Uzman SühaN
Administrator
Kan pıhtılaşmasına ne iyi gelir?
Atardamar ve toplardamarların içinde dolaşarak; hücreler de özümleme ve gereği kalmayan maddeleri dışan atma görev lerini sağlayan “Plazma” ve “Yuvarlar”dan meydana gelmiş kırmızı renkli sıvıya “Kan” denir. Bazı hastalıklar, kanın koyulaşmasına ve yarı katı (pıhtı) haline gelmesine sebep olur. Bu şekilde kanın, damarlarda dolaşması zordur ve sür’atle Damar sertliği’ne yol açar. Bunun sonucunda da; beyin kanamaları, felç veya kalp krizi görülebilir.
Koyulaşmış, pıhtılaşmış kan ; koyu renkli ve şurup kıvamındadır.
Kan pıhtılaştığı zaman, hastada; uyuklama, çok uyuma, hazımsızlıklar, özellikle el ve ayaklarda devamlı ve çok üşüme, cinsel güç azalması, unutkanlık, zihni kaabiliyetin azalması, ba şında ağırlık hissi ve enseden başlayıp, yukarıya doğru yayı lan adale tutulması görülür.
Tedavi maksadıyla aşağıdaki reçeteler kullanılır ;
Reçete ; 1- Malzeme: Kuşkonmaz (Asparagus), şeker, su.
Hazırlanışı ; 4 bardak suya; 5 tutam kuşkonmaz konur. Kaynatddıktan sonra süzülür. Suyuna; 2 çay bardağı toz şeker konup, hafif ateşte şeker eriyinceye kadar ısıtılır. Sonra, temiz bir şişeye süzülür. Günde 3 kere, birer tath kaşığı içilir.
Reçete: 2- Malzeme: Çavdar ekmeği, buğday ekmeği.
Uygulanışı: Bir gün yemeklerde kızartdmış çavdar ekmeği; ertesi gün de kızartılmış buğday ekmeği yenir.
Reçete ; 3- Malzeme: Kiraz.
Uygulanışı: Mevsiminde, sabahları aç karma 300 gram ki raz yenir, öğleye kadar başka bir şey yenmez. Aynı işlem, bir hafta süreyle tekrarlanır.
Reçete: 4- Malzeme: Kereviz, pırasa, tereyağı, limonsuyu, tuz, su.
Hazırlanışı ; 4 bardak suya; 1 baş kereviz ve 1 tane pırasa ince ince doğranır. 5 dakika kaynatddıktan sonra 20 dakika bekletilip, süzülür.
Suyuna; 1 tath kaşığı tereyağı, 1 çay bardağı limonsuyu ve 1 kahve kaşığı sofra tuzu konup, karıştırılır. Günde 2 kere, birer su bardağı içilir.
Reçete ; 5- Malzeme: Ardıç tohumu, su.
Hazırlanışı ; 2 su bardağı kaynak suya; yarım kahve kaşığı dövülmüş ardıç tohumu konur. 1’ dakika bekletildikten sonra süzülür. Yansı saat 10’da, diğer yansı da 15’de içilir.
Reçete ; 6- Malzeme: Alıç çiçeği (Fleur d’aubépine), su.
Hazırlanışı ; 1 su bardağı kaynak suya; 1 kahve kaşığı ku-iu ve ufalanmış alıç çiçeği konur. 15 dakika bekletildikten sonra süzülüp, içilir. Aynı işlem, saat 10 ve 15’de tekrarlanır.
Reçete ; 7- Malzeme: Atkuyruğu (Hippuris vulgaris), su.
Hazırlanışı ; 4 bardak su bardağı suya; 1 tutam atkuyruğu konur. 5 dakika kaynatıldıktan sonra ince ve temiz bir tülbentten süzülür. Yemeklerden önce, birer kahve fincanı içilir.
Reçete ; 8- Malzeme: Ökse yaprağı (Viseum album), su.
Hazırlanışı ; 2 su bardağı kaynak suya; 1 kahve kaşığı ufalanmış enginar yaprağı konur. 5 dakika bekletildikten sonra süzülür. Yemeklerden önce, birer kahve fincanı içilir.
Reçete: 9- Malzeme ; Okse yaprağı (Viseum album), su.
Hazırlanışı: ; 1 su bardağı kaynak suya; 1 kahve kaşığı ufalanmış kuru ökse yaprağı konur. 15 dakika bekletildikten sonra süzülüp, içilir. Bu işlem; saat 10 ve 15’de tekrarlanır.
Reçete ; 10- Malzeme: Burçak, Kitre (Gomme adragante)
Hazırlanışı ; 1 tath kaşığı dövülmüş burçak, yarım kahve kaşığı kitre ile karıştırılıp, günde 1 kere içilir.
AYRICA ;
• Sabahları aç karma, 1 çay bardağı taze sıkılmış limonsuyu içmek,
• Bol maydanozlu marul salatası yemek,
• Yemeklerden sonra 100 gram çilek yemek,
• Yemeklerde 3 diş sarımsak ve domates yemek,
• Bol bol elma yemek,
• Ihlamur çayı, portakal suyu, greyfrut suyu içmek, çok faydalıdır.
