de lipid çözünür bir antioksidandır, yani vücuttaki hücre membranlarının bütünlüğünü korumaya yardımcı olabilir .
Alzheimer hastalığı ve bunama gibi durumlarla ortaya çıkan, bilişsel işlevler yaygınlaşıyor bu yüzden knola yağı tüketmek iyi bir seçimdir.. Serbest radikallerle savaşan antioksidanlar beynin sinir bağlantılarını kesebilecek ve bu tehlikeli koşullara yol açabilecek hasarları önler .
Tekli doymamış yağlar kalp hastalığını önlemeye yardımcı olmakla kalmaz aynı zamanda kandaki glikoz seviyelerini korumaya da yardımcı olabilirler. Bu, diyabet gelişme şansının çok daha küçük olduğu anlamına gelir , çünkü glikoz seviyeleri dengede tutulmaktadır. Vücudun metabolizması glikoz ve insülin seviyelerini tutarlı bir şekilde tutar, bu nedenle şeker hastalığınız varsa diyabetliler için çok tehlikeli olan kan şekeri artışları ve düşmelerine maruz kalma olasılığınız azalır . Araştırmalar , kanola yağının zenginleştirilmiş düşük GL diyetinin, tip 2 diyabetteki glisemik kontrolün iyileşmesine yardımcı olabileceğini önermektedir ..
Son olarak, kanola yağı içinde düşük seviyelerde olduğu düşünülen erusik asit, başlangıçtaki beklenenden daha yüksek olabilir. Temel olarak, diyetinizdeki herhangi bir şey değiştirmeden önce doktorunuza danışın..
Hafif tadı, yüksek duman noktası ve pürüzsüz dokusu nedeniyle kanola yağı, çok yönlü pişirme yağlarından biridir.Kanola yağının sağlığa olan faydaları, kalp sağlığını iyileştirme , kolestrolü düşürme, cildi korumak, hücre membranlarını güçlendirmek, enerji seviyelerini artırmak , kanser riskini azaltmak , beyin fonksiyonlarını yüksek seviyede tutmak ve şeker hastalığını önleme yeteneğidir .Bazı internet siteleri, kanola yağı yüksek seviyelerde erusik asit bulunduğunu ve insanlar için toksik olabilir ve solunum sıkıntılarından körlüğe kadar değişen hastalıklara neden olabileceğini iddia etmektedir.
Hangi yağları tüketmeliyiz ?
Kanola yağının faydaları
Kanola yağı kesinlikle hiçbir kolesterol içermez , bu geçmişte kolestrol sorunları ile mücadele eden insanlar için doğal olarak yüksek kolesterol ile gelen koşullar için büyük bir fayda sağlar. Kolesterol arterlerinizi tıkayabilir ve kardiyovasküler sisteminize aşırı yük bindirebilir. Kolesterolün kalp krizi ve felce neden olabilen ateroskleroza önemli katkıda bulunduğu gösterilmiştir .
Birçok bitkisel yağ gibi kanola yağı, çeşitli sebeplerden ötürü vücut için vazgeçilmez bir vitamin olan E vitaminden zengindir . Vitamin E, bir antioksidan olarak çok etkilidir ve cildi serbest radikallerin zararlı etkilerinden koruyabilir. Bu, cildi yumuşak ve pürüzsüz tutabilir, yaraların iyileşme hızını artırabilir, lekeleri ve sivilceleri izlerini azaltabilir ve kırışıklıkların görünümünü yavaşlatabilir. E vitamini nötralize edebilen serbest radikaller, vücudun cildin görünümünü etkileyen en tehlikeli bileşenlerden biridir; bu nedenle, yaşlılığınıza genç ve güzel görünmek isterseniz, kanola yağı mantıklı bir seçimdir.
E vitamini gibi antioksidanlar kansere karşı çok etkilidir . Serbest radikaller, sağlıklı hücrelerin kanserli hücrelere dönüşmesine neden olur; bu nedenle kanola yağı içeriğinde bulunan diyette yüksek miktarda E vitamini bulunduğunda, kanserle mücadele şansınızı büyük oranda azaltabilir. E vitamini de lipid çözünür bir antioksidandır, yani vücuttaki hücre membranlarının bütünlüğünü korumaya yardımcı olabilir .
Alzheimer hastalığı ve bunama gibi durumlarla ortaya çıkan, bilişsel işlevler yaygınlaşıyor bu yüzden knola yağı tüketmek iyi bir seçimdir.. Serbest radikallerle savaşan antioksidanlar beynin sinir bağlantılarını kesebilecek ve bu tehlikeli koşullara yol açabilecek hasarları önler .
Tekli doymamış yağlar kalp hastalığını önlemeye yardımcı olmakla kalmaz aynı zamanda kandaki glikoz seviyelerini korumaya da yardımcı olabilirler. Bu, diyabet gelişme şansının çok daha küçük olduğu anlamına gelir , çünkü glikoz seviyeleri dengede tutulmaktadır. Vücudun metabolizması glikoz ve insülin seviyelerini tutarlı bir şekilde tutar, bu nedenle şeker hastalığınız varsa diyabetliler için çok tehlikeli olan kan şekeri artışları ve düşmelerine maruz kalma olasılığınız azalır . Araştırmalar , kanola yağının zenginleştirilmiş düşük GL diyetinin, tip 2 diyabetteki glisemik kontrolün iyileşmesine yardımcı olabileceğini önermektedir ..
Son olarak, kanola yağı içinde düşük seviyelerde olduğu düşünülen erusik asit, başlangıçtaki beklenenden daha yüksek olabilir. Temel olarak, diyetinizdeki herhangi bir şey değiştirmeden önce doktorunuza danışın..