iftarlardane tatlısı yapsam hazırmı alsam acaba diyen hanımlar alın size kalbura bastı hem kolay hem lezzetli.
MALZEMELER
• 4 çorba kaşığı yoğurt • 1 su bardağı yağ (margarin ve sıvıyağ karışık) • 1 çay bardağı şeker • 1 paket kabartma tozu • 3,5 su bardağı un • 1 limon kabuğu rendesi .ceviz içi Şerbeti İçin
• 3 su bardağı şeker • 3 su bardağı su • 1 çay kaşığı vanilya
Hazırlanışı Yoğurdu, şekeri, yağı, rendelenmiş limon kabuğunu bir kapta şeker eriyinceye kadar karıştırın. Daha sonra kabartma tozu karıştırdığınız unu ekleyerek yoğurun. Hazırladığınız hamuru 1 saat dinlendirin. 2 Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve oval şekil verin. içine ceviz koyun kapatın.Rendenin iri tarafına bastırıp yağlanmış tepsiye bırakın. Tüm hamur bitince orta ısılı fırında kızarana kadar pişirin. 3 Bu arada tencereye suyu ve şekeri koyun. Kısık ateşte 15 dakika kaynatın. Vanilyayı da ekleyip ateşten alın ve soğumaya bırakın. 4 Fırından çıkardığınız sıcak tatlıya soğuk şerbeti dökün