Tedavinin daha etkili olması için de; hastanın zayıflaması, sigara ve içkiyi bırakması, yağh veya sütlü şeyler yememesi, sinirlenmemesi ve bol bol yürüyüş yapması tavsiye edilir.
Koyulaşmış, pıhtılaşmış kan ; koyu renkli ve şurup kıvamındadır.
Kan pıhtılaştığı zaman, hastada; uyuklama, çok uyuma, hazımsızlıklar, özellikle el ve ayaklarda devamlı ve çok üşüme, cinsel güç azalması, unutkanlık, zihni kaabiliyetin azalması, ba şında ağırlık hissi ve enseden başlayıp, yukarıya doğru yayı lan adale tutulması görülür.
Tedavi maksadıyla aşağıdaki reçeteler kullanılır ;
Reçete ; 1- Malzeme: Kuşkonmaz (Asparagus), şeker, su.
Hazırlanışı ; 4 bardak suya; 5 tutam kuşkonmaz konur. Kaynatddıktan sonra süzülür. Suyuna; 2 çay bardağı toz şeker konup, hafif ateşte şeker eriyinceye kadar ısıtılır. Sonra, temiz bir şişeye süzülür. Günde 3 kere, birer tath kaşığı içilir.
Reçete: 2- Malzeme: Çavdar ekmeği, buğday ekmeği.
Uygulanışı: Bir gün yemeklerde kızartdmış çavdar ekmeği; ertesi gün de kızartılmış buğday ekmeği yenir.
Reçete ; 3- Malzeme: Kiraz.
Uygulanışı: Mevsiminde, sabahları aç karma 300 gram ki raz yenir, öğleye kadar başka bir şey yenmez. Aynı işlem, bir hafta süreyle tekrarlanır.
Reçete: 4- Malzeme: Kereviz, pırasa, tereyağı, limonsuyu, tuz, su.
Hazırlanışı ; 4 bardak suya; 1 baş kereviz ve 1 tane pırasa ince ince doğranır. 5 dakika kaynatddıktan sonra 20 dakika bekletilip, süzülür.
Suyuna; 1 tath kaşığı tereyağı, 1 çay bardağı limonsuyu ve 1 kahve kaşığı sofra tuzu konup, karıştırılır. Günde 2 kere, birer su bardağı içilir.
Reçete ; 5- Malzeme: Ardıç tohumu, su.
Hazırlanışı ; 2 su bardağı kaynak suya; yarım kahve kaşığı dövülmüş ardıç tohumu konur. 1’ dakika bekletildikten sonra süzülür. Yansı saat 10’da, diğer yansı da 15’de içilir.
Reçete ; 6- Malzeme: Alıç çiçeği (Fleur d’aubépine), su.
Hazırlanışı ; 1 su bardağı kaynak suya; 1 kahve kaşığı ku-iu ve ufalanmış alıç çiçeği konur. 15 dakika bekletildikten sonra süzülüp, içilir. Aynı işlem, saat 10 ve 15’de tekrarlanır.
Reçete ; 7- Malzeme: Atkuyruğu (Hippuris vulgaris), su.
Hazırlanışı ; 4 bardak su bardağı suya; 1 tutam atkuyruğu konur. 5 dakika kaynatıldıktan sonra ince ve temiz bir tülbentten süzülür. Yemeklerden önce, birer kahve fincanı içilir.
Reçete ; 8- Malzeme: Ökse yaprağı (Viseum album), su.
Hazırlanışı ; 2 su bardağı kaynak suya; 1 kahve kaşığı ufalanmış enginar yaprağı konur. 5 dakika bekletildikten sonra süzülür. Yemeklerden önce, birer kahve fincanı içilir.
Reçete: 9- Malzeme ; Okse yaprağı (Viseum album), su.
Hazırlanışı: ; 1 su bardağı kaynak suya; 1 kahve kaşığı ufalanmış kuru ökse yaprağı konur. 15 dakika bekletildikten sonra süzülüp, içilir. Bu işlem; saat 10 ve 15’de tekrarlanır.
Reçete ; 10- Malzeme: Burçak, Kitre (Gomme adragante)
Hazırlanışı ; 1 tath kaşığı dövülmüş burçak, yarım kahve kaşığı kitre ile karıştırılıp, günde 1 kere içilir.
AYRICA ;
• Sabahları aç karma, 1 çay bardağı taze sıkılmış limonsuyu içmek,
• Bol maydanozlu marul salatası yemek,
• Yemeklerden sonra 100 gram çilek yemek,
• Yemeklerde 3 diş sarımsak ve domates yemek,
• Bol bol elma yemek,
• Ihlamur çayı, portakal suyu, greyfrut suyu içmek, çok faydalıdır.
Tedavinin daha etkili olması için de; hastanın zayıflaması, sigara ve içkiyi bırakması, yağh veya sütlü şeyler yememesi, sinirlenmemesi ve bol bol yürüyüş yapması tavsiye edilir